Annons
Annons


HONUNGSROSTAD LAX MED CHEVRE & RÖDBETSSALLAD – RECEPT


 Igår käkade jag så GALET god mat! Min nya favorit måste jag säga. Det blev honungsrostad lax med rödbets och chevresallad med blodgrape. MUMS!

RECEPT – 2 PERSONER

Ingredienser: 2 laxfileer, 1-2msk honung, solrosfrön, sesamfrön, 1 grapefrukt, 100g getost, ruccola och bladspenat, 1 avokado, 2-4 färdig kokta rödbetor (beroende på storlek), havssalt, pressad citron, örtsalt, olivolja, peppar.

Gör så här: Sätt ugnen på 200grader. Kleta på honung uppe på laxfileerna och strö över sesamfrön, solrosfrön och havssalt. In i ugnen i 15 min. Skär grapefrukt, rödbetor, getost och avokado i tärningar och lägg i en skål tillsammans med ruccola och bladspenat. Blanda ihop en dressing på pressad citron, olivolja, örtsalt och peppar och häll över salladen och blanda. 

Smaklig måltid!

English: RECIPE – HONEY ROSTED SALMON WITH BEETROOT AND CHEVRE (2persons)

Ingredients: 2 salmon fillets, 1-2 tablespoons honey, sunflower seeds, sesam seeds, 1 grapefruit, 100g goat cheese, baby spinach and ruccola, 1 avocado, 2-4 pre-cooked beetroots (depending on size), seasalt, lemon juice, herb salt, pepper, olive oil.

Preheat the oven 200 grader. Put honey on top of the salmon and sprinkle with sunflower seeds, sesame seeds and sea salt. Into the oven for 15 minutes. Cut grapefruit, beets, goat cheese and avocado into a bowl with spinach and ruccola. Mix together a dressing with lemon juice, olive oil, herb salt and pepper and pour over salad and mix. 

Bon Appetite! 🙂

Annons

15 kommentarer till “HONUNGSROSTAD LAX MED CHEVRE & RÖDBETSSALLAD – RECEPT”

  1. Hej, Ida! Vilken härlig person du verkar vara! Jag blir så inspirerad varje gång jag kikar in här på din blogg. 😀 Men jag har en fråga till dig. Målet med min träning just nu är att bli av med det onödiga hullet jag har samlat på mig, samt att tighta till lite. Men jag är heeelt ny när det gäller styrketräning och vet inte alls hur jag ska tänka när det gäller vikt, set, reps och allt vad det heter. Och hur är det med kort respektive lång vila mellan seten? Jättetacksam för svar! Kram.

  2. Hej Ida! Jag skulle såå gärna vilja veta hur du ser på morgonträning? Känner mig så kluven kring vad man kan och inte kan göra innan frukost med tanke på allt man läser. Du kanske har skrivit om det förut men jag kan tyvärr inte hitta det isåfall. Tacksam för svar!! Kram

  3. Så sjuuuukt god!! Lätt bland det bästa jag ätit! Mitt tips är att köpa färsk lax. Lätt värt de extra kronorna 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar