Annons
Annons


HJÄLP MOT UPPSVÄLLD MAGE


question answer

Hej Ida! Jag har haft/fortfarande har, grov ångest över min mage då den blir uppsvälld efter varje måltid, har försökt med ALLT: utesluta gluten, laktos, mjölk, äta efter IBS kost, LCHF, träffa läkare, dietist, mag-tarm specialist osv osv..
Då sjukvården inte har hjälpt mig ett skit och inte heller verkar bry sig så har jag testat mig fram på egen hand och läst på lite, jag läste tex att efter en antibiotika kur (har ätit p-piller under ca 4 år med slutat med det nu, p-piller kan väl liknas vid antibiotika kur?) så kan det rubba tarmfloran i magen. Då beställde jag Holistics Cellenzymer som du pratat så gott om, ätit dem i ca 2 veckor nu och det har väl hjälpt LITE då KÄNSLAN av utspänd mage inte är lika stor. MEN den blir ju fortfarande uppblåst. Då undrar jag ifall man inte borde känna av effekt direkt? Eller behöver man äta det en längre period? Hur var det för dig? Jag vet ju att du samarbetar med Holistic, men snälla ge din ärliga åsikt om det verkligen fungerar för dig eller inte, för jag är trött på att lägga ner pengar&tid på massa saker som inte fungerar..

Tack på förhand

SVAR: Hej Nina och tack snälla! Jag förstår absolut din känsla och misstänker själv P-piller till mina magproblem och om du frågar mig så är jag ej för p-piller då de kan ställa till mycket oreda i kroppen. Jag samarbetar med Holistic för att jag är ett stort fan. jag använde deras produkter långt innan vi hade ett samarbete för att jag från botten av mitt hjärta tycker de är absolut bäst! 🙂

Jag vet att magproblem är så jobbigt och tyvärr finns inget piller som kan göra så du blir av med det på en gång utan det är en lång process. Jag har hållt på några år och blir bättre och bättre med tiden. Jag tar cellenzym innan varje mål, lactovitalis och chlorella varje morgon, äter glutamin(läkande för tarmarna), stoppar aloevera i smoothien och äter Inflamino som proteinpulver (läkande för tarmarna). Sedan undviker jag de produkter som jag vet att jag är känslig mot som tex. gluten, nötter, lök, råa grönsaker mm. Den här kombinationen har verkligen hjälpt mig och sköter jag mig så funkar allt toppen vilket är så härligt! Angående just cellenzym så älskar jag dem. När man äter borta eller reser och inte kan få exakt den kost man vill så hjälper 2 piller innan jag börjar äta att bryta ner maten jag annars skulle bli uppsvälld av. Så alla produkter jag nämnt är ett hjälpmedel för att läka kroppen men måste även sköta kosten. Kanske du fortfarande äter något som du är överkänslig mot?

Men om du misstänker p-pillerna så skulle jag verkligen rekommendera att ta tillskott av goda magbakterier som Lactovitalis och om du har möjlighet så tillför aloevera och glutamin i smoothien och byt ut ditt proteinpulver (om du har något) mot Inflamino (tillfälligt slut men kan gå att finna i hälsokostaffärer) och ha tålamod för ingenting häder över en natt tyvärr.

Lycka till kram Ida

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Annons
18 kommentarer | Translate


Annons
Laddar