Annons
Annons


HITTA KONTAKT MED RUMPAN


träning-ida-wargträning

Mina kläder (Reklamlänkar): T-shirt – HÄR // Tights (liknande)HÄR

God morgon älsklingar! Hoppas att ni mår bra idag så här efter midsommarafton 😉 Själv mår jag toppen då jag firade i lugn och ro hemma hos min pojkväns familj.

Annons

Dock har jag lite träningsvärk i rumpa och ben efter torsdagens benpass. Fattar inte varför träningsvärken i benen alltid kommer 2 dagar efter? Är det så för er också?

I alla fall tog jag mig till gymmet i torsdags trots jetlag och lyckades få ihop ett lätt pass som blev väldigt tungt pga. att jag var så trött. Satsade på att hålla fokus på kontakt med de övningar jag vet att jag lättast får kontakt med. När man väl får kontakt krävs inte lika mycket vikt och egentligen tycker jag det är den bästa träningen då lägre vikter minskar skaderisken.

Så här såg passet ut:
15 min power walk 15% lutning
10/sida enbens benpress X 4
10 benspark X 3
10 lår curl X 3
10 squats i abduktor maskin X 3
10 benpress X 3

Jag har alltid tidigare haft svårt att aktivera rumpan och när folk har sagt att man använder rumpan när man går har jag inte fattat vad de snackar om? Haha men nu jäklar känner jag. När jag kör uppvärmningen med PW med 15% lutning försöker jag alltid fokusera på att gå med rumpan. Jag tror detd handlar om precis som med magen att man måste lära sig att aktivera rumpans muskler i rörelse och inte bara när man står stilla och gör en övning. Kan man inte aktivera musklerna i vardagsrörelser så har man egentligen ingen användning för dem. Både mage och rumpa är så viktiga att få in för att skydda ryggen från skador. Så mitt misson denna sommaren är att aktivera den där rumpan i mitt vardagsliv 🙂

Oj nu blev det mycket text här, hoppas ni orkade läsa. Ha en fin lördag älsklingar! Puss, I

10 kommentarer till “HITTA KONTAKT MED RUMPAN”

 1. Hej ida!
  Tack för en super blogg! 🙂
  Blir alltid lika glad av att titta in här <3

  Jag fick nyligen hem MSM pulvret som jag beställde från dig,
  och tänkte bara höra o man kan blanda i det i ex smoothie eller om man måste
  blanda i det med vatten? Kram!!!

 2. Blir det en ny träningsresa nästa år?? Vill sååå gärna åka med men trodde att man behövde vara 18år (är 17)❤❤ kraam

 3. Jag i skolan när folk klagade över träningsvärk dagen efter. Så tänkte jag… jaha?
  MEN… dagen därefter så kom det 😉

  Tycker att det är svårt att få kontakt med rumpan i vanliga knäböj, men fungerar bättre om man står lite ”brett” och gärna med tärna lite åt ”sidorna”.
  Annars föredrar jag höftlyft, och olika versioner av ”alla fyra övningar”. Sedan är utfall bra för övre delen av rumpan tycker jag.
  Squats/knäböj är i överlag överskattat enligt mig, om de inte är tillräckligt breda 😉

  1. NÄR jag gick i skolan/gymnasium, så klagade de andra över träningsvärk dagen efter!
   Så menade jag i första meningen! 😉

   Hoppas du har en fin dag annars! 🙂

 4. Jag håller på med att shapea upp min rumpa nu så detta var intressant läsning. Inte tänkt på att känna rumpan när jag går. Magmusklerna däremot har jag kontakt med när jag går.
  Tack för en grym blogg <3

 5. Hej! Jag tänkte börja ta kosttillskott och tänkte då äta chlorella, multivitamin och protein från holistic. Tror du att de tillskotten fungerar ihop eller kommer jag att få i mig för mycket av någonting?

  Tack på förhand!
  Mvh Sandra

 6. Hej! Du, som många många andra, gör ben curl vid träning av rumpan. Men jag själv känner bara av i vaderna och lite baksida lår när jag gör den övningen. Jag förstår verkligen inte hur jag ska få kontakt med rumpan. Har du eller någon annan tips? Eller gör jag helt fel haha?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar