Annons
Annons


HITTA KONTAKT MED RÄTT MUSKEL?


God Morgon sweethearts! Efter 5 dagars vila så var jag äntligen tillbaka på gymmet igår och körde ett härligt ben/rumppass och jag har redig träningsvärk idag.  Inte så konstigt kanske då jag körde på ganska tungt…

.

Uppvärmning: Solhälsningar

10 marklyft 30kg X 2

10 marklyft 50kg X 3

10 marklyft 55kg X 3

15 höftlyft med skivstång 30kg

15 höftlyft med skivstång 50kg

15 höftlyft med skivstång 60kg X 2

10 benspark 30kg X 3

10/sida utfall i smithmaskin 20kg

10/sida utfall i smithmaskin 50kg X 3

Superset: 10 front sqauts med kettlebell 18kg + 10/ben enbensknäböj X 3

.

crossfit6

Efter det här passet kan jag säga er att jag inte promenerade hem särsklit fort. Haha. Känner att jag utvecklats i marklyften. För ca 1 månad sedan så kunde jag lyfta 10 rep på ca 40kg med korrekt teknik och igår så körde jag 10:or på 55kg och jag tror jag skulle kunna lasta på lite till men hade ingen som kunde hjälpa att hålla koll på ryggen så ville inte.

När jag tränar håller jag störst fokus på att hitta kontakt med den muskeln jag avser att träna. I vissa övningar skulle jag säkert kunna lasta på mer men många gånger då så försvinner kontakten med rätt muskler då andra muskler kopplas in och det vill jag undvika. Det här gäller speciellt hela baksidan av kroppen (rygg och baksida lår), då oftast framsidan vill ta över när man lastar på.

Många gånger kör man bara en övning för att man vet att den övningen ska träna muskeln man tänkt som tex squats för rumpan eller chins för ryggen. Men i många fall kopplas andra muskler som tex. framsida lår i squats och biceps i chins in.

Tänker ni på det när ni tränar? Får ni alltid kontakt med rätt muskler?

Annons
18 kommentarer | Translate


Annons
Laddar