Annons
Annons


HATAR ATT PLANERA!


 

God morgon älsklingar! Veckans senaste tanke har verkligen kretsat kring det här med planering. Jag har precis kommit underfund med att jag HATAR att planera in saker! Det får mig att känna mig inlåst och något som jag egentligen tycker är kul blir ett måste bara för att det står i schemat. Det bästa jag vet är att vara spontan. Jag gillar att ha saker och ting löst hängandes och att man kan göra det när man väl känner för det. Det här är anledningen till varför inte ett fast jobb passar mig. Även om jag älskar uppgifterna som jag gör i jobbet så får jag panik av själva tanken att jag måste vara på jobbet mellan ex 8-17. Tänk om jag känner för en lång mysig frukost eller att ta en promenad mitt på dagen för att solen skiner? Att inte ha friheten att göra det får det att krypa i kroppen! Självklart förstår jag att man måste jobba sina timmar och det gör jag nu också men vill jag ta sovmorgon eller ta en promenad mitt på dagen så jobbar jag till sent på kvällen eller helgen istället.

Annons

Vet att det finns många som är tvärt om att man gillar fasta tider och att planera. Men jag antar att vi alla är olika. Det här är nog också en anledning till varför jag har slutat med både dans och Pole Dance och varför jag aldrig börjat ta yogaklasser då det är fasta tider man alltid måste passa. Haha, nu har poletten trillat ner hos mig.

Hur är ni? Gillar ni fasta tider eller är ni mer som mig?

9 kommentarer till “HATAR ATT PLANERA!”

 1. Haha är verkligen precis likadan. Har jättesvårt för att exempel boka in mig på ett gympass för då känns det helt plötsligt påtvingat så blir alltid spontana gympass istället. Därför är det drömmen att köra eget och kunna jobba hårt men på egna bevåg.

  1. Jaaa precis! Det värsta jag vet att boka in träning. Jag älskar att köra på feeling 😊 skönt att höra att någon mer är som mig 😂❤ ja eget passar bra är man är sådan som person

 2. En till likadan här, Ida! 😉 Hög igenkänning!

  För mig blir det extremt tydligt eftersom jag både är anställd (60%) och driver eget. De dagarna jag jobbar som anställd har jag naturligt nog flera tider som jag behöver anpassa mig till. Trots att jag kan vara relativt flexibel där också (och bestämma/jobba självständigt) så är det inte samma sak som de dagar jag jobbar med ”mitt egna”. Då njuter jag av dendär ovissheten eller vad man ska kalla det hehe… Jag har liksom en översikt på vad jag behöver få gjort, men det är så oerhört skönt och befriande att kunna ta det 14.20 istället för prick 14 som ett exempel… ja, typ så. Det är vetskapen om att man KAN ändra om i schemat som är det sköna :). Sen tror jag det har med kontroll att göra; man vill inte att exakta klockslag ska kontrollera en (man känner sig inlåst).

 3. Kanske konstig fråga, men känner du likadant om du planerar in något med en vän eller din sambo? t.ex. om du vet att du ska på middag och bio imorgon, måste anpassa en tid. haha om du förstår vad jag menar? eller det kanske inte ens är samma sak.

  1. Nej det gör jag faktiskt inte. Kan tvärt emot se fram emot det om det inte blir för många dejter på för kort tid. 🙂

 4. Hej Ida!

  Jag är en tjej på 22 år som har mycket problem med min mage vilket gör att jag inte fixar att äta alla livsmedel. Därför började jag ta holistic multimineral och multivitamin, för att jag inte visste om jag fick i mig allt jag behövde genom min begränsade kost. Jag kände mig ofta trött och hade dåligt immunförsvar osv vilket är mycket bättre nu, speciellt sedan jag också började med spirulina! Nu på vintern har jag dock börjat ta holistics d3 vitamin då jag inte vistas alls mycket i solen under året och även kände igen mig i symptomen man kunde få av dvitaminbrist. Nu vet jag dock inte om jag kan fortsätta att ta multivitaminen då jag är rädd att det ska bli för mycket dvitamin eftersom även den innehåller en viss mängd av det. Min fråga är därför om du tror/vet att det är farligt att ta både holistic dvitamin och multivitamin samtidigt under vinterhalvåret? Jag vet att jag kanske borde göra ett test för att se exakt vad man kanske kan ha brist på men hittills har jag inte riktigt haft tid eller pengar till det.

  Mvh Sofia

 5. Jag känner precis likadant! Vill helst inte ha för mycket inbokade tider att passa det är nog lite därför man väljer att ha eget (jobbar också hemifrån). Eller så är det tvärtom, vi som gärna driver eget har också den här känslan av att inte vilja binda upp sig, utan vill kunna känna att man väljer själv! Ibland känns det lite ”bortskämt” kan jag tycka, men man är ju helt enkelt olika. Det ena är ju inte bättre än det andra och man jobbar ju såklart ändå, fast med en friare känsla😊.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar