Annons
Annons


GRAVID VECKA 34


gravid vecka 34 mage magbild

Godmorgon! Vecka 34v har passerat och jag är mitt uppe i vecka 35 nu. HERREGUD! Nu börjar jag bli både nervös fast ändå sååå peppad! Hur ser Mini ut? Kommer namnet vi valt passa? Är han frisk? Kommer jag klara förlossningen? Kommer jag gå över tiden eller kanske föda för tidigt? Så många tankar snurrar i huvudet!

Annons

GRAVID VECKA 34
” Nu väger fostret ungefär 2,3 kilogram och är runt 46 centimeter långt. De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och behöver inte ligga i kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring. Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva och sova efter födelsen. Barnet vill vara nära och lyssna till kroppsljud.”Enligt Vårdguiden 1177

MAGBILD GRAVID VECKA 34 gravid vecka 34 mage magbildgravid vecka 34 mage magbild   

Symptom/mående: Första veckan jag börjat känna att det verkligen är obekvämt och jobbigt att vara gravid. Känner mig otymplig, har svårt att sova, vaggar fram när jag går, får smärta i höften ibland och kissnödig hela tiden. Vi var även hos barnmorskan och fick reda på att måtten inte växt på magen och fick återigen göra ultraljud. Man blir ju så orolig men väldigt skönt att Ultraljudet visade bra och han hade ökat med 1/2 kg på bara 2 veckor! Nu väger han 2,5 kilo.

Kost/cravings: Kan säga att det nu är trångt i magen! Har svårt att äta stora portioner vilket är jobbigt när jag hela tiden är hungrig haha. Äter alltid snabbt och efter så mår jag så illa för att maten inte får plats. Cravings denna veckan har varit citron och lakrits.

Vikt: Vägde mig hos BM och har gått upp lite drygt 6 kilo.

Träning: Har kört på även om det tagit emot. Fick även in ett PT pass. SKITJOBBIGT innan jag gått dit men så underbart efter! Ska försöka hålla i träningen så långt det går för hela kroppen inklusive ryggen mår verkligen bättre av det.

Kolla även veckans uppdatering på youtube där jag visar vad vi köpt hittills för prylar till Mini.

Läs också:
Gravid vecka 33
Gravid vecka 32
Gravid vecka 31
Gravid vecka 30
Gravid vecka 29
Gravid vecka 28
Gravid vecka 27
Gravid vecka 26
Gravid vecka 25
Gravid vecka 24
Gravid vecka 23
Gravid vecka 22
Gravid vecka 21

Gravid vecka 20
Gravid vecka 15, 16, 17, 18 och 19
Gravid vecka 7-14

12 kommentarer till “GRAVID VECKA 34”

 1. Gällande gissningsdatumet = BF tänk på att från v37 fram tills v41+6 så räknas det som att bebisen föds på rätt tid :). Övertid dvs v42 sätter de igång dig på då detta inte är bra för bebisen. BF-datumet eller som man mer kan kalla det gissningsdatum är det oerhört få bebisar som föds på. Det är ju en maskin som ”uppskattar” så det är ingen regel :).

  En sak du kan göra är att fråga din mamma ungefär när hon fött sina barn. Samma sak även fråga kring vikt och längd. Många gånger så är det som att man föder ungefär som sin mamma, INTE alltid och ingen regel men det är ofta så. Det har jag läst mig till, dock ingen källa här och nu. 🙂

  1. Ja men precis, det där har jag koll på. Min mamma har fött med planerat kejsarsnitt 2 v innan BF så tyvärr kan jag inte fråga henne. Haha så frustrerande när man är nyfiken! 🙂 <3

 2. Så kul att få följa dig/er under graviditeten! Har själv en pojke på 9 månader 🙂
  Han föddes i v 36 och vägde då 2670 g. Precis som du var min mage ganska liten och jag fick också göra TUL. Men när han kom var hans vikt inga problem alls. Kunde äta och andas själv, inga konstigheter alls trots att han ändå räknades som prematur 🙂
  Skickar lite pepp till dig så här mot slutet! 🙂

 3. Jättevackra bilder Ida !!!!
  Ja nu är det snart dax!
  Väntar nu varje dag på när jag går in på din blogg att du okt in eller lilla Mimi har kommit till världen !
  Håller tummar o tår varje dag!
  lycka till fina Ida !!!!!
  du kommer klara detta galant!!!!! <3

  Kram
  Anna från Malmö

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar