Annons
Annons


GRAVID VECKA 32


VECKA 17 VS. VECKA 32

God morgon vänner! Ännu en vecka har gått och det är nu bara 7 veckor kvar till BF. Herregud! Denna veckan har varit den värsta veckan hittills sedan vecka 12 och jag har varit så himla orolig.

Annons

GRAVID VECKA 32
”När du är gravid i vecka 32 så är ditt barn nästan redo för din stora debut. Han eller hon ska bara öva, öva och öva, på de kunskaper som barnet behöver utanför livmodern. Det tränas på att svälja, sparka och suga. I graviditetsvecka 32 är barnet runt 42 centimeter långt mellan huvud och häl och väger ungefär 1,7 kg.  Barnet har sannolikt lagt sig till rätta med huvudet nedåt och rumpan uppåt som förberedelse till förlossningen. Orsaken till denna position är helt enkelt att huvudet får bäst plats i bäckenet, medan resten av kroppen formar sig i den större delen av den päronformade livmodern. När du är gravid i vecka 32 så ska barnet fortfarande dubbla sin vikt innan du når förlossningsdagen. Detta är något som kommer att märkas även om din mage och din vikt ökar nu snabbare än tidigare. Försök att vila så mycket du bara kan.Enligt babyhjälp

MAGBILD GRAVID VECKA 32  

Symptom/mående: Har varit VÄLDIGT svajigt! Var hos barnmorskan i början av veckan och fick reda på att magen inte växt något. Då blev vi sååå oroliga! Fick som tur var ett Ultraljud dagen efter för att kolla tillväxt men timmarna dit var de längsta någonsin och sov inte på hela natten. På ultraljudet så fick vi reda på att allt är som det ska och att han växer på jättebra och ligger precis på kurvan (till och med +2,5%). Det som har hänt är att han åkt ner väldigt långt och därför så försvann någon cm på magmåttet. Var så himla skönt att få reda på allt det! Annars har jag sovit väldigt dåligt i veckan och jag är såååå kissnödig hela tiden. Kan nog vara för att han åkt ner och hela tiden ligger och trycker på blåsan. haha.

Kost/cravings: Bananglass och andra frukter. Gärna frukter som är vattniga och fräscha som melon och mango.

Vikt: –

Träning: Har kört 3 styrkepass i veckan men tagit det extra lugnt. Har vilat mer mellan övningarna och inte ökat några vikter. Har även promenerat endel.

Kolla även veckans uppdatering på youtube där jag berättar vilka tillskott jag tar nu under graviditeten.

Läs också:
Gravid vecka 31
Gravid vecka 30
Gravid vecka 29
Gravid vecka 28
Gravid vecka 27
Gravid vecka 26
Gravid vecka 25
Gravid vecka 24
Gravid vecka 23
Gravid vecka 22
Gravid vecka 21

Gravid vecka 20
Gravid vecka 15, 16, 17, 18 och 19
Gravid vecka 7-14

6 kommentarer till “GRAVID VECKA 32”

  1. Hej! Spännande att följa graviditeten. Du undrade över mat på BB … när dottern födde på KS förra året så fanns det pentry på avdeln för nyblivna föräldrar med kylskåp med fördiga rätter m.m. som man micrar. Man betalar så klart en slant för maten. Kolla upp vad som finns dit du ska! Det ska bli så kul stt se lilla krabaten längre fram 💓 Lycka till med allt och hälsn till Pärlan 🤗

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar