Annons
Annons


GRAVID VECKA 30


Hej vänner! Här kommer en uppdatering av vecka 30 (just nu är jag mitt i vecka 31). I veckan har vi varit hos barnmorskan på kontroll. Mätte magen och måtten såg toppen ut. Lite låga järnvärden så ska öka på dosen järn. Lyssnade även på lilla hjärtat och det var lika magsikt som vanligt. Så himla häftigt! Vill ni se besöket på video så kan ni göra det här!

Annons

GRAVID VECKA 30
”Du är gravid i vecka 30 och har nu bara 10 veckor kvar. Många av de graviditetssymptom som var vanliga under den första tiden kommer nu tillbaka. Det är vanligt att du har ömma bröst, att du känner dig trött och du behöver säkert gå på toaletten och kissa hela tiden. Det sista beror på att barnets huvud nu trycker på blåsan. I vecka 30 så är det inte långt kvar till förlossningen. Barnets tyngd gör att du nu måste tänka extra mycket på din hållning så att inte ryggen får en för stor påfrestning. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Din mage ökar i storlek, vilket är ett tydligt tecken på att det barnet blir allt större. När du är gravid i vecka 30 väger barnet 1,3 kilo och är 39,9 centimeter långt.Enligt babyhjälp

MAGBILD GRAVID VECKA 30  

Symptom/mående: Har varit väldigt upp och ner och vet inte om det varit pga. hormoner eller att det varit en jobbig vecka med begravning. Kan nog vara en blandning av båda. Jag mår även ibland illa efter frukost, men inte lika mycket som i första trimetern. Magen växer också på i en väldig fart och tycker den blir större och större för varje dag. Lilla Mini sparkar  och knuffar som aldrig förr och vissa slag kan bli riktigt hårda. Har börjat vakna på natten av hans håra slag. Vi har också märkt att han reagerar på ljud. Varje gång Alex pratar nära magen med honom så börjar han sprattla där inne. Så gulligt 🙂 Har inte fått fler bristningar än de på brösten än men har börjat få lite celluliter på rumpan. Men det gör absolut ingenting.

Kost/cravings: Vattenmelon! Ojoj så gott det är! Annars är bananglassen en stor favorit fortfarande!

Vikt: Nästan +5 kg från startvikt.

Träning: Har kört 2 Styrkepass plus massa promenader. De dagar jag suttit still mycket har jag tagit även en liten kvällspromenad på 15 min då jag tycker det får igång cirkulationen i benen. Använder inte stödstrumpor då jag får panik av dem så en liten promenad, stretch eller massage funkar än så länga lika bra. Känner även att det börjar bli jobbigare att gå och att jag inte kan gå lika snabbt som vanligt men måste faktiskt säga att jag känner mig ok smidig och snabb ändå för att vara så långt in i graviditeten.

Kolla även veckans uppdatering på youtube där Alex berättar hur han tycker jag varit under graviditeten…

Läs också:
Gravid vecka 29
Gravid vecka 28
Gravid vecka 27
Gravid vecka 26
Gravid vecka 25
Gravid vecka 24
Gravid vecka 23
Gravid vecka 22
Gravid vecka 21

Gravid vecka 20
Gravid vecka 15, 16, 17, 18 och 19
Gravid vecka 7-14

2 kommentarer till “GRAVID VECKA 30”

  1. Låter jättemysigt :).

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar