Annons
Annons


GOOD BUTT EXERCISE – UTFALLSSTEG BAKÅT


utfall-ida-warg-1 utfall-ida-wargEn av de absolut bästa övningarna för rumpan tycker jag är utfall. Man kan variera dem i oändlighet… bulgariska, i smith, med hantlar, med kettlebells, sneda, med skivstång, bakåt, frammåt osv. Förutom bulgariska så gillar jag verkligen utfallsteg bakåt med skivstång.

Annons

Man kan lasta på ganska tungt då man inte behöver hålla något i händerna och jag tycker jag får bättre kontakt med baksidan och rumpan genom att gå bakåt och inte framåt.

Gör så här: Stå höftbrett och lägg skivstången över skuldrorna. Spänn bålen och ta ett långt steg bakåt. För att aktivera baksida och rumpa extra mycket brukar jag tänka att jag pressar ner hälen på vägen upp. Testa att lyfta tårna från marken på främre foten. Jag körde 30 utfall (15/ben) X 5.

//English: One of my favorite exercises for the butt is lunges. You can vary them lots… bulgarian, , with smith, with barebell, with dumbells, with kettlebells, side, back, forward. Exept bulgarian lunges back lunges with barebell is one of my favorites. You can use a lot of weight and I think I get much more contact with my butt when I step backwards. Stand hip wide and take a big step backwards. To get more contact with your butt, push your heel on the front foot down on the way up. I did 30 lunges (15/side) X 5.

 

10 kommentarer till “GOOD BUTT EXERCISE – UTFALLSSTEG BAKÅT”

  1. Hej Ida! Jag vill så gärna veta hur du väljer storlekar när du handlar skor på nätet. Kan man lita på storleksguiden fullt ut eller kan man bara välja den storleken man redan har i sina vanliga skor? 🙂 Tacksam för svar 🙂 P.S! Är så sugen på att införskaffa ett par snygga nike-träningsskor. 😀 ha det bra! Kram.

    1. Jag har stl 37 och det har faktiskt aldrig blivit fel när jag beställt på nätet konstigt nog 🙂 Var lite läskigt i början men när man beställt en gång och det funkade så säpper spärren 🙂 Det går ju alltid att skicka tillbaka om det blir fel. Kramis

  2. Finns det något sätt att träna rumpa UTAN att träna framsida lår? Jag har bulliga lår och platt rumpa, vill inte få bulligare lår.

  3. Haha asså Ida dina jävla bulgariska utfall alltså! Gjorde två på varje ben sådär spontant i en trappa på en powerwalk och jag har sån sjuk träningsvärk nu! FRÅN TVÅ STYCKEN?! Haha helt stört… nu behöver jag aldrig leta efter rump/hamstring-övningar igen. Så tack 😉

    //Emma Hå

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar