Annons
Annons


GODASTE PEPPARKAKAS/BANANBRÖDET NÅGONSIN – RECEPT


IMG_8941.JPGIMG_8942.JPGIMG_8940.JPG

Hej mina hjärtan! När jag hade mina kusins på besök i söndags så lagade jag det godaste pepparkaks/bananbrödet EVER! Det var så gott, fluffigt och saftigt och smakade typ som en efterrätt! Så sjukt gott så ni måste bara testa det! Skippa alla pepparkakor och kör på det här säger jag bara! Gick hem både hos vuxna och hos barnen. MUMS säger jag bara!

Annons

Ingredienser:
3 stora bananer (drygt 400g) mosad banan (mogen/övermogen)
1 1/2 tsk vaniljextrakt
0,75-1dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
0,75 dl agave
1 1/2 matsked vinäger
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5dl glutenfritt havremjöl
1 msk kokossocker (valfritt)

Annons

Gör så här: Blanda mosad banan, vanilj, mjölk och agave i en burk. Blanda sedan resten av ingredienserna i en annan burk och häll sedan ner den blöta mixen och blanda ihop till en smet. Smörj en brödform med kokosolja och häll ner smeten. Baka i ugnen i 175 grader i 33 min och stäng sedan av ugnen och låt brödet stå i ugnen (utan att öppna luckan) i 10 min till. Ta ut det och låt det svalna innan du skär upp. Jag serverade med cream cheese, smör, hallonsylt och jordnötssmör men jag tycker det är galet gott att äta bara som det är!

Läs också:
Nyttigt julgodis Chokladbräck
Glutenfria lussebullar
Glutenfria Pepparkaks scones

(1)

50 kommentarer till “GODASTE PEPPARKAKAS/BANANBRÖDET NÅGONSIN – RECEPT”

  1. Ohh ska baka det imorgon när jag är ledig!! Har tyvärr inget kokossocker men borde funka utan! Tack för dina awesome recept!

  2. Hej Ida! Såg ditt svar om hårmineralanalysen tack för det! 🙂 Har nämligen läst att det är lite trams och att det är bättre att gå till vårdcentralen. Du känner dig nöjd med ditt resultat även om det tar lång tid och kostar en del? Jag gjorde ett imupro test och det tyckte jag var en bra investering då jag märkte skillnad på magen. Gjorde nyligen ett järnprov på vårdcentralen och det visade normalt och på hårmineralanalysen visade det underskott. Så konstigt att det visade olika. Naturläkaren sa att man kan känna skillnad efter bara en vecka att kroppen blir starkare då jag hade så katastrofala värden. Har nämligen yrsel och dimmsyn pga trötthet så hoppas verkligen detta hjälper 🙂 Kram!

    1. Ja vi alla har olika åsikter men om du frågar mig så skulle jag snarare säga att vårdcentralen är trams. De mäter just hur du har det i stunden du tar provet, vilket kan vara väldigt missvisande. På en hårmineralanalys mäter de värden under 3 månader tillbaka. Jag har heller aldrig problem om jag gör test på vårdcentralen men jag accepterade inte det då jag tidigare inte mådde bra och kände att det var fel på mig. När någon då säger att man är helt frisk blir man ju arg. Haha. En hårmineralanalys kan absolut vara ett bra sätt att få en övergripande koll på sin status i mineral/vitaminbalans. Jag skulle testa ta tillskott på järn och känna efter. Jag kände mig genast mycket piggare med järntillskott när jag hade brist. Lita på din egen känsla. Om du blir hård i magen av järn så testa ferritin som är en form av järn som man ej blir hård i magen av. Kamis

  3. Ska definitivt testa att göra det här brödet! Brukar göra ditt bröd med rivet äpple i och ÄLSKAR det,men det här kan vara ett kul komplement nu till jul 😀 KRAM

  4. Du Ida vet du om man kan träna kondition typ på morgonen sen så tränar man styrka med hantlar på kvällen,funkar det lika bra? jag har just inköpt mig ett par hantlar,men jag orkar inte göra kondition och styrka direkt efter varann. tror du jag kan göra så? pusss

  5. Hej Ida! Jag kräks varje dag. Och jag gör det INTE frivilligt, alltså ingen bulimi. Ibland är det mycket, men oftast kommer det små kräkningar i munnen. Det händer säkert två gånger i timmen. Det är jätteäckligt. Mina hunger-och mättnadskänslor har försvunnit helt pga detta. Har du någonsin varit med om något liknande? Jag har fått någon medicin i tablettform av en läkare men den kräks jag upp hel igen…. Detta har hållt på sedan maj och mensen har varit borta sedan september 2014. Kram

    1. Hej! Nej jag har inte varit med om det men jag har en kompis som har lätt för att få sura uppstötningar/spy pga att hennes magmun (tror jag) är glapp. Jag tycker du borde gå till läkaren igen och berätta ditt problem. Kanske är det en operation som behövs. Lycka till. Kramis

  6. Hej! Måste man ha i vinäger? tillför det något särskilt? Har nämligen aldrig det hemma då jag inte gillar det haha. Tack för fin blogg. kram

    1. Vinäger aktiverer bikarbonat och varje gång jag har vinäger i så blir brödet fluffigare och saftigare så jag rekommenderar det 🙂 KRamis

    1. Du kan ha honung eller sirap istället. Jag har inte testat men kan absolut tänka mig att vetemjöl funkar lika bra 🙂 Kramis

    2. Havremjöl får du genom att mixa havren noga. Så har du havre hemma så kan du använda det. Hon använde nog havre föra att det är nyttigt.

  7. Bakade nyss brödet och det blev såå gott!! Tack så jättemycket för receptet! Hur kom du på detta receptet, eller hur har du hittat receptet haha?
    Däremot blev mitt bröd inte så fluffigt, utan ganska kompakt.. Degen reste sig inte speciellt mycket efter att ha varit i ugnen, trots att jag hade i vinäger, bakpulver och bikarbonat.. Vet du vad det kan bero på? Jag lyckas extremt sällan med att få glutenfria bakverk/bröd att jäsa, vet inte vad det beror på haha.. Jag tog i och för sig och gjorde mitt egna havremjöl genom att mixa havregryn till mjöl, men det borde väl inte bero på det, eller?
    Jaja, det var hur gott som helst ändå, så TACK för ett sjukt bra recept!
    Kram

  8. Jag bakade brödet igår och blev supergott! Hur länge håller brödet? Jag bor själv och kan inte äta ett helt bröd på en dag hehe, borde jag frysa in en bit eller vet du om det går? Hur länge håller det annars i rumstemperatur? Tänker att det är banan i som gör att det blir dåligt..

    1. Ja visst var det gott! Jag brukar skiva det och frysa in det direkt och det blir toppen och då håller det ju superlänge 🙂

  9. Alltså det här brödet var så sjukt gott! Har tidigare försökt baka glutenfria saker m havremjöl o allt men det blev verkligen inte lika gott som det här! Sjukt bra konsistens och smaken e magisk. Hade ingen pepparkakskrydda men körde hälften kardemumma, hälften kanel och typ 1 krm ingefära.
    Som rubriken lyder, godaste någonsin. Prova det!!!

  10. Blir det gott även fast man inte har i pepparkakskrydda? Jag är nämligen inte sådär jätteförtjust i pepparkakssmaken..
    Tack för världens underbaraste blogg och Youtubekanal förresten, du är en enormt stor inspiration för mig!

    1. Men åh tack finis och det kommer bli grymt gott även utan. Jag själv ska testa det imorgon med bara kanel och kardemumma 🙂 Kramis

  11. Bakade precis detta bröd. Sååå gott blev det. Godaste glutenfria brödet jag smakat nån gång. Tack för receptet Ida! 🙂

  12. Brödet låter jätte gott men jag indrar om man kan utesluta agave sirapen ellr kanske ha något annat nyttigare?

  13. Asså detta brödet är det godast jag smakat, är så himla glad att jag hittade detta receptet, en stor bamsekram till dig Ida <3

  14. Skulle man kunna använda dadlar istället för agave, isåfall ungefär hur många?
    Eller går de bättre med en annan frukt
    Tacksam för svar❤️

Visa alla kommentarer

Klicka här för att avbryta svar.

(Obligatorisk)



Annons



Laddar