Annons
Annons


GLUTENFRITT ZUCCHINI BRÖD – RECEPT


IMG_8015.JPG

Annons

IMG_8016.JPGIMG_8018.JPGIMG_8017.JPGIMG_8020.JPGIMG_8019.JPGIMG_8021.JPGIgår bakade jag ett glutenfritt zucchinibröd som var magiskt gott och så enkelt att göra. Det höll ihop riktigt bra och var riktigt saftigt och gott. Måste testats!

English: Yesterday I baked a gluten free zucchini bread that was really tasty and you just have to try it.

RECEPT GLUTENFRITT ZUCCHINIBRÖD // RECIPE GLUTEN FREE ZUCCHINI BREAD

Ingredienser: // Ingredients:

1,25dl havregryn // 1,25dl oats

1dl rismjöl // 1dl rice flour

1dl bovetemjöl // 1 dl buckwheat flor

0,5 tsk brödkrydda // 0,5 tsp bread flavor

1 tsk vanilj pulver // 1 tsp vanilla powder

1tsk bikarbonat // 1 tsb bicarbonate

0,5 dl kokos socker // 0,5dl coconut sugar

2 ägg // 2 egg

1 dl Kokosolja // 1 dl coconut oil

2 dl riven Zucchini // 2 dl grated zucchini

Gör så här: Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Mixa sedan äggen med en handmixer i en separat bunke i 1 min. Lägg sedan ner kokosolja och zucchini och mixa i någon minut till. Häll ner alla torra ingredienser med de blöta och mixa ihop till en smet. Fördela upp i plåt muffinformar och in i ugnen i 20-25 min i 175 grader. 

Proceed like follow: Blend all dry ingredients in a bowl. Mix the eggs with a hand blender in a separate bowl for 1 min. Add coconut oil and the grated zucchini and mix 1 min more. Add the dry ingredients and beat until combined. Pour into muffin pan and bake in the owen 20-25 min in 175 degrees celsius. 

(Inlägg i samarbete med Holistic)

(0)

18 kommentarer till “GLUTENFRITT ZUCCHINI BRÖD – RECEPT”

  1. Hej Ida!! Jag har två frågor:
    Hur mycket är ett rimligt pris för en kostrådgivare samt pt tycker du? Om man är student och kanske har lite knapert med pengar 🙂
    Tycker du det är bra att äta 6 gånger om dagen som jag gör? Vet att det sätter igång förbränningen om man äter regelbundet men vad händer om man tex börjar missa massa mål, går man upp i vikt då?

    1. Oj det är så olika. En PT kan kosta allt mellan 400-2000kr i timmen. Det bästa är att man känner sig trygg och har förtroende för den man anlitar. Det är en grym investering i sig själv. Kramis

  2. Hej! Tycker du att även om man inte är gluten intolerant, att man ska äta glutenfri mat? Vad gör de för magen och kroppen m.m.?

    1. Ja det tycker jag. Jag är inte intolerant men överkänslig och mr bättre utan. Dessutom är gluten inte någon näringsrik mat och man klarar sig bra utan. Gluten kan skada tarmluddet vilket kan leda till mycket olika. Googla på Gluten farligt så hittar du massa intressant 🙂 Kramis

  3. Å gott! Bästa recepten från dej!! Tål gluten men funderar starkt på att sluta för tror min mage kommer må bättre 🙂 Är du glutenintolerant lr utesluter du det bara för att du mår bättre av att inte äta det ?! 🙂 kram å pöss Ida

    1. Åh tack! Ja detta bröd blev verkligen grymt! 🙂 Jag är inte intolerant men mår mycket bättre utan 🙂 Tycker absolut du ska testa och känna efter några månader 🙂 Kramis

  4. Hej Ida! Jag läste en artikel med dig i Aftonbladet om gluten. Jag försöker själv att äta gluten, mejerifritt. Tyckte det var intressant för det stod att du inte äter Soja som används i asiatiskt matlagning. Jag vet att det innehåller spår av gluten men du skriver ofta att du äter thaimat och sushi ute så undrar hur du gör då? Äter du utan soja? Ha en härlig dag! /Anna

    1. Ibland väljer jag rätter utan soja men ibland tar jag med i thaimaten om såsen innehåller lite. Sushi äter jag utan soja eller om jag äter hemma har jag glutenfri soja 🙂 Kram Ida

  5. Åh, låter himla smarrigt! Men jag undrar bara, använder du kokosolja med smak eller utan smak? Kombon zucchini och kokos känns rent spontant lite knasig:D

  6. Hej Ida, Jag testade receptet och det var riktigt gott. Mixade dock inte som du utan rörde bara ihop allt till en smet. Zucchinin rev jag så det var små små synliga bitar av den i brödet men det gjorde ingenting. Tack för tipset!

  7. Det här brödet ser så fantastiskt gott ut! Ska testa det i helgen 😀 men jag undrar om jag kan byta ut kokossockret mot något annat? Eftersom jag inte har det hemma så skulle det vara otroligt snällt om jag kunde få lite tips på vad jag kan byta ut det till, och hur mycket av det andra jag ska ha i? Älskar sin blogg, otroligt inspirerande och motiverande! Kram 🙂

  8. Sitter just nu och skriver ner receptet på brödet, måste testa!!! Tänkte bara höra med dig om detta går att äta även vid viktnedgång? Eller det innehåller för mycket energi? // Nathalie

  9. Hej! Socker och vanilj i bröd 🙈 kan man skippa de? Brödkryddor ett måste?
    Kan jag byta ut bovetemjöl till quinoa, teff el rårismjöl?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar