Annons
Annons


GLUTENFRITT KNÄCKEBRÖD – RECEPT


glutenfritt-knäcke-ida-wargglutenfritt-knäckebröd-recept-ida-warg-1glutenfritt-knäckebröd-1-ida-wargglutenfritt-knäckebröd-recept-ida-wargglutenfritt-knäckebröd-ida-wargglutenfritt-knäckebröd-ida-warg-receptglutenfritt-knäckebröd-ida-warg-3

När jag var i Åmål så lärde mamma mig att baka så galet gott glutenfritt knäckebröd! MUMS säger jag bara. Ska försöka mig på det helt själv här hemma. Tur att det var så lätt 😀 haha. Detta knäckebröd är helt magiskt med massa smör och en eller varför inte flera skivor ost på!

//English: Here is a recipe on a gluten-free crisp bread that is so easy and so tasty! Yummie!

1,5-2 dl vatten // 1,5-2 dl water

2 dl majsmjöl // 2 dl corn flour

1 dl solrosfrön // 1 dl sunflower seeds

1 dl sesamfrön // 1 dl sesm seeds

0,5 dl Linfrön // 0,5 dl flaxseeds

0,5 dl olja // 0,5 dl oil

0,5 tsk salt // 0,5 tsp salt

Havssalt som topping // Sea salt for topping

Gör så här: Koka upp vattnet.

Annons

Blanda alla andra ingredienser i en bunke och häll vattnet över och blanda. Baka ut på bakplåtspapper med ett under och ett över (Se bilder ovan). Jag delade degen på hälften och bakade ut på 2. Toppa med havssalt och in i ugnen på 150 grader (130 grader om du har varmluft) i 60min.

Proceed like follow: Boil the water. Mix all ingredients in a bowl and add the water and stir together. Bake on parchment paper with one under and one over (see pictures above). I divided the dough in half and baked out at 2. Top with sea salt and into the oven at 150 degrees (130 degrees if you have hot air) in 60min.

follow-mikz

(0)

32 kommentarer till “GLUTENFRITT KNÄCKEBRÖD – RECEPT”

  1. Hej, jag är jätteonöjd med min rumpa. De flesta vill ha en större rumpa men jag är tvärt om, Jag vill ha en mindre och plattare rumpa. Hade verkligen blivit jätteglad om du kunde göra en video och tips med övningar och sånt man kan göra för att få en platt rumpa. Har ett stort komlex över detta. Vill bara få en platt och fast rumpa.
    Hoppas du ser detta och vill hjälpa mig.
    Kramar

    1. Men snälla kan inte du ge lite av din rumpa till mig? 🙂 Haha. Vi alla är olika och får testa oss fram vad som passar men styrketräning med lägre vikter/kroppsvikt och fler reps + konditionsträning kan funka. Kram Ida

  2. Hej! Jag är lite känslig för gluten och skulle uppskatta om du visade något recept på glutenfritt mjukbröd! Tycker det är ganska dyrt att köpa i affären och skulle säkert vara godare och billigare att göra själv☺ Btw! Väldig inspirerande blogg!

  3. denna är så gott! och farligt. hade en påskbuffé med detta knäcks och alltså varning, det går ej att sluta äta haha 🙂

  4. Hej Ida!
    Följer dig på mikz och tycker att din matdagbok är grymt inspirerande! Men jag tycker dina blåa och rosa skålar är galet fina och undrar vart du har köpt dem? 😀

  5. De där knäckebrödet är så gott! Man kan variera mjölet. I mina senaste hade jag kokosmjöl och kanel! Äter dem som snacks

  6. Hey Ida! This looks amazing, I will have to give this a try. I also wanted to tell you that you’ve inspired me to work on my splits! I am so inflexible.. it’s sad haha I found your video on Youtube with tips on stretching for the middle splits. I’m gong to be following that. So thank you! I also shared your video on my blog. 🙂

    xo Aubry

    http://aubryama.com/2015/04/pathetic-splits/

    1. Yes its amazing and so easy to do, you will make it 🙂 So fun to hear and thank you sweetie 🙂 <3 More stretch videos coming soon 🙂 Love, I

  7. Älskar din blogg och all inspiration du bjuder på. Jag har räknat ut hur mycket jag ska äta. Skriver upp varje dag. Problemet är att jag alltid ligger 600-700 under. Har tränat i ca två månader och vill ju ha resultat med är rädd att de inte kommer eftersom jag alltid äter för lite. Vet inte hur jag ska göra. Tacksam för svar.

    1. Ät mer bara 🙂 Haha nej men att lägga till mer fett i form av olja, smör avokado, nötter mm gör att du kommer upp i kalorier utan att behöva äta stora volymer. Testa det 🙂 Kramis

  8. Hej världens bästa ida! <3
    Min lokala pizzeria har precis börjat med glutenfri pizza. Jag är inte intolerant (eller vad det heter) men får ofta ont i magen just vid pizza så jag provade det i helgen. Riktigt gott och kändes mycket fräshare. Jag kände mig inte som en degklump efter 😉
    Meen.. Vad bakas sånt på? Är det fiberhusk och sånt eller? Vet du? Är det skillnad i kcal mängd ? 🙂
    KRAM!

    1. Hej! Du är inte intollerant men du får ont i magen? Jag tycker nog det låter som att du kanske är intolerant för varför skulle du annars få ont i magen? 🙂 Jag vet inte vad de har i sin deg då det finns hur många olika recept på glutenfria pizzor som helst. Ofta är det samma kaloriinnhåll. Vill du ha en lite nyttigare så testa min glutenfria pizza som är gjord på kikärtsmjöl. Du hittar receptet i min app i Mikz under R i menyn. Kramis

  9. Har du räknat ut kcal mängden på knäckebröden? Eller hur kan man göra det? Skulle gärna vilja veta hur mycket man får i sig?! 🙂

    1. Nej räknar aldrig kalorier och mina knäckebröd är olika stora. Men slå in hela degen i en kcal app och sedan delar du summman på så många bröd du gör 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar