Annons
Annons


GLUTENFRITT BRÖD


recept-glutenfritt-bröd-ida-wargglutenfritt-nyttigt-bröd-ida-wargglutenfritt-bröd-recept-1-ida-wargglutenfritt-bröd-recept-ida-wargnyttigt-bröd-ida-wargglutenfritt-bröd-ida-wargglutenfritt-bröd-1-ida-wargMånga glutenfria bröd är torra och ganska tråkiga men nej nej nej, detta glutenfria bröd är helt magiskt! Så enkelt att göra och det blev så himla gott! Till alla er som tänkt testa glutenfritt men inte vill vara utan bröd är det här ett perfekt bröd att testa.

Annons

Jag käkade mitt nybakat med massa smör och lite havssalt. MAGISKT!

//English: A lot of gluten-free braeds are dry and boring but this one is magic! So easy to make and so tasty! 

Glutenfritt bröd: // Gluten-free bread:

2 dl havremjöl // 2 dl oat flour

1 dl kokosmjöl // 1 dl coconut flour

1 dl rismjöl // 1 dl rice flour

2 dl havregryn // 2 dl oats

1/2 dl linfrön // 1/2 dl flaxseed

1/2 dl sesamfrön // 1/2 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön // 1 dl sunflower seeds

1/2 tsk brödkryddor // 1/2 tsp bread spices

4 dl naturell yoghurt // 4 dl natural yoghurt

1,5 tsk bikarbonat // 1,5 tsp bicarbonate

1 msk fiberhusk // 1 tbsp fiberhusk

1 litet rivet äpple // 1 small sheddred apple

2 msk honung // 2 tbsp honey

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äpple, honung och yoghurt och blanda till en smet. Smörj en brödform och häll ner smeten och in i ugnen i 50-60 min på 200 grader.

Proceed like follow: Mix all dry ingredients. Add apple, honey and yoghurt and mix. Anoint a bread pan and pour the batter into it. Bake in the oven for 50-60 minutes at 200 degrees.

(1)

13 kommentarer till “GLUTENFRITT BRÖD”

  1. Hej Ida!
    Jag har ett problem som jag tror att jag delar med många andra. Jag är besatt av vågen. Jag väger mig säkert över 10ggr per dag, vilket jag tar som ett ”kvitto” på hur duktig jag varit under dagen. Jag känner själv att de är helt onödigt och börjar känna att det verkligen tynger ner mig. Jag äter bra och har i övrigt ett väldigt bra förhållande till min kropp. Men de är just vikten jag är otroligt fixerad vid, jag kan liksom inte släppa kontroller och sluta väga mig. Jag hade uppskattat det väldigt mycket om du tog upp de här ämnet både för min skull då de är skämmigt att pratade med mina nära om mitt kontrollbehov av vikten.

    Kram
    Sandra

    1. Hej Sendi! Om du har ett bra förhållande till din kropp, varför är då vikten så viktig? Att vara besatt av vågen kan göra en knäpp fast att vikten egentligen inte säger så mycket om varken hälsa eller välmående. Jag slängde ut min våg för några år sedan och det är så skönt! Testa det 🙂 Kramis

  2. Wow, det både ser och låter gott 🙂 tror du man kan byta ut äpple mot morot? Tack för en otroligt inspirerande blogg! Kram Emelie

  3. Hur onyttigt är brödet? Är det något man skulle kunna äta dagligen eller bara till helgen när man vill unna sig lite extra? Bröd är så stort nej för mig till vardags annars 🙂

    Tack för en superbra inspirerande blogg!

    1. Brödet är nyttigt men som med allt annat så är det inget man ska äta varje dag året om. Varierad kost är det bästa 🙂 Kramis

  4. Mm, det ser såå gott ut ju! Men jag har inte rismjöl hemma och är lite feg när det kommer till att experimentera mig fram men tänker att det borde fungera att byta ut rismjölet mot något annat? Men jag är osäker på hur rismjöl är i ”textur” och hur mycket vätska det drar åt sig jämförelsevis med andra mjöler, tror du att det går bra att byta ut mot t.ex. mandelmjöl eller bovetemjöl eller mer havregrynsmjöl (mjölsorter som jag har hemma så jag inte behöver köpa ett helt paket med rismjöl som jag kanske ändå inte använder sen :)) vore toppen om du har tid att svara! Uppskattar förresten verkligen när du lägger upp sådana här recept, alltid inspirerande!

  5. Hej Ida! med din fantastiska blogg. får så mkt inspo och ideer härifrån! du är så härlig med all din energi. just nu håller jag på att lära mig springa. jag kan inte springa,har aldrig kunnat och hatar de. men jag är impad av mig för nu är jag på vecka 3: sping 2 gå 1 min. jag KAN! har alltid varit en gymmet tjej. dags att få in lite ändring i mitt liv. hitta lite kul. detta driver mig. 4.30 står kl på upp å sping 5 km 3-4 dagar i veckan. HEJA DU 🙂 KRAM! kul med brödet. ska jag testa. gjorde ett liknande men med riven zuccihni och blåbär i. magiskt. kram

  6. hej, låter super gott!! tänkte höra om du vet vad jag kan ersätta yoghurten med då jag inte tål mjölkprotein…?

  7. Hej Ida! Jag har följt det här receptet 4 gånger nu, varje gång blir det degigt i mitten, den är lixom inte färdig. Jag har ökat tiden i ugnen men samma sak händer varje gång.. blir det så för dig med eller kan man göra något annat för att det ska bli rätt?

Visa alla kommentarer

Klicka här för att avbryta svar.

(Obligatorisk)



Annons



Laddar