Annons
Annons


GLUTENFRIA SCONES (VEGAN) – RECEPT


glutenfria-scones-receptscones-glutenfri-receptsconesglutenfria-scones-receptglutenfria-scones-2scones-glutenfri

Alltså OMG jag har aldrig smakat något liknande! De här glutenfria sconsen är helt magiska! Så enkla att göra, helt gluten och äggfria och så sjukt goda!!! Ni måste bara testa baka de här!

GLUTENFRIA SCONES (VEGAN)

Annons

1 veganskt ägg (1msk chiafrön + 3 msk vatten)

2 dl rismjöl

1 dl glutenfria havregryn

1 tsk kardemumma

en nypa havssalt

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

1 dl kokosmjölk

1 msk honung (för veganska 1 msk agave)

0,8 dl smält kokosolja

Gör så här: Blanda chiafrön och vatten till ett veganskt ägg och låt stå i kylskåp i ca 15 min. Blanda rismjöl, havregryn, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och salt i en bunke. Blanda sedan det veganska ägget och mjölken i en bunke och häll ner de torra ingredienserna och blanda. Tillsaätt sedan den smälta kokosoljan och blanda till en smet. Klicka ut ca 6-7 st scones på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 min. Jag serverade mina med hallonsylt och jordnötssmör. MUMS!

.

Läs också:

(0)

34 kommentarer till “GLUTENFRIA SCONES (VEGAN) – RECEPT”

  1. De ser supergoda ut. Vill bara poängtera att honung i många ögon inte är veganskt så den benämningen bör en vara aktsam med. 🙂

  2. Alltså ida dina recept är det bästa jag vet!!! Lagat massor av dina tips och allt är helt magiskt! Måste testa dessa!!

    1. Men åh vad kul att höra 🙂 Tack snälla! Jag tror du kommer ÄLSKA de här! Ska själv äta en liten fralla nu här innan träningne! 🙂 Kramis

  3. Hej Ida! Vågar man äta kalkonpålägg mer nu pga cancerrisken? Vad finns det mer för proteinrikt, gott pålägg (förutom ägg, halvtråkigt men går)
    Vågar inte äta något rött kött eller processat kött nu!
    Hur gör man?

    1. Hej Emilia! Oj vad har hänt med kalkonen? Haha jag kollar inte på nyheterna. Jag kan bara säga, bli vegetarian! Jag älskar den vegetariska kosten och mår så bra på den hittills! Känns mycket fräschare och man slipper vara orolig för just sådana här äckliga saker. Ät ost eller gör en härlig macka med mosad avokado och grönsaker. Kramis

      1. Det har varit mycket varningar för processat kött (tex pålägg) och då jag har en ätstörning vill jag verkligen ha så få regler och kontroller kring mat som möjligt, men nu känns det bara farligt 🙁 Tack snälla för att du svarar!

        1. Åh jag förstår och att ha förbud är aldrig bra. Försök att släppa det och fokusera inte så mycket på att du måste ha protein. Med en varierad kost kommer du få i dig tillräckligt med protein. Kramis <3

  4. Hej Ida! De där sconesen ska jag nog prova imorgon!
    Jag vill bara säga att jag tycker du är en stark, sund och fantastisk person och inspiration. Blir alltid så glad av dina youtube videos och blogginlägg!
    Kram!

  5. Hej Ida! Tack för att du driver denna blogg och är så otroligt inspirerande!
    Jag hoppas VERKLIGEN att du skulle vilja svara på min fråga då jag har undrat om detta i fleeera månader utan att fått svar på den research jag gjort.

    Vad är egentligen skillnaden på kroppsviktsträning och styrketräning? Jag vill börja träna för att vara hälsosam och därigenom gå ner i vikt för att nå en bra vikt för mig. Men jag vet inte om jag borde ha gymkort eller bara köra övningar hemma med min egen kropp som redskap? Vad är skillnaden? Och vad är egentligen bäst? Vet inte vad jag ska göra och det känns så svårt att börja med träningen när jag inte vet vart jag ska börja någonstanns 🙁

    Tack så mycket igen för att du driver en sådan bra blogg och bara är så sjukt bra hela du!

    //En trogen bloggläsare

  6. Hej Ida!
    Jag kan inte längre hitta din kanal på Mikz. Är det så att den är borttagen eller vad är det riktigt som har hänt?

    1. Men oj vad konstigt? Nej den ska finnas där men jag ser den inte heller. Det kan vara för att de just nu bygger om appen. Ska maila och kolla med teknikern. Kramis

  7. Nomnom så smarrigt! Detta vill jag verkligen testa, var så himla längesen jag åt scones. Och att ha kardemumma i verkar ju göra allt ännu godare! 🙂

  8. Hej!
    Måste bara fråga en grej som jag funderat över. Har hört att sockerfritt jordnötssmör är nyttigt så jag äter det med min gröt varje morgon. Och jag älskar det! men jag börjar bli orolig om man kan äta för mkt av det? Äter ungefär en burk i veckan..
    Kram Olivia

  9. Hej Ida!
    Tror du man kan byta ut rismjölet mot bovete eller blir det konstigt då?

    Vill passa på att säga att ditt 10 min yoga/stretch-pass är SÅ BRA! Jag har testat så sjukt många yoga-videos men ingen annan prickar in exakt de ställen jag är stel i, och så tidseffektivt 🙂 Massa tummar upp!! (och jag hoppas på en till liknande eller längre stretch/yoga-video)

  10. gjorde dessa till frukost imorse och de var helt GUDOMLIGA! tack så mycket för receptet, absolut inte sista gången jag gör dem. och kanon att de är vegan också 🙂

  11. Jättegott! Likt alla dina andra recept också 🙂 tänkte bara fråga vilken temperatur på ugnen man ska ha till sconesen? Kunde inte hitta det i receptet.

  12. Jag gjorde dessa i morse men de blev stenhårda 🙁 Vad gjorde jag för fel? Jag bytte iofs ut havregrynen mot 1 dl majsmjöl istället, kan det vara därför? Kram

  13. Hej! Gjorde dessa nu och de va bland de godaste jag ätit!!!! Brukar du ha i skafferiet/frysen om du gör flera satser?
    Rebecca

    1. Åh vad kul att höra 🙂 Jag fryser ner dem direkt när de är nybakade och tinar dem i ugnen. Då blir de som nybakade sedan 🙂

  14. Hej! Vill testa idag! Tror du att det är möjligt att byta rismjölet mot vanligt glutenfritt mjöl eller potatismjöl? Tack så mycket 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar