Annons
Annons


GLUTENFRIA SAFFRANSMUFFINS – RECEPT


saffrans muffinsthis weeks recipeDenna veckans recept bjuder Jennifer på Blogg: jjennaa.blogg.se Instagram: @jenniferaaandersson. Ett mycket passande recept så här i juletid, saffransmuffins. Ska jag definitivt testa att baka. // Englsih: This weeks recipe by Jennifer Blog: jjennaa.blogg.se Instagram: @jenniferaaandersson. 

Recept Saffransmuffins: // Recipe saffron cupcakes:

Ca. 2,5 dl mandelmjöl (lite drygt) // 2,5 dl almond flour

1 påse saffran (0,5 g) // 0,5 g saffron

2-3 ägg // 2-3 eggs

4 msk kokosolja (rapsolja funkar säkert också) // 4 tbsp coconut oil

3 dadlar // 3 dates

Russin // Raisins

2 tsk bakpulver // 2 tsp baking powder

Gör så här:  Sätt ugnen på 170 grader. Mosa/mixa ihop dadlarna, gärna så att det inte är massvis med ”skalbitar” kvar. Vispa sedan ihop ägg+dadlar. Smält kokosoljan på lägsta effekt i micron. Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt vispa. Tillsätt. ev mer av något för att få smeten som du vill ha den. In i ugnen i ca. 12-13 minuter (testa med provsticka).

Proceed like follow: Preheat the oven to 170 degrees. Mash/mix the dates (decide how many you want). Then wishk all the other ingredients together. Put into the oven for 12-13 min. 

mikz

Annons
(0)

14 kommentarer till “GLUTENFRIA SAFFRANSMUFFINS – RECEPT”

  1. Du använder ju gärna nötmjölk som alternativ till mjölk men dricker tex arlas laktosfria eller valios mjölk? Om inte, varför? Tycker de smakar likadant som vanlig mjölk men finns det mer socker i dem eller liknande? tacksam för svar!

      1. Nöt-/havremjölk är helt mjölkfritt vilket inte laktosfri mjölk är. Ida äter ju en mjölkfri kost så antar att det är därför 🙂

    1. Som lena svarade nedan så dricker jag inte komjölk alls. Jag använder mig av kokosmjölk, rismjölk, havremjölk, mandelmjölk mm. Jag brukar köpa i affären eller göra hemma själv 🙂

  2. Asgott Ida! Tankte bara tipsa for dina engelsk-sprakiga lasare att baking soda ar = bikarbonat. Baking powder ar det vanliga svenska bakpulvret. Har gjort samma sak manga ggr och fatt feedback pa att det smakar lite vaaaal mycket baking soda. Kram!

  3. Åh, jag som älskar allt som har med saffran att göra! Ikväll blir det garanterat fredagsbak 🙂 Tack för receptet!

  4. Hey Ida, I just tried them myself (though I used lemon peel instead of saffron, yum!) and they taste amazing. They’ll be my healthy Christmas treat. Thank you and Jennifer for the recipe! x Sophie

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar