Annons
Annons


GLUTENFRIA LUSSEBULLAR – RECEPT


IMG_2609.JPG

Annons

IMG_2613.JPGIMG_2611.JPGIMG_2612.JPGIMG_2608.JPGJag är inte mycket för varken bakverk, tårtor eller sötsaker men är det något jag är svag för så är det lussebullar. SÅ himla gott! Som tur är går det att baka glutenfria sådana och idag testade jag ett nytt recept som kommer här nedan.

English: I don’t like cakes and sweets so much but Im really found of saffron buns. SÅ yummie! Fortunately it is possible to make gluten-free ones and today I tried a new recipe.

Glutenfria lussbullar: // Gluten-free saffron buns:

2dl mandelmjöl // 2dl almond flour

2-2,5dl bovetemjöl // 2-2,5dl buckwheat flour

3 ägg // 3 eggs

2 äggvitor // 2 egg whites

5 msk sukrin // 5 tbsp sukrin (sweetner)

1msk kokossocker // 1 tbsp coconut sugar

0,5 g saffran // 0,5 g saffron

4 msk smält smör // 4 tbsp melted butter

1,5dl valfri mjölk // 1,5dl optional milk

1 tsk fiberhusk // 1 tsp fiberhusk

2 tsk bakpulver // 2 tsp baking soda

Gör så här: Vispa ihop ägg, äggvita och sukrin till en fluffig smet. Häll sedan ner saffran, smält smör och mjölk och rör om. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda ihop till en deg. Mer mjöl kan behövas tillsättas, degen ska vara fast och lite kletig. Häll ut rikligt med mjöl på en bänk och baka ut degen och forma till lussebullar. Toppa med russin och in i ugnen i 15 min på 180 grader.

Proceed like follow: Whisk eggs, egg whites and sukrin to a fluffy batter. Pour down saffron, melted butter and milk and stir. Add all dry ingredients and mix into a dough. More flour may needed to be added, the dough should be firm and slightly sticky. Pour out plenty of flour on a bench and bake the dough and shape into buns. Top with raisins and bake in the oven for 15 min in 180 degrees. 

(0)

22 kommentarer till “GLUTENFRIA LUSSEBULLAR – RECEPT”

  1. Ser jättegoda ut! Jag har bestämt mig för att börja försöka äta nyttigt, och maten är det egentligen inget problem med, men jag går och småäter mycket. Har du några tips på hur jag slutar, eller om du har något nyttigt mellanmål som är gott? Tack på förhand!

    1. Jag förstår och mitt bästa tips är att äta ordentligt under förmiddagen och då bra saker som protein, fett och långsamma kolhydrater. Du hittar massa recept på mellanmål i min app i Mikz. ladda ner den här –> http://getmikz.com/wargpower

      Kramis

  2. Jag kan inte tänka mig att det ska vara 50 g saffran, 0,5 g tror jag på för dom ser inte speciellt gula ut. Alltså ett kuvert? Kul med ett nyttigt recept men just lussekatter äter jag hellre dom ”onyttiga” såhär i december 🙂

    1. Hahaha ja lite trött idag 🙂 0,5 ska det stå såklart. Ja men är man glutenintollerant så är det nice att det finns andra alternativ 🙂 Kramis

  3. Saffran är giftigt i större mängder, och den högsta rekommenderade dagliga dosen är 1,5 gram. Redan vid 5 gram kan man drabbas av bland annat kräkningar och blödningar, och vid 20 gram har man nått en dödlig dos.
    Enligt Wikipedia.

      1. Åh, det var verkligen inte meningen att låta negativ, tänkte bara så ingen råkar ha i för mycket!
        Tack för grym blogg 🙂

  4. Åh vill jättegärna testa detta recept, men har alla ingredienser utom kokossocker hemma! Tror du man kan byta ut det mot något annat? 🙂 Kram!

  5. Jag undrar vart ditt bord kommer ifrån? ser så himla fint ut! hade också varit roligt att se mer av din lägenhet, kram 🙂

  6. Tusen tack för receptet, bullarna ser himla goda ut! Måste testas 🙂
    Lite nyfiken: Du hade en tävling med Nikon innan du reste till Marocco, är den avgjord?
    Kram

    1. Ja supergoda 🙂 Jag har valt ut 5 favoriter som nu är i Nikons händer. De kommer utse vinnaren av de 5. Hoppas jag får svar on det nu i veckan 🙂 Kram

  7. Hej ! Jag provade detta recept nyss och smeten blev bara kletig trotts att jag hade mer mjöl än det som står på receptet , vet du vad jag kan ha gjort för fel..? :/

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar