Annons
Annons


GLUTENFRIA FRALLOR – RECEPT


glutenfria frallorglutenfria frallor3glutenfria frallor2glutenfria frallor1

.

Förra veckan experimenterade jag ihop ett par gluten- och mjölkfria bananfrallor. Superlätt att göra och så mycket bättre än ”köpebröd” och de passar perfekt om man vill äta en gluten och mjölkfri kost.

Annons

Jag väljer alltid att göra baka utan bakpulver eller jäst då min mage blir svullen av det. Men känner ni för att få lite fluffigare frallor så kan ni välja att ha i bakpulver.

.

INGREDIENSER:

1dl havregryn

1dl rismjöl

1dl mandelmjöl

1dl bovetemjöl

1,5msk Holistic kokosolja

1 ekologisk banan

1 dl havremjölk eller annan mjölk

1tsk kardemumma

1tsk kanel

Pumpakärnor att ha som topping.

GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop alla mjölsorter och havregryn med kardemumma och kanel i en bunke. Mosa sedan ner bananen och kokosoljan med en gaffel och tillsätt havremjölken. Blanda tills det blivit en fin deg. Lägg bakplåtspapper på en plåt och gör valfri storlek på frallorna och toppa med pumpafrön. Jag gräddade mina i varmluftsugn på 130 grader (har man en vanlig ugn så grädda dem i 150 grader) i ca 25min.

(0)

11 kommentarer till “GLUTENFRIA FRALLOR – RECEPT”

  1. Testade dom precis och de vart supergoda! Hade solroskärnor istället för pumpa men de smakade fantastiskt 🙂

  2. Hej! Jag verkligen ÄLSKAR din blogg.. 🙂

    Måste man använda så många olika mjölsorter, eller kan jag tex bara använda bovetemjöl? <3

    1. Åh tack fina du 🙂 <3 Nej det tror jag inte, borde funka med 1-2st också. Testa och meddela gärna sedan hur det blev 🙂

  3. Hej,
    Älskar att få tränings idéer av dig på din blogg! Fantastiskt!
    Att jag oxå kan få mat idéer gör de hela så mkt bättre!!! 😀
    Jag undrar vilken havremjölk du köper? Jag har tyvärr inte hittat ngn som är glutenfri :/

    Tack för din blogg!
    /Jessica

  4. Testade just detta men hade inte rismjöl och mandelmjöl så satte dinkelmjöl istället. Annorlunda smak blev det med kardemumman och kanelen men jag gillar det! Enkelt att göra också, kommer definitivt göra det fler gånger! Tack för tipset!

  5. Hejsan!! Här är ett annat suveränt recept på gluten och mjölkfritt bröd!! 1 1/2 dl riven zucchini, 1 1/2 dl mandelmjöl, 1 1/2 msk kokosmjöl, 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 msk fiberhusk, 2 tsk solrosfrön, 1/2 dl sesamfrön och 4 st ägg. Blanda alla torra ingredienser, vispa upp äggen några minuter till en slät smet och rör sedan ner zucchinin. Rör i dom torra ingredienserna och låt svälla några minuter. Fukta händerna och forma till två stora eller fyra små baguetter. Grädda i 20 min i mitten av ugnen på 200 grader. Sedan är det bara att njuta!!!! Så otroligt goda!! Mer ‘brödigt’ än så här blir det inte!!!!!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar