Annons
Annons


GLUTENFRI ÄPPELPAJ – RECEPT


glutenfri-applepajapplepaj-glutenfri-receptapple-pie-recipeapplepaj-recept

God morgon mina älsklingar! Testar massa nya recept här i Åmål då det är så roligt att jag har folk som kan testa och bedömma mina bakverk då jag annars tycker typ allt nyttigt är gott. Där emot är pappa, farmor och mormor lite mer svårflirtade och om de gillar det så vet jag att jag lyckats. haha. Denna äppelpaj fick fullt godkänt av pappa och jag, farmor och mamma älskade den! MUMS säger jag bara! Så himla enkelt och dessutom både glutenfri och fylld med näring så passar både som fika och som mellis. Ni måste testa den!

Glutenfri äppelpaj (4 pers)

2-3 ekologiska röda äpplen (jag hade 2 st jättestora)

kanel

2,5 dl glutenfria havregryn

1,5 dl kokosflingor

3-4 msk kokosolja

2 msk honung

2 dl turkisk yoghurt eller fet kesella

2 tsk vaniljsocker (vill man ha det sockerfritt så ta vaniljpulver)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär äpplena i små tärningar och lägg i botten av en pajform och häll på önskad mängd kanel. Smält honung och kokosolja i en kastrull och blanda sedan ner havregryn och kokosflingor och blanda ihop. Lägg sedan ut massan över äpplena och in i ugnen i ca 22-25 min. Blanda ihop yoghurten och vaniljsockret till en sås. Servera med en gång och njut!

FÖLJ MIG I MIKZ HÄR FÖR ALLA MINA RECEPT SAMLADE!

Annons

//English: Here is a recipe on a helathy gluten-free apple pie.

Gluten-free apple pie (sleeps 4)

2-3 Organic red apples (I had 2 huge)

cinnamon

2.5 dl gluten-free oatmeal

1.5 dl coconut flakes

3-4 tbsp coconut oil

2 tablespoons honey

2 cups of Turkish yogurt or fat Kesella

2 tsp vanilla sugar (do they want it sugar-free so take vanilla powder)

Do this: Preheat the oven to 175 degrees. Peel and cut the apples into small cubes and place in the bottom of a pie dish and pour on desired amount of cinnamon. Melt the honey and coconut oil in a pan and then mix oatmeal and coconut flakes and mix together. Then add the pulp of apples and into the oven for about 22-25 minutes. Mix together the yogurt and vanilla sugar to a sauce. Serve immediately and enjoy!

FOLLOW ME IN MIKZ FOR ALL MY RECIPES TOGETHER!

22 kommentarer | Translate


Annons
Laddar