Annons
Annons


GÅRDAGENS LÖPNING


IMG_7559.JPGIMG_7560.JPG

Igår mina vänner så var jag på gymmet och körde lite löpning. Känner att jag måste komma igång med det då jag antagligen kommer springa ett lopp i slutet av sommaren. Igår körde jag lite lätt och sprang 5km i skönt tempo. Testade att höja farten lite men direkt jag höjer farten så får jag ont på utsidan av knät. Så irriterande för att det är inget fel på min kondition utan det är mina knän som ballar ur vid snabbare tempo och springer jag långt så får jag även ont i höften. Antar att det är för att min kropp inte alls är van vid löpning och att jag måste trappa upp den. Men så tråkigt när man känner att man egentligen kan öka farten och sträckan men att smärta hindrar en. Måste nog besöka min naprapat så hon kan kolla vad som är fel.

Annons

I alla fall så såg gårdagens pass ut så här:

5 km löpning på 10km/h
10 enbens benpress X 3
10 benspark X 3
10 bakåtkick i maskin X 3

4 kommentarer till “GÅRDAGENS LÖPNING”

  1. Kul med löpning! Det där med knät kan ha med löparknä att göra, som många kan få på våren. Vilket man får om man inte sprungit så mycket under vintern. Men börja successivt så kommer det gå bra eftersom att du är så pass vältränad. Min fråga till dig är bara vilket lopp det är du har tänkt att springa? Skulle vara roligt att veta! Då jag själv funderar på att springa tjejmilen. Lycka till med löpningen!:)

  2. Precis som ovanstående skrev så är det nog löparknä. Du är nog spänd i muskeln som går mellan knät och höften. Prova stretcha den om du inte redan gör det, finns några bra övningar som hjälpt mig. Kram kram

  3. Det kanske är löpbandet som gör att du belastar fel och då får ont. Tränar mycket löpning själv och får jag ont någonstans hjälper det att springa i skog/ mjukt underlag mycket en tid istället för att stampa på på väg eller löpband. Vet inte om du har möjlighet till det dock, men det kan vara värt att testa om man vill slippa det onda!
    Väldigt bra och inspirerande blogg du har, ha det bra!❤️

  4. Hej Ida!
    Jag försöker äta mindre onyttigheter, typ tänka aktivt på vad jag äter – inte äta godis/chips & bullar eller liknande om jag inte verkligen känner för det. Vad jag tycker är svårt är situationer när jag blir bjuden eller när jag träffar mina tjejkompisar & de dukar fram massa sånt – & reagerar om jag inte äter. Vi har haft en del vänner som har haft ätstörda beteenden & därför blir alla alltid lite oroliga om nån ”inte äter”. Min fråga är alltså hur du förhåller dig i sådana situationer, hur tackar man nej på ett bra sätt som inte får folk att bli oroliga utan anledning? Ofta äter jag för att ingen ska reagera &/eller för att de inte ska ”påverkas” av mina tankar typ… Tycker det här är riktigt jobbigt!

    Du är fantastisk! /Linnea

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar