Annons
Annons


FUN LIGHT FARLIGT?


Igår skrev jag att jag käkat Kvarg tillsammans med Fun light och fick där efter kommentarer om att Fun Light skulle vara farligt/ohälsosamt? Jag har också hört det och förstår självklart att det inte är supernyttigt efter att ha läst innehållsförteckningen:


”Vatten, surhetsreglerande medel (E296 äppelsyra, E330 citronsyra), stabiliseringsmedel (E414 gummi arabicum, E415 xantangummi, E445 glycerolestrar av trähartser), sötningsmedel (E955 sukralos, E950 acesulfam-K), aromer, konserveringsmedel E202 kaliumsorbat, antioxidationsmedel E300 askorbinsyra och färgämne E150d sockerkulör via ammoniaksulfitprocessen.”


Jag jag svarade att jag tror inte det är någon fara om man äter det i måttliga mängder! Var självklart tvungen att ta reda på fakta och hittade denna artikel…

”Inget hot mot människa

Men lugn, bara lugn, Fun light är inget hot mot människan.
Enligt den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA, är aspartam inte är skadligt för människor så länge som vi inte får i oss mer än 40mg per kilo kroppsvikt. Det motsvarar 4 liter lightdryck per dag för en vuxen, och 1,5 liter för ett barn.
– Vi har inga andra rekommendationer än ESFA, säger Nils-Gunnar Ilbäck, toxikolog på livsmedelsverket.”

Annons


Jag äter/dricker Funlight väldigt sällan och tänker hålla mig till sällan, så jag behöver inte oroa mig! Men som sagt är ni storkonsument av Fun light eller andra light drycker/varor så skulle jag absolut tänka om!

2 kommentarer till “FUN LIGHT FARLIGT?”

  1. Halloj,

    här är ett tips i ett av programmen så tog hon just upp detta med light grejer för att gå ned i vikt de hade lagt till en massa kemikalier i stället som bryter ned kroppens celler och man går upp i vikt i stället. Hörde häromveckan att i kina har de gjort studier på glutamat (smakersättning i maten kryddor och annat,) och den studien visade att glutamat gav bukfettma.

    http://svt.se/2.127687/1.1870046/sasongsinformation

    1. Det kan jag tänka mig att det stämmer! Alla dessa konstiga ämnen kan omöjligt vara bra för kroppen! Bästa är nog att äta så mycket råvaraor och naturell mat som möjligt! Tack för tipset ska kolla in programmet 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar