Annons
Annons


FRÅGOR & SVAR OM GRAVIDITETEN – DEL 2


 

 Hur förbereder ni er båda, läser ni böcker och info om bebisar?
Jag önskar att jag kunde säga att vi båda gör det men tyvärr har vi inte hunnit än. Eller jag har läst 3/4 av jämställt föräldraskap och sedan har vi gemensamt börjat läsa en av Gina Fords böcker om uppfostran.

Annons

Dock så måste vi sätta lite fart här. Vi ska runt v 30 boka in profylaxkurser och sedan har jag även börjat kolla endel youtubeklipp och lyssnat på poddar. Har ni tips på bra videos eller poddar/poiddavsnitt som handlar om första tiden med bebis så får ni gärna skriva nedan.

Har bara en fråga, kommer du byta inrikting på bloggen när lilla Mini kommer? Kommer det bli mer en mamma blogg då eller behåller du samma ”inriktning” som du har nu?
Jag kommer ha samma som nu, en livstilsblogg. Dock så skriver jag ju många personliga inlägg + svarar på frågor och jag antar att mitt liv kommer handla mycket om familj/bebis och många av frågorna är just om familj/bebis så det kommer komma naturligt. Dock så kommer jag ha kvar träning, kost, tips på kläder och skönhet mm.

I vilken vecka var du när du fick reda på att du var gravid? och hade du några symptom vecka 1-7? 🙂
Jag fick reda på det i slutet av v 4 eller början av v 5 tror jag det var. Jag hade samma symtom som jag brukar ha innan mens vilket är svullna bröst och humörsvängningar. Dock så var jag mer känslig än innan och började gråta för många saker jag annars inte gråter för och så var jag svagare på mina träningar. Höll på att svimma på gymmet och då kände jag att något inte var som vanligt och köpte med gravtest hem. I vecka 6 började jag bli åksjuk när jag åkte bil och i vecka 7 började jag må riktigt illa.

Min fråga är: du har sagt i tidigare videos att du ”nog” inte skulle vilja skaffa barn för att det bland annat finns så mycket barn som behöver hjälp genom adoption osv.. var det bara en ursäkt pga att du inte trodde ni kunde bli gravida eller något du stod för?
Nej, det var nog så jag kände då men det kan ju underliggande ha varit för att jag inte trodde jag kunde bli gravid. Jag tror hormoner påverkar oss kvinnor väldigt mycket. Eftersom jag innan hade obalanser i hormonerna kanske de gjorde så att jag inte alls kände för att skaffa barn. Men när jag fick ordning på dem så började jag mer och mer känna att det skulle vara underbart men samtidigt vågade jag inte släppa fram den känslan då jag var säker på att jag inte kunde bli gravid. Men sedan är jag fortfarande öppen för att adoptera eller ta emot fosterbarn i framtiden. När jag sa det på min youtube så var det dock många som sa att adoptionsvärlden inte var bra och att jag skulle låta bli. Jag kan inget om det så har någon erfarenhet så berätta gärna nedan.

12 kommentarer till “FRÅGOR & SVAR OM GRAVIDITETEN – DEL 2”

 1. Tror du bl.a. att produkten ProgesterAll har hjälpt dig med graviditeten?
  Jag själv är rätt säker på att jag har oblans i hormonerna, och har bland anant oregelbunden mens osv…

  1. Ja jag vet att den hjälpt mig. Har tagit den i flera år och den har hjälpt mig balansera hormonerna. Vill inte skriva om det bara för folk blir så upprörda. Kan varmt rekommendera den krämen.

   1. Då kan jag berätta mer vad gäller krämen.

    Jag är skeptisk till en hel del vad gäller naturläkemedel och sjukdomar.

    Jag har ingen sköldkörtel kvar och efter det fick jag en kortare menscykel och cysta (hör ihop). Vad gör gyn? Jo, ger mig gulkroppshormon Provera för att sätta igång allt. Inte ett dyft hände mer än att jag läste på (vetenskapliga undersökningar) och aldrig att jag skulle få för mig att stoppa i mig det igen. Jag testade progesteronkrämen och jag är chockad. Förutom att min pms blev mycket bättre (jag kan inte ens förklara vilken svullnad jag upplevde i kroppen tidigare) så har jag fått en längre menscykel. Man förlorar inget på att testa den eftersom det är naturligt progesteron. Det var så jag tänkte.

    För många som har svårt att bli gravida eller fått missfall kan det handla om sköldkörtelproblematik (upptäcks för många via den vägen) eller progesteron. Tyvärr är vården inte den bästa på att hitta orsakerna till varför saker och ting händer.

    1. Tack för att du delar med dig. Kan bara hålla med om att krämen hjälpt både mig och många vänner. Som du säger så tyvärr är inte vanliga vården öppen för sådana naturliga alternativ trots att det skulle kunna hjälpa många.

 2. Underbart att se att du läser min bok! 🙂 Hoppas du gillar den! Stort lycka till med allt spännande som ni har framför er! Kram Marie

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar