Annons
Annons


FRÅGOR & SVAR FRÅN SISTA TIDEN


Hej och godmorgon bästa ni! Nu är det dags för ett frågor&svar inlägg igen. Tycker verkligen det är såå kul när ni ”pratar” lite med mig i kommentarsfälten, hoppas ni fortsätter med det!

Vad är det för hormonrubbningar du har haft? Jag har också haft ätstörning tidigare i många år. Jag är nu 28 år och är väl frisk, om man nu blir helt frisk?
Ja man kan få rubbningar i hormonerna av ätstörningar. För mig har det först och främst varit pga. p-piller och sedan ställde säkert mina ätstörningar till det ännu mer. Vet att mitt progesteron var jätte lågt och sedan var det någon mer hormon som också låg väldigt lågt men kommer inte ihåg exakt. Jag hade i alla fall utebliven mens i många år och har även haft väldigt oregelbunden mens. 

Annons

Klänningen du hade i din house tour, vart är den ifrån?
Den kommer från Gina Tryckt och du hittar den här (reklamlänk)!

(Frågan innehåller reklamlänkar till Welloteket)
Jag måste bara säga att jag tycker du är en helt fantastisk person som är positiv och som verkligen har inspirerat mig till äta mer hälsosamt. Jag äter mer vegetariskt nu, minst 5 dagar i veckan och märkt att jag mår fantastisk mycket bättre av de. Nu till min fråga: hur vet jag att jag får i mig allt kroppen behöver? Behöver jag några tillskott? Skulle verkligen vilja få tips på bra recept eller ingredienser som jag behöver äta för att bli helt vegan.
Vad glad jag blir att höra! Veggo är det bästa 🙂 Som vegan är B12 det enda du behöver ta om du äter en varierad kost. Andra brister som är vanliga även för ickeveganer är d-vitamin, magnesium och järn. Jag tar extra av dessa varje dag och enligt både läkare och naturläkare ligger jag på bra värden (undantag järn nu under graviditeten). Men bästa är om du undersöker dig via läkare eller naturläkare för att se exakt vilka vitaminer/mineraler du behöver. Kan även rekommendera att dagligen ta alger som spirulina och chlorella och även kanske Algomega för omega 3. De innehåller massa bra vitaminer, mineraler och proteiner och fungerar som en multivitamin/mineral. För tips på recept så kolla min receptkategori här och även mitt inlägg om en matdag som vegan för att få lite tips.

Jag har precis flyttat till en ny lägenhet och inspireras otroligt mycket av din fina lägenhet. Vart har du köpt den superfina fönsterlampan som du hade i fönstret i vardagsrummet?
Tack snälla 🙂 Både foten och skärmen är från Åhlens men hör egentligen inte ihop.

Jag har en fråga angående illamående vid graviditet. Jag har fobi för att spy och är då naturligtvis lite orolig för den dagen man kanske blir gravid och får det berömda ”morgon”illamåendet. Jag undrar hur du tog dig igenom ditt illamående då du hade en lång period av det. Hade du något knep? Undrar också om du tyckte det var lika illa som när man är magsjuk eller om illamåendet var mer ”genomförbart”?
Ja du jag tyckte nog faktiskt det var lika illa som magsjuka (de stunder det var som värst) fast att jag inte spydde. Mådde lika illa men vid magsjuka så spyr man och mår lite bättre för stunden men eftersom jag inte spydde så fick jag aldrig den lilla ”vilan”. Där emot så var det inte alla dagar jag mådde så illa. Vissa dagar mådde jag så illa dygnet runt medan andra dagar så mådde jag ok mellan lunch och fram till kvällen. Testade åksjukeband och tabletter men hjälpte inte på mig. Frågade min naturläkare om det fanns något han visste och då rekommenderade han dessa B6 tabletter (reklamlänk till, Welloteket). Hade inget att förlora så köpte dem och kan säga att illamåendet blev bättre efter 30 min. Det fanns fortfarande kvar men på en rimlig nivå så jag orkade med vardagen. De tabletterna räddade mig från att behöva berätta för folk. De hjälper inte alla men kan absolut vara värt ett försök. Sedan så tycker jag inte du ska vara orolig för illamåendet. Alla blir inte ens illamående och om du skulle bli så kommer du att klara det. Kramis

När du tränar hemma använder du någon app för det?
Om jag kör yoga så kör jag med YogoBe. Jag har kört hemmayoga med dem i flera år och har köpt deras prenumeration på 189kr/mån. Tycker det är så värt! (Tror fortfarande ni kan testa 14 dagar gratis om ni anger idawarg vid registrering). Men kör jag styrka så lägger jag upp passet själv och kör då gärna med gummiband. Har ju lagt upp massor mest pass här på bloggen som ni kan hitta i denna kategori

 

 

7 kommentarer till “FRÅGOR & SVAR FRÅN SISTA TIDEN”

 1. Hej Ida!
  Apropå kosttillskott kom jag över den här artikeln här om dagen https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/vitamintillskott-kan-gora-mer-skada-an-nytta. Hur ställer du dig till den då jag har fått uppfattningen att du är en person som nästan alltid rekommenderar kosttillskott till någon som ställer en fråga om det och tänker att bara för säkerhets skull ska man ta kosttillskott. I den här artikeln varnade dom ju om att det kan vara skadligt och leda till allvarliga sjukdomar. Kommer du fortfarande att lika frispråkigt rekommendera människor att ta tillskott efter att ha läst artikeln?

  1. Kosttillskott har hjälpt mig och min hälsa så mycket och jag kan absolut säga att de hjälper med rätt användning och med rätt märke av tillskott. Finns många märken där ute som ej håller kvalitet eller kan tas upp vad kroppen, så viktigt att välja rätt. Sedan så tycker jag också alltid att man ska kolla vilka vitaminer/mineraler man har brist på innan och det gr jag regelbundet och uppdaterar vilka tillskott jag tar efter det.

   Sedan så finns det många produkter som jag inte anser är ett tillskott utan livsmedel. Tex alger som spirulina och chlorella är enligt mig mat med väldigt hög näring och inte ett tillskott. Den där artikeln var väldigt oklar och jag har hittills inte sett någon forskning på att tillskott med rätt användning skulle skada en människa utan tvärt om. Där emot så borde det forskas mer på vanliga mediciner som är en av de största dödsorsakerna i världen. De borde ifrågasättas mer tycker jag.

 2. Vart ska man gå för att testa hormonbalansen? Jag har ätit p-piller och tror att jag kan ha hormonrubbningar men vet inte vart jag ska vända mig för att kolla upp saken.

  1. Det finns ett salivtest du kan beställa på nätet. Gör det via någon naturläkare i Sverige så får du hjälp att gå igenom resultatet efter 🙂

 3. Hej, exakt hur menar du när du säger att vanliga mediciner är största dödsorsaken? Berätta gärna mer om din evidens för det och inte bara ”googla”. Jag är helt med på att jag tror många många sjukdomar skulle kunna förebyggas med rätt balanserad kost. Arbetar dock inom akutsjukvård och ser människor bli friska och hjälpta med hjälp av mediciner varje dag. Det är lätt att sitta och säga saker om sjukvården när man aldrig arbetat inom den 🙂

  1. Mediciner har säkert hjälpt hur många som helst och det var inte meningen att säga något dåligt om sjukvården. Mediciner behövs absolut men många gånger skrivs det ut alldeles för lätt utan att gå på kostbiten. Jag antar att det är tidsbrist inom sjukvården och att många människor hellre tar ett piller för att bli bra istället för att gå den långa jobbiga vägen. Dock så finns där många biverkningar av medicinerna + att om det är livsstilen (som det i många fall är) som bidrar till sjukdom så är ju inte grundproblemet löst. Jag kan bara kolla på min mormor som gick bort nu hur många mediciner hon fick. Hon fick en ny för att bota biverkningen av den andra medicinen och så fortsatte det så. I vissa fall behövs absolut medicin men många gånger så tror jag att problem kan lösas med rätt kost, tillskott och hjälp av psykolog istället för att skriva ut medicin 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar