Annons
Annons


FRÅGESTUND DEL 6 – VARFÖR ÄR MAGEN SVULLEN? HUR ÄR MAN ROMANTISK? ÄR KOSTEN VIKTIG?


Hej! Jag är en tjej som är 171 cm lång och väger 65 kg + tränar 6 ggr i veckan. Hur ska jag göra för att gå ner i vikt? (Äter även hälsosamt och mycket varierad kost.)

SVAR: Tränar du 6 gånger i veckan och äter hälsosamt så borde du gå ner i vikt. Tränar du samma varje gång? Testa att träna något nytt eller öka, vikter, variera antal reps, kör intervaller. Kroppen behöver chockas för att utvecklas. Jag vet ju inte vad du äter men testa dra ner lite på kolhydraterna för att tappa lite i vikt. Lycka till! 🙂

Annons

Jag har en låg fettprocent på kroppen, men ändå är min mage väldigt uppsväld. Nedre mage putar ut fastän jag nästan har synliga magmuskler. Kan det vara så jag är allergisk mot gluten eller mjölk?

SVAR: Det låter precis som mig innan. För mig hjälpte det att sluta med gluten och mjölk. blev en enorm skillnad. Testa det under någon månad och se om det blir bättre.

 

Hej jag undrar hur man ska få kroppen mer ”fit/tight” och hur man ska göra för att få bort de irriterande kärlekshandtagen och fettet på nederdelen av magen. Väldigt bra och motivernade blogg!

SVAR: Tack så mycket 🙂 Med styrketräning kan du forma kroppen och göra den mer fast. För att få bort fett så har kosten stor betydelse. Kombinera rätt kost med träning eller/och promenader. Dra ner på kolhydraterna och ät mer protein. Det hjälper.

Hej! Jag undrar hur man ska lägga upp ett träningsschema med både styrka och kondition. Jag har tränat lite mer regelbundet i ungefär ett år. Är naturligt smaltjock men vill bli tajtare utan att minska kroppshyddan så mycket, det vill säga ersätta fettet med muskler. Är lite rädd för att få in för mycket kondition då jag har lätt att rasa i vikt. Får ganska mycket vardagsmotion då jag går och cyklar överallt jag ska.
Jag tränar tre-fyra gånger i veckan nu, brukar köra 60 min styrka och sedan 30 min kondition direkt efteråt. Min styrketräning brukar jag bara dela upp i över- och underkropp och tränar mest i maskiner. Konditionen är framför allt på löpband – jogga i intervaller eller powerwalka med rejäl lutning på bandet.
Mina frågor – Vad tycker du om det upplägget? Var anser du att jag bör lägga konditionsträningen, i samband med ett styrkepass eller ta det separat? Har också funderat på att begränsa konditionsträningen till bara överkroppspassen, vad tror du om det? Något annat jag bör tänka på med mina förutsättningar och mål? Tacksam för svar!

SVAR: jag tycker du ska satsa mer på styrketräningen och lågintensiv kondition som promenader. Testa att köra 3-4 styreträningspass (dela upp muskelgrupperna mer) + några promenader i veckan och ät mer protein så du bygger muskler. Kör det i någon månad och se om du märker någon skillnad. Tycker absolut att du ska dela upp styrkepassen och konditionspassen. Annars bryter du ner kroppen för mycket. Lycka till!  🙂

Hej Ida 🙂
Det här är ingen träning/stretch/kost fråga men jag behöver lite tips:
Hur ska jag som flickvän vara romantisk? Blommor känns ju inte helt hundra att satsa på… Kan väl lägga till att min budjet är ganska tight så en spa-weekend är lite over the top.
Tacksam för svar, kram

SVAR: Hej! Väldigt trevligt med ett lite annat ämne. Kul fråga 🙂 Mitt bästa tips är att bjuda din kärlek på middag som du lagat själv. Tänd ljus, ha på trevlig musik och laga din favoritmat. Sedan kan du ju alltid bjuda på en härlig massage. Billigt och bra och uppskattas av de flesta 🙂 Kram Ida

Hejsan! Hur mycket betyder kosten tillsammans med träningen? För jag tränar bra nästan 5-8 pass i veckan men jag äter inte lika bra… På helgerna och speciellt nu på lovet blir det mycket godis!! Ska man aldrig äta godis eller kan man göra det någon enstaka grej i veckan och vad kan man äta istället för godis? 🙂

SVAR: Det beror på vad du har för mål med din träning. Kosten är väldigt viktig! Tränar du så mycket så är det väldigt viktigt att kroppen får i sig proteiner så den kan bygga muskler. Också viktigt att få i sig bra energi och inte bara snabba kolhydrater som godis. varierad kost med protein, bra fetter och långsamma kolhydrater och självklart kan man unna sig någon gång ibland, men inte varje dag. 🙂

Hej! Blev överlycklig när jag hittade en träningsblogg som drivs av en riktig kämpe! Jag kommer definitivt fortsätta att läsa den! Min fråga är kanske lite annorlunda.. Jag är snart 19 år och tränar mest löpning varvat med aerobic i gång/vecka och så lite olika styrkeövningar utöver det. Jag har aldrig gått på gym eller så, men tanken har funnits där många gånger! Jag löptränar i snitt 5 ggr/vecka (ca 6-7 km/gång kanske?) och sen lite varierande styrkeövningar efter det. Men nu till poängen, jag har en väldigt orolig mamma som ogillar att jag tränar och jag får typ smyga med att träna! Hur ska jag göra för att få henne att fatta att det är BRA att träna och inte dåligt, som hon tror att det är för MIG. Jag äter bra och är mycket intresserad av både kost, träning och hälsa. Jag får dåligt samvete när jag tränar för att hon blir arg, men jag mår ännu sämre när jag inte tränar..

Och en sak till.. Jag har tröttnat på att göra sit-ups, push-ups, upphopp osv, jag behöver variation men jag vet inte hur? Detsamma gäller löpträningen, känner redan att mina knän inte kommer hålla för det, dessutom är det mycket roligare och bättre för kroppen med varierande träning. (Finns inte så mycket träningsställen runt omkring där jag bor heller…)

SVAR: tack snälla du för din fina kommentar och välkommen hit 🙂 Oj det var konstigt. Har du eller har du tidigare haft problem med ätstörningar? Om inte så förstår jag inte varför hon tycker det är dåligt att du tränar? Försök förklara för henne att träning är bra och är något hälsosamt för dig och din kropp och att du mår bra av det. Alla människor borde träna för en bättre hälsa. kanske ni kan träna tillsammans? Jag tycker absolut du ska prata med din mamma och fråga varför hon inte tycker om att du tränar? Lycka till och berätta gärna sedan vad hon sa 🙂

Tycker du ska börja vara med på mina veckans utmaningar så kanske du får lite nya tips på övningar du kan göra hemma. Denna veckan är det tex ett härligt magträningspass 🙂

6 kommentarer | Translate


Annons
Laddar