Annons
Annons


FRÅGESTUND DEL 3 – HUR FÅR MAN MAGRUTOR? KOSTUPPLÄGG VID SKADA?


Hej! Jag vill verkligen sträva efter att få fram snygga magrutor och undrar om du kan visa bra magövningar för både sneda, raka och de inre magmusklerna? Tack på förhand <3

SVAR: Självklart! Här kommer ett grymt magpass som bränner ordentligt.

Annons

 

Hej Ida! Jag har alltid levt ett aktivt liv, cyklat och promenerat när jag ska någon stans och tränat ca 5 gånger i veckan. Nu för några veckor sedan drog jag av mitt korsband vilket blir en totaomställnig från mitt tidigare aktiva liv. De innebär ingen träning utan månader av bara rehab. Nu till
Min fråga, hur lägger jag upp kost på bästa sätt för att tappa så lite som
Möjligt? Är väldigt rädd för att gå upp i vikt då ja älskar mat men nu bara fått sitta stilla och hoppa på kryckor?!

SVAR: Hej! Aj då, men grymt bra att du kör rehab. Det jag kan trösta dig med är att man efter skada brukar komma tillbaka starkare än någonsin då man under rehab ägnar sig att stärka upp svaga ställen 🙂 Angående kosten så är en bra tumregel att dra ner lite mer på kolhydraterna som pasta, potatis, ris, socker, bröd mm. än innan och äta protein och bra fett. Lycka till!

Hej! Jag går Estet dans på gymnasiet och har kämpat länge med att bli vigare och även få en bättre utårvridning. Jag har kommit en bra bit på vägen men är inte riktigt nöjd än. Tycker du att man ska sätta ihop ett litet program med olika övningar och följa de varje dag? Får man bäst resultat om man stretchar varm eller kall? Och hur gör man för att behålla sin vighet? Tack för en toppenbra blogg! 🙂

SVAR: hej tjejen och tack för din kommentar :)! Stretch kräven mycket tid och att man skyndar långsamt för att undvika skador. Klä på dig varm och värm upp ca 5 min med tex. cykel eller jogg. Är man ute efter att bli vig är det inte bra att strecha för varm, men heller inte för kall. ha med dig timer och håll varje stretch i 2 min. För att öppna upp höften som man vill som dansare så är det viktigt att stretcha igenom rumpa, höftböjare, framsidalår, baksidalår och  insidalår. Efter du gjort det kan du stretcha de mer extrema stretcherna som splitt och spagat. Lycka till! 🙂

Lite stretch innan balettklass på balettakademien.

Hejsan ida. Måste förts och främst säga att jag älskar din blogg, så otroligt bra.
Sen min fråga är. Jag vill gå ner i vikt och få bort hullet på magen, Hur ska man göra?har du några bra övningar eller något bra program på löpbandet man kan göra för att få bort detta.jag går och tränar på gymmet men känns som om det inte händer något. alla säger att man måste bränna fett innan man kan bygga muskler. hur ska man göra.

Tacksam för svar 🙂

SVAR: Hej och tack så jätte mycket 🙂 För att få bort fett från kroppen krävs att man gör av med mer än vad man förbrukar. All träning är bra så promenera, styrketräna, spring, gå i trappor, vardagsmotionera så mycket som du kan och se sedan till att utesluta alla snabba kolhydrater ur kosten. Du kan ha som tumregel att din kost ska innehålla mest protein som kött, fisk, fågel, ägg, keso, kvarg mm. och nyttigt fett som tex avokado, frön, klokosolja mm. och ät mindre av kolhydrater som pasta, potatis, ris, flingor, snabbmat, godis, chips, glass mm. Lycka till Kram Ida

 

7 kommentarer till “FRÅGESTUND DEL 3 – HUR FÅR MAN MAGRUTOR? KOSTUPPLÄGG VID SKADA?”

 1. Jag gillar din blogg starkt! Den är verkligen inspirerande och dina magrutor..åh herregud vilken dröm! haha
  Jag tränar styrketräning och löpning och är smal, men min mage har som en liten ”bulle” som börjar ung. vid/under naveln. Jag fattar inte hur jag ska få bort den! Ser inte riktigt klokt ut, ser nästan av som om jag vore i 3 e månaden. Jag vill gärna ha tips på hur man ska träna för att få bort den? Finns det ngra spec. övningar för ”nedre magen”?

  MVH Kristin

 2. Hej Ida och tack för din helt fantastiska blogg! Jag läser den varje dag! Såg precis Balenciagas kampanj-bilder nu till våren och blir så ledsen efter att ha läst din blogg och sen se att man tydligen ska se anorektisk ut igen. Sån tur att man alltid kan läsa om dina ideal där man faktiskt känner att man strävar efter någonting vettigt!
  http://rdujour.com/wp-content/uploads/2013/01/Balenciaga-ss-2013-Ads-Campaign.jpg
  http://www.dailybless.com/wp-content/uploads/2013/01/Balenciaga-Spring-Summer-2013-Campaign.3-914×596.jpg

 3. Hej Ida! Tack för en motiverande blogg som driver på en de dagar som det tar emot att träna 🙂
  Jag håller på att gå ner det där lilla extra innan jag vill börja bygga upp en mer muskler. Så jag undrar jag håller en väldigt bra kost i övrigt men nu under tiden som jag vill gå ner i vikt ska jag dricka proteinshake eller inte? Har gjort det hittills men kom på att det kanske inte gör någon skillnad just när det gäller att gå ner i vikt?!
  Keep up the good work! 🙂

 4. Hej Ida! Måste börja och säga att din blogg är fantastisk, jätteinspirirenade mot ett aktivt och hälsosamt liv. En liten fråga, hur gör jag när jag vill äta nyttiga mellanmål då jag är allergisk mot nötter och de flesta frukter? Tack på förhand! 

 5. Hej Ida!
  Jag är rätt ovig nu men vill gärna ändra på detta! Har du lust att lägga ut lite övningar och tips på hur man ska göra för att bli vigare? 🙂
  Tack för en bra blogg!

  Tacksam för svar 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar