Annons
Annons


FRÅGESTUND???


 Jag har fått så mycket frågor både här på bloggen och på mailen det senaste och jag har försökt att svara på så många jag kan men det är svårt när alla inte är samlade. SÅ dags för frågestund mina vänner! Passa på att ställa alla frågor ni har om träning, kost, om mig, om livet ja om allt mellan himmel och jord så svarar jag på dem sedan.

Annons

Jag lovar att svara på de 100 första frågorna så kör på! 🙂

English: I got so many questions from you and I try to answer all of them but it´s hard when I don´t have them all in one place. SO now it´s question time! Ask any questions you have about training, nutrition, about me, life etc. I answer the 100 first questions… So let´s go!

103 kommentarer till “FRÅGESTUND???”

 1. Nu när jag börjat träna så känns det som att jag inte äter tillräckligt mycket, hur vet jag att jag får i mig tillräckligt med mat, vitaminer och näring?

 2. Hej Ida! Hur många set & rep ska man göra för att få långa muskler? Kan du ge mej ett förslag på hur jag ska variera set och rep på typ tre veckor? Vet att man ska köra mycket cirkelträning men har alltid haft oklart för mig vad 3 set ger för skillnad mot 4.. Exempelvis! Tack på förhand!!

 3. Jag äter inget direkt efter ett pass utan äter ca 1 timme senare men dricker bcaa under passet. Jag vill inte bryta ner mina muskler så kan jag göra såhär eller måste man stoppa i sig något direkt efter passet? Om ja, vad rekommendera du då att man ska äta direkt efter ett pass? Jag mår inte bra av proteinshake så dricker helst inte det!
  Ida, hjälp mig!

 4. vad tycker du om träningshetsen som är just nu? tycker du att den bara är sund eller har det gått för långt? Tack för en bra blogg!

 5. Hej Ida! Om man har mycket celuliter och fett på baksida lår/rumpa, hur ska man träna: många reps på låga vikter eller färre reps på högre vikter? Sen undrar jag lite om vad för olika näringsämnen och vitaminer som är viktiga när man tränar och i vilken mat det finns? Vad är lättsmält och vad är svårsmält mat för magen? 🙂

 6. Hej Ida! Tack för en bra blogg, gillar den verkligen! Jag tänkte fråga ifall du kan ge mer exempel på recept/måltider som är HELT gluten och komjölksfria? Jag försöker undvika de produkterna redan nu i min mat. Men funderar på att göra det fullt ut. Problemet är bara att jag inte vet riktigt vad jag ska äta då. Jag har provat typ havregurt (att byta ut mot kvargen) men tyckte den var väldigt svår att få ner 😛 men havregryn är väl glutenfritt? Så om man äter en tallrik med gröt till frukost med havremjölk så är väl det gluten/komjölksfritt? Kan du ge exempel på vad som innehåller gluten och komjölk? Och förklara varför det är bättre med typ havremjölk än laktosfri mjölk? Hade vart kul om du skrev olika exempel typ för varje måltid, frukost, lunch, mellanmål osv 🙂
  Ännu en gång, TACK för en jättebra blogg! Älskar även att du har utmaningar såsom wargrun mm 🙂
  Kram från Josephine

 7. Hej Ida!
  Jag undrar hur du resonerar kring dadlar och fikon, är det bra att äta några som mellanmål? Om ja hur många ungefär?
  Tusen tack för en grym blogg!!

 8. Finns de risk att man får biffigare ben/rumpa om man tränar mkt kondition och löpning? jag tränar för att jag vill ha en hög förbränning och vill vara slank. Jag äter väldigt nyttigt och tränar 6 dagar i veckan. Kram

 9. Varför får jag ingen träningsvärk längre och känner mig helt slutkörd efter träningspass? Ökar vikterna, reps och set men längtar SÅ efter den där sjukt trötta känslan. Kör jag benböj med maxvikt blir jag trött men ngn timme senare känns det inte som jag har tränat särskilt effektivt.. Jag vill ju knappt kunna gå eller röra armarna när jag är färdig 😉 Tar träningen ändå eller vad gör jag för fel? Låter ju självklart so jag tränar för mesigt men jag ökar hela tiden. Har tränat i ca ett halvår för att bygga mer muskler. Ska jag köra lättare och fler set/rep eller färre med tyngre vikter? Hade gärna sett ett pass med vikter och maskiner som är bra och effektiva! 🙂

 10. Hej Ida- ÄLSKAR din blogg! Jag har bara en liten fråga om kolhydrater.. Det är så många som säger att man ska undvika dem helt för viktnedgång, men stämmer det? Om man t.ex. äter havregrynsgröt (som jag älskar), grovt bröd och en potatis då och då- FAST man tränar.. Blir det kontraproduktivt då? Kramar!!

 11. Jag har lite hamnat i en svacka när det gäller min löpträning.. Har du några tips på rolig intervallträning eller liknande för att hitta ‘gnistan’ igen? Tack!! 🙂

 12. hejsan! jag undrar om du skulle kunna lägga ut ett helt gymprogram för en vecka som går igenom kroppens alla muskler osv här på bloggen? skulle verkligen uppskatta det! ha en bra dag och tack för en grymt inspirerande blogg!

 13. Hej Ida!
  1. Kan du visa massor av tips hur man tränar rumpan och magen hemma?
  2. Hur får man mindre vader?
  3. Är PT ditt jobb? sjukt kul jobb isåfall 🙂
  4. Jag vill träna övre delen av min rumpa, har du några bra tips vilka övningar jag ska göra?
  5. Vet du något nyttigt ”lördagsgodis” ?
  6. det här kanske inte är din kategori, men vet du hur man ska göra för att få håret att växa snabbare och få det mindre slitet?
  7. Är det något speciellt man bör äta varje dag för att må bra? (t.ex 2 äpplen osv.)

 14. Hej Ida! Äter du några kosttillskott eller vitaminer o.dyl. Tycker att hela marknaden har exploderat i kosttillskott och vitaminer, mineraler men hur nödvändiga är de egentligen?

 15. Hej ida! Jag har hållit på styrketräna nu i 3 månader ungefär men jag vill bara vara stark och gå ner i vikt, vad ska jag göra för att inte bygga muskler som syns utan bara bli stark och gå ner i vikt? 🙂 sen äter jag hela tiden känns det som nästan varje minut men det är väl bra och äta när man styrketränar? 🙂 kram!

 16. Hej Ida och tack för en bra blogg! Jag har deltagit i wargrun och sprungit alla pass, dock inte hashtagat något, men måste säga att de har hjälpt mig och har redan fått upp lite kondition igen 😀
  Har några frågor då, kram!
  1. Hur stora portioner är en normal portion? Alla säger att man ska äta mycket bra mat men ibland känns det som jag äter för mycket/lite.
  2. Måste man minska på kaloriintaget om man vill gå ner i fett%? Jag äter långsamma kolhydrater, bra fetter och protein och mycket frukt och grönt per dag men har inte minskat portionerna så mycket..
  3. Jag vet att man inte kan punktförbränna fett, men om man tränar mage så borde man få muskler och därav borde fett försvinna där då musklerna har energi? Eller har jag fel? Vilka magövningar skulle du rekommendera för att få en fast mage?
  4. Hur ofta kan man dricka alkohol och ändå nå sina mål med träningen? (Mina är att gå ner i fett% och sen bygga lite muskler) Jag är tonåring och har druckit en del innan. Men nu vill jag verkligen satsa på min kropp! Ska köpa gymkort nu också. Och kommer då köra flera gympass i veckan + din wargrun 🙂 men mina kompisar dricker ju och ibland vill jag också göra det såklart, är ju tonåring å kommer säkert göra de då å då. Så är en gång i månaden för mycket? Eller kan man dricka oftare/ en gång varannan månad?
  5. Kan jag äta fil och ändå få en fast kropp eller måste de vara havregrynsgröten för bästa resultat?
  6. Är det dålig att tugga tuggummi någon timme per dag om inte mer? Gör det magen bubblig/uppsvullen eller något?
  7. Jag har köpt proteinpulver från fitnessguru. Men eftersom jag strävar efter att gå ner i fett% just nu, behövs proteinpulvret? Det är väl mer om man vill bygga muskler, eller?
  8. För att ens muskler ska växa, måste man vara noga med strechningsövningar då?
  9. Hur ska man lära sig tekniken på övningar om man aldrig gjort de innan?

 17. Hej ida.
  Jag undrar om man kan träna när man är förkyld?
  Jag har haft ont i huvudet varenda dag denna vecka, känt mig trött i kroppen, snyvig samt krasslig i halsen. Jag känner att jag blir lite bättre men det går väldigt långsamt, jag har gått på 40-60 min promenader i lördags, fredags samt torsdag för jag vill inte komma helt ur form, men på promenaderna känner jag att det är ansträngade, vilket det inte brukar göra.
  Senaste gången jag tränade var i tisdags, vilket jag nu inser inte var det smartaste att göra, men nu har jag blivit så rastlös och vill verkligen åka iväg och träna! Jag brukar träna 4-5 gånger per vecka, men denna vecka har det bara blivit en gång om jag bestämmer mig för att även avboka det pass som jag ska ha idag 🙁 Det är så tråkigt att stanna hemma och börjar få ångest av att jag inte tränar, kommer jag kom helt ur form? Är det något jag kan göra för att bli friskare snabbare? Och kan jag träna trots att jag inte känner mig helt frisk?

  / från en hälsoglad 15årig tjej

 18. Hej! Jag vet att du antingen skrev ett inlägg eller ett svar på kommentar men jag kan inte hitta det så jag passar på att fråga nu. När jag kör benböj med skivstång hittar inte jag kontakten med baksidan utan känner bara i framsida lår, hur ska jag göra för att komma i kontakt med baksidan också? 🙂

 19. Hej Ida! Vad tycker du om matkorn, mathavre etc? Jag misstänker att det är gluten i, men om man bortser från det och tänker mer på näringsinnehåll. Bättre/sämre än t.ex. råris och quinoa?
  Tack för en otroligt inspirerande blogg!

 20. Hej! Jag har styrketränat i några veckor nu och undrar vilket som är bäst, lättare vikt och fler reps eller tyngre vikt och få reps? Om man vill bli starkare och få tightare/snyggare kropp 🙂 Och hur ofta ska man sedan lägga på mer vikt? 🙂 kram

 21. Hej, jag undara alltid på om jag äter för mycket godis, jag är inte överviktig men jag äter jätte mycket godis och sötsaker, jag är inte så jätte rädd för att bli överviktig utan mer för att det inte är bra för kroppen, jag undar vad är normalt att äta? Är det okej att äta lite godis varje dag? hir äter du?
  Kram kram

 22. Hej. Hur kombinerar man bäst kondition och styrka? Vad jag förstått så är det bäst att dela upp dessa på olika dagar, men är det dumt att ta det samma dag?

 23. Jag är ganska nöjd med min kropp som den är nu, men förutom att träna för att må bättre och känna mig stark, vill jag tighta till min kropp. Hur ska jag träna för en tight rumpa (utan att den minskar i storlek), synliga magmuskler och definerade armar och axlar, utan att bli mycket större? Hur ska jag lägga upp träningen, reps/sets osv?

 24. Hej ida först vill jag bara säga att jag älskar dig blogg och dina utmaningar! Mina skinkor är olika stor det är inte så att det syns så väl men i vissa jeans syns det jätteväl , har du något tips för att få dom jämna? Kram

 25. Jag undrar hur lång tid det tar att bli sådär riktigt vältränad? Jag förstår att det beror på hur tränad man är innan, men ungefär hur lång tid kan man förvänta sig att det tar innan man har platt mage och vältränade ben?

 26. Hej Ida!
  Hur ser du på fettförbränningsprodukter som de här kapslarna man kan ta? Sen undrar jag hur ofta du tycker att man ska byta träningsschema/övningar för att få en bättre resultat? Tack för en bra blogg!

 27. Hej!
  Jag tränar ungefär 5 gånger i veckan, yoga, styrka, kondition och äter mycket nyttigare än vad jag gjorde innan, inte perfekt men överlag bra! Jag har gått upp 1 kg och känner mig lite uppblåst. Egentligen vill jag gå ner ca 5 kilo. Hur ofta ska man träna för att gå ner i vikt? Jag känner mig mycket tjockare nu så jag är inte jättemotiverad att gå till gymmet… Det sägs ju att 70% av viktnedgången styrs av kost och 30% av träning. Vore det bättre om jag var jättenoga och åt tex 1200 kalorier varje dag men tränade 2 dagar i veckan än att äta bra och träna nästan varje dag?

 28. Hej ida! Tack för en inspirerande träningsblogg 🙂 Jag har en fråga om duschgel, eftersom jag tränar ofta måste jag också duscha ofta, med min hud är känslig och blir lätt torr (även i kallt vatten) så jag undrar om du har något bra tips på skonsam duschgel som typ återfuktar också, vad använder du själv? Tack så mycket på förhand! 🙂

 29. Hej! Först måste jag säga att du har en grymt inspirerande blogg 🙂 Alltid roligt när du tipsar om olika övningar eller lägger upp smaskiga recept. Jag har tränat ganska tung styrketräning ett tag nu och märkt att jag blivit lite stel i överkroppen. Därför vore det jättesnällt om du kunde tipsa om lite rörlighetsträning för överkroppen.

 30. Vad anser du om att räkna kalorier? Gör du det eller har du någonsin gjort? 🙂
  Jag gör själv det pga att jag vill hålla koll, få i mig mitt överskott etc. Känns dock som att mat är siffror snarare än bara mat. även om jag fortfarande är noga med innehållet snarare än själva kalorierna. Näringen är fortfarande viktigast! Men jag trycker alltid mina 2300 (ibland +100-300 till) oavsett!

  Har du något tips för hur man slutar räkna? Måste man sluta? Jag tycker själv att det är svårt och är rädd för att äta både för lite och för mycket om jag slutar. Just nu äter jag väldigt mycket då jag alltid äter ”bra” livsmedel, vilket gör att jag kan äta stora portioner. Är rädd att, om jag exempelvis, slutar räkna och serverades kyckling i gräddsås med diverse fetare produkter skulle jag vara blind och äta lika mycket som när jag kör ex kyckling med sås på mandelmjölk och kvarg etc…:) Vill äta relativt low carb och få fetterna ifrån kokosolja, avokado, fet fisk, nötter & frön – inte grädde & helfeta mejeriprodukter. Äter hellre ex mycket kvarg än en liten klick turkisk yoghurt. Behöver verkligen råd och tips!

 31. Vad är en sund fettprocent för en 20 årig tjej och kan man ha en väldigt låg procent naturligt? Jag har väldigt låg procent men ser ändå inte överdrivet deffad ut. Har dock mer fett på benen än i överkroppen och känner att jag skulle vilja få bort lite ifrån benen. Dock anser jag det inte sunt för mig att, överlag, gå ned i fettprocent! Har du tips på hur man kan få fina linjer på benen ändå? Är det enbart styrka som gäller och i vilken form?

  Hur mycket förstör egentligen en utekväll där man dricker några glas vin och någon drink och når berusning, ens träning om man tränar styrka ca 5ggr/v med målet att bli starkare, få en fastare, snyggare kropp och hålla sin fettprocent & bli lite mer definierad? 🙂 Dricker överlag inte men ibland känns det som om jag faktiskt missar något på det då de gamla, galna utekvällarna är inte något jag vill ägna mig åt pga att jag vill nå resultat. Känns dock som det inte är okej att vara sådan i så pass unga år 🙂

 32. Hej Ida och tack för en grym blogg med mängder av inspiration och tips:) nu till min fråga, jag är 16 snart 17 år och är ca 163 cm lång och väger mellan 47-48 kg. Jag har som många andra satt upp mål inför det nya året och följer din youtube-kanal och brukar köra några av övningarna där. Har du tips på bra övningar för att få en snygg mage och ben innan sommaren? Jag vill inte ”bara” vara fit osv. till sommaren utan påbörja en bättre livsstil, hur ska man äta och träna då? Kram!

 33. Hej Ida! Har du tips på bra rump-övningar om man vill få en tightare rumpa och ben? Och spelar det någon roll om man gör varje övning i t ex tre set med lite vila mellan jämfört med att köra dem i cirkel? Tack för grym blogg!

 34. Hej! Jag älskar att göra omelett och ser ofta att du också gör det. Innan jag åt mjölkfritt vispade jag i en klick créme fraiche men nu kan jag ju inte äta det.. Använder du något annat i istället? Vill helt enkelt ha ditt recept!! Kram

 35. Hej! Jag undrar hur lång tid det tog för dig innan du blev vältränad. Förstår att man aldrig riktigt kommer bli riktigt nöjd ingen är perfekt men.. Hur lång tid tog det innan du fick definierade muskler? Gick du på någon diet, vill nämligen bli av med mitt fett på magen, låren och lite på armarna. Jag har en mycket nyttig och hälsosam livsstil men måste jag ta till något extra för att bli av med det allra sista fettet? Kramar

 36. Hej! Har hört att den muskel som plattar till magen är den djupa magmuskeln! Har du några bra övningar för att träna ben muskeln? Har bestämt att jag ska lägga mer fokus på min mage nu innan sommaren, hur många pass i veckan är lagom? Tack för en bra blogg

 37. Det är många som tränar men få som lyckas… Skulle du kunna skriva ner några punkter som du tror de flesta gör fel med och vad de som lyckas gör rätt med?

 38. Har läst att du gått en dansutbildning. Själv tycker jag dans är mycket roligt, och går på aerobics och zumba 2-3 gånger i veckan. Skulle vilja kunna röra mig mjukare och skaka höfter/rumpa.. Kan inte du ge mig några tips eller lägga ut lite dansutmaningar? Hade varit superkul:)

 39. Vill minska i fettprocent, vilka är dina allra bästa tips? Kram undrar även hur mycket en dålig måltid ibland påverkar sin kropp ovh sina resultat?

  1. Alltså,hur mycket påverkar en måltid sina resultat om man nästan alltid äter nyttigt och hälsosamt annars? Ser att du ibland gör pannkakor,makuleras gärna vilja ha ett recept. Helst ett recept utan proteinpulver!

 40. Har hyffsat lättretlig mage och ska därför ta steget att ändra mina kostvanor. Det finns många alternativ som passar mig när det kommer till mejeriprodukter men något annat som jag upplever får min mage att protestera är gul lök. Har du något förslag på vad jag kan använda i min matlagning istället?

 41. Jag har några livsmedel jag funderar över om de är bra eller dåliga att äta, så nu passar jag på att fråga dig bästa Ida!
  Är smör (Bregott) bra?
  Knäckebröd?
  St.Dalfour marmelad? De innehåller ju endast frukt men är ändå väldigt söta?
  Hemmagjort äppelmos?
  Och slutligen matlagningsgrädde i mat?
  Vad kan man annars byta ut dessa livsmedel mot? Massa kramar!

 42. Hur stor insats krävs egentligen M-förslag att bli av med det allra sista fettet för att få synliga muskler, främst på magen men en fortfarande ha en hälsosam procent, som dig!!;)

  Undrar också om hur ofta man ska äta? Har tyvärr inte möjlighet att äta något innan lunch.. Äter alltså frukost kvart över sex och sedan lunch klockan två. Därefter äter jag sedan regelbundet. Är detta något semlan hämma mig i min utveckling och mina resultat?

  Din blogg är verkligen inspirerande!!!!!!

 43. Är det någon skillnad på ett kaloriöverskott baserad på nyttig och hälsosam kost eller baserad på skräpmat? Och tvärtom, alltså vid ett kaloriunderskott? Förstår att man troligtvis blir mättare på bättre mat, men kommer det märkas skillnad på resultaten? Kan man nå en lägre fettprocent utan att ha ett kaloriunderskott såvida man äter nyttig och hälsosam mat.. Hoppas du förstår vad jag menar!!

 44. Hej ida!
  Tack för en sjukt inspirationsrik blogg och för alla bra tips och peppningar!

  Min fråga är vad anser du om nötter, honung, kokosolja, jordnötssmör, dadlar och liknande produkter när man vill gå ned i vikt? Om vi bara ser till kaloriinnehållet är det ju nästan bättre att äta samma mängd godis stället för samma mängd nötter. Självklart vet jag att nötter är 100ggr bättre ur andra hälsoperspektiv men om vi nu endast ser till viktnedgång är verkligen dessa produkter bra då?

 45. Är nötter verkligen nyttigt?? Har hört att de har ett mycket högt kaloriinnehåll men också proteininnehåll. Tycker allla sorters nötter är supergoda, äter oftast naturella eller rostade utan salt. De är ju ett snabbt och enkelt mellanmål men om man äter 100 gram har man fått i sig ca 600 kalorier, om man inte vill ligga påsett överskott innebär det att man nästan får hopa över middagen, vilket inte är hälsosamt…??

 46. Hej Ida! Skulle inte du kunna göra ett inlägg om hur man blir vigare och vad som krävs för att kunna gå ner i t.ex. splitt/spagat, hur ser du på den pågående träningshetsen? Skulle inte du kunna skriva hur din kost ser ut under en dag, som en matdagbok? Tack för en superbra blogg!

 47. Hej Ida! Tack för all inspiration du ger! Tänkte passa på och ställa en fråga. Jag ska börja med poledance från vecka 10, men känner mig lite kluven på om jag kommer att klara av detta, då det krävs mycket styrka. Kan du ge några tips på gymövningar för att stärka musklerna som används mest vid pole träning? Mvh/Eva

 48. Jag älskar att äta stekt/ ugnad kyckling/lax till middag med bulgur och en stor sallad, men de som ja tycker gör de extra gott är att ringla över massa egengjord dressing på olivolja, vinäger och kryddor.. Min fråga är helt enkelt om jag förstör det nyttiga med denna dressing? är den onyttig och i så fall kan man byta ut den mot något?

 49. Hej Ida! Jag är 15 år och har precis börjat på gym. Jag undrar om det är skadligt att jag gör squats? Ska jag inte gå så djupt eller ska jag helst hoppa över dem helt? Kan jag skada knäna med för mycket vikt? Och kan jag köra ben press, eller skulle det också kunna vara skadligt? Mycket frågor hehe, men skulle verkligen behöva veta. Du är så inspirerande och en riktigt bra förebild för mig!! Kram.

 50. Hej Ida! Jag är en tjej på 14år och har nästan alltid varit onöjd med min mage speciellt. Men nu har jag verkligen tagit tjuren i hornen och börjat träna, för att må bättre och få en tightare kropp. Jag tränar fem dagar i veckan i 30-45min – 2 dagar styrka och 3 dagar kondition (wargrun). Jag äter inte godis heller och dricker sällan läsk, juice o.s.v, bara vetten. Och nu till min fråga: hur ska jag träna för att förbränna/få en tightare kropp? Ska jag satsa mest på styrkan eller konditionen? Tränar jag rätt för det målet jag vill uppnå?
  Tack, för en fantastiskt bra blogg! 😀

 51. Hej Ida! Jag kan inte göra riktiga knäböj. Tråkigt eftersom de ingår i många bra övningar och träningsprogram. Mitt problem är att jag antingen måste lyfta på hälarna eller fälla fram överkroppen jättemycket för att komma ner i knäböjen. Kan du ge några tips på hur jag kan träna/stretcha/öva upp min kropp för att klara knäböj? Jag kan inte heller sitta på huk med hälarna i golvet och känner det som att något är för kort, men vet inte var och hur jag ska ändra på det. Jag kan stå med raka ben och sätta fingrarna i golvet). Kul att du ordnar en frågestund 🙂

  Ps. Lägg gärna in stretch och rörlighetsträning i din fina blogg ds.

 52. Hej!
  Jag undrar hur du tänker kring protionsstorlek och mättnad. Hur mycket tycker du att man bör äta?Jag blir i stort sett aldrig mätt och är sällan jättehungrig heller. Jag äter bra mat men tror att mitt problem är att det ofta blir för mycket vilket gör att jag inte når mina personliga mål då det kommer till träning och hälsa. Har du några konkreta portionsstorlekstips helt enkelt?
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!

 53. Jag har frågat alla träningsbloggar jag följer men de verkar inte kunna/vilja svara, så nu försöker jag med dig och hoppas att du kanske kan ge mig råd.

  Jag har alltid varit smal. Som liten var jag nästan för smal fastän jag åt nog bra. Just nu är jag 165 cm lång och väger 53 kg, har pendlat mellan 52 och 55 oavsett så jag antar att min kropp trivs med den vikten. Är alltså inte över eller underviktig per se. Har en normal fettprocent på kroppen. Problemet är dock att jag har ett pluffsigt ansikte som om allt fett hamnar där. Har alltså en dubbelhaka i ansiktet men resten av kroppen är smal. När jag var liten var jag lika smal i ansiktet, men i puberteten började ansiktet bli tjockt och sen blivit mer och mer ju äldre jag blir. Är 22 år nu. Är det nåt jag äter? Är inte särskilt onyttig i övrigt, äter sällan godis osv. Men jag vill ju inte gå ner i vikt och bli underviktig då jag tränar och vill bli mer muskulös. Vad ska jag äta/hur ska jag träna för att få bort det?

  Tack på förhand, din blogg är grym!

 54. Jag tränar väldigt många pass i veckan, ibland två gånger om dagen och är lite orolig över att jag inte får i mig tillräckligt med mat, tycker det är supersvårt att veta hur mycket man ska äta? Har du några tips på hur man ska tänka? Vet att jag inte kan få de resultat jag vill om jag inte äter bra!
  Sen en annan fråga, kör du aldrig kondition?:)
  Tack för en bra blogg!

 55. Heej! Underbar blogg !! Du ska ju köra på beach 2014 och kan du inte ge lite råd på hur man ska minska fettprocent men ändå hålla kvar eller öka i muskelmassa?
  Vad och hur många kacl ska man få i sig, alltså max med hur många man ska ligga under m.m.

  Ååå jag har bestämt mig att få den riktig snygga rumpan innan sommarn så ett inlägg med ett upplägg om rumpövningar hade varit snällt! Till skillnad från andra ställen i min kropp är just rumpan och insida lår som inte vill ge med sig och ändå på sig.

  man kan ju inte bukförbränna fett men tips på hur mina insida lår blir kan smalare, det är oftast där mitt fett gillar att samla sig -.-”

  Kram på dig och hoppas din tid utomlands blir fantastisk!

 56. Jag undrar vad du tycker om Fitnessfighten? http://www.worldofshape.com alltså. En tävling jag är med i just nu som innefattar träning varje dag i en hel månad och att äta efter deras kostschema. Träningen man gör är 20 min konditionsträning (löpning,hopprep osv) och cirka 10 olika styrkeövningar med egen vikt eller hantlar. Varje övnining gör man i 2 set så totalt 30 repitioner av varje övning. Tack för en inspirerande blogg! Kramar

 57. Hej! Jag är femton år och åker konståkning, jag har åkt i ca 8 år och är b2 åkare (finns C, b2, b1 och a) a är högsta. Jag vill bli a åkare och tävla sm elitserien/a-serien osv. Jag bröt benet i höstas men har kommit tillbaka så jag är lite bättre än jag var innan jag bröt benet tillochmed. MEN nu känns det som om jag inte kommer längre.. Jag sätter inga nya hopp som jag har övat på i 1,5 år. Jag behöver träna mer spänst och höjd i hoppen, vilket jag hör men jag förbättras inte på isen., och jag utvecklas inte alls i stegen., har du några mentala tips för att tro på sig skälv? Tips för att träna spänst till hoppen? Tips för att bli elitidrottare? Är set försent för mig att bli det när jag är femton? 🙁

 58. Forts min förra kommentar; många tränare tycker man ska vara ganska smal och ha långa muskler i konståkning medan jag har stora (normala) och väger ca 62 kg.. Hur kan man få sina ”stora” muskler till långa muskler? Ska jag äta mindre? Mindre kolhydrater eller protein? Eller vad?

 59. Vad säger du om proteinbars som Swebar, nutrilett osv? Är dem nyttiga eller ej? Skulle du rekommendera dem istället för lördagsgodis?

 60. Hej Ida!
  Jag undrar om du har några tips om man är nybörjare på gym. Jag har precis börjat och tycker det är väldigt roligt, men saken är den att jag alltid är ”rädd” för att jag inte utför övningarna på rätt sätt och att andra därmed ska skratta eller komma fram och ”visa hur man gör”. Jag bryr mig helt enkelt för mycket om vad de andra ska tycka eller tänka på gymmet. Men hur vet man om man utför övningarna rätt? Jag håller mig nu endast till de övningar jag kan, men jag vill ju variera mer men som det är nu vågar jag inte göra nya övningar för jag är rädd för att göra fel helt enkelt.
  En väldigt rörig fråga, men hur ska man tänka?

 61. Jag får aldrig svar på denna fråga, som jag letat osv. Men vad är enklaste ovh bästa sättet att gå ner i vikt? ska man konditionsträna eller styrketräna? vad ska man tänka på när man äter och kan du ge dina bästa tips? tack älskar din blogg, får myckte hjälp och motovation!

 62. Kan inte du visa några bra övningar och vad man ska/och hur man ska träna för smalare ben! din blogg ger mig så mycket motivation!

 63. Hej! Hur rekommenderar du att man tränar om man samtidigt vill gå upp i vikt, men satsar på att bli snabbare på långdistanslöpning? (tränar för att få bättre tid på sommarens halvmara, dvs löppass på 5-20 km)

 64. Jag har fått en sträckning på insida lår för ca. ett år sedan och det som stör mig så mycket, är att den fortfarande är kvar! Blir helt ledsen för jag hade kommit en lång bit på split och spagat men efter sträckningen slutade jag stretcha nästan helt och det ledde till att jag blev riktigt ovig, inte så konstigt. Men jag har börjat stretcha mer igen men kan fortfarande inte stretcha denna muskel jag sträckte och det gör så att jag inte kan gå ner i split eller vänster spagat. Blir så trött på det eftersom det gått så länge nu… HUR får man bort en sträckning på bästa sätt?

 65. Hej Ida! Vill börja med att säga att du har en väldigt bra blogg!
  Det är såhär att jag vägde mig i fredagsmorse (söndag idag) jag vägde då 67 kg och när jag vägde mig idag vägde jag 70 kg!!! Vad har hänt? Har jag alltså gått upp tre kilo på en helg? Jag åt dock onyttigt i helgen med godis, chips o dylikt men 3 kilos uppgång? Snälla hjälp är jättedeprimerad o ledsen just nu, känner sig som ett stort misslyckande alltihop!
  Kram / Bella 18 år

 66. Hej Ida!
  Det största målet med min träning är att få smalare lår. Inte för att de är tjocka utan för att min överkropp är väldigt liten och smal att det gör att underkroppen inte passar in. Har du några tips till mig om hur jag ska lyckas med mitt mål? Och även tips om saker jag bör undvika. Tack! 🙂

 67. Hej. Jag är en sjuttonårig tjej som älskar att träna och laga god, nyttig mat. Men när skolan och stressen tar över mitt liv orkar jag inget, jag orkar aldrig träna eller äta nyttigare utan jag kommer alltid på mig själv med en skål glass i knät framför tv:n. Det jag undrar är alltså om du har några tips på hur man kan hålla motivationen uppe när den stressiga vardagen tar över.

 68. Hej Ida! Jag har en fråga jag undrat över länge. Kan man förstöra sin ämnesomsättning? Jag är 24 år och har genom åren testat otaliga typer av dieter. Trots att jag rör på mig, utesluter socker osv så har jag otroligt svårt att gå ner i vikt, vilket gör att jag tappar motivationen. Då jag låg i det militära jag gick inte ner alls under 72 timmar svält. Kan min ämnesomsättning vara förstörd efter mina tidigare år? Jag är i en fas i livet just nu då jag skulle vilka testa LCD-kost (low calorie diet) med soppor och shaker, för att förhoppningsvis få effekt. Men kan det förstöra mer än att ge? Kan min ämnesomsättning klappa ihop?
  Tack för en grym blogg!

 69. Hej Ida! Jag är sextonårig tjej som tränar ca 6-7 gånger i veckan då jag går på simning. Jag har inte haft min mens sen i juni förra året. Jag har redan varit hos en läkare men det var ett tag sen och då sa dom att jag skulle vänta lite till. Jag är 164 cm lång och väger 46 kg, jag anser att jag äter tillräckligt mycket mat och varierad kost. Min mamma har gärna en tendens att påpeka att jag äter för lite kolhydrater, vilket jag inte håller med om. Har du tips på vad jag ska göra?
  Kram.

 70. Hejsan Ida! Tack för din inspirerande blogg. 🙂
  Det finns ju en massa olika energibars, men vissa är ju inte mindre bra än andra. Ibland kan det vara riktigt rörigt att förstå vad de faktiskt innehåller.
  Vad anser du om följande..
  Swebar
  Questbar
  Fitnessguru
  Är det någon ingrediens man ska se upp för?
  Tack i förhand.

 71. Hej Ida! Har du någon erfarenhet av FODMAPs? (Australiensisk diet för oss med ibs) skulle vara kul att se hur du ser på en sån diet/kost, självklart i kombination med hälsa och träning i övrigt. Underbar blogg för övrigt!!

 72. Hej Ida! Först vill jag säga att din blogg och du är underbara!! Jag har följt dig i några år nu och tycker att din kropp är supersnygg, men har den förändrats någonting med tiden sen du slutade på balettakademien? 🙂

 73. Hej Ida! När motivationen tryter, hur går man till väga? När man känner sig sugen på något sött men man har lovat sig själv att inte göra det?
  Vill du göra en video med instruktioner till hur man gör marklyft på rätt sätt? Med lite tips och saker att tänka på när man gör det!

  Kram, Ida

 74. Skulle du kunna ge fler inlägg i BEACH2014? Vill så gärna ha mer tips och råd av dig hur man bäst fixar till formen. Även om det för mig handlar om att alltid se hälsosam ut. Kan inte du lägga ut kostscheman och träningsprogram för ons som vill maxa vår förbränning för att få en lägre fettprocent? Undrar lite kring det här med efterförbränning, hur blir den maxad efter träning?

  Undrar också hur du ser på
  -dieter?
  -om konditionsträning kan förstöra styrketräningens effekter?
  -Raw-bite, Swebar, proteinshakes, bounce ball till mellanmål då och då?
  -Äta efter klockan 18.00?
  -hur mycket förstör det om man inte har möjlighet att äta direkt efter träning och hur mycket vinner man på att egentligen göra det?
  -är frukt egentligen nyttigt, eller är det bara onödiga snabba kolhydrater?

  Tack för en fantastisk blogg, du verkar vara en riktig snäll och glad tjej!!:)

 75. Hej ida!!
  Jag har en fråga angående kost. Jag älskar verkligen ägg, är så användbart, gott till både frukost som de är eller till en omelett. Brukar äta en äggula (gillar inte äggvitan) till frukost, och sedan ibland en omelett på två ägg till lunch? Är det dåligt, och för lite variation? Har hört att för mycket ägg kan leda till högre kolesterol, stämmer det?

  Jag är orolig över att jag få i mig för mycket fett, äter äggula till frukost, ost i måltider) parmesan, mozzarella, Chevre, feta ost, och liknande), äter knappt något smör då jag undviker bröd för det mesta. Skulle det kunna leda till en högre fettprocent, och hämma mina träningsresultat?

  Kram

 76. Jag brukar ibland få ett matsug på kvällen. Det kan leda till 1-2 frukter (äpple, päron, apelsin, kiwi) eller en bit ost exempelvis. Är detta dåligt? Leder det till att det lägger sig som fett, då kroppens ämnesomsättning sänks på kvällen p g a lägre aktivitet?

  Undrar om följande är en bra frukost?
  -Fruktsallad med äpple, päron, kiwi
  -en äggula

 77. Hejsan! Grym & inspirerande blogg du har Ida! 🙂
  Jag är en 17 årig tjej som älskar styrketräning och fysisk aktivitet i största allmänhet. Dock är det något jag undrar över nu … Man kan läsa så mycket om Deff och Bulk överallt och enligt de flesta är det smått omöjligt att bygga stora muskler och samtidigt bränna fett. Håller du med om detta? Själv började jag styrketräna och ge mig ut på löprundor ibland för lite mer än ett halv år sedan och jag tycker mig se tydliga resultat – jag har ökat i muskelmassa och tappat i fett %. Jag tycker själv att jag här ätit skapligt bra. Har inte haft koll på hur mycket kalorier jag stoppat i mig varje dag men jag skulle säga att jag försökt hålla mig på ett underskott. Har mått riktigt bra och känt mig ”nyttig” i alla fall. Mitt mål just nu är förstås att fortsätta att bygga muskler, jag vill bli ännu lite ”större”, starkare och stabilare men det som stör mig är att jag inte vet om det är rätt att gå all in på ett kalori underskott varje dag för att få bort det där sista fettet som jag skulle vilja bränna eller om detta nu kommer att göra det svårare för mig att bygga större muskler och kanske till och med att behålla de jag har nu? Hittills har detta inte varit något problem för mig.. men eftersom i princip alla de sidor jag läser på menar att detta inte är ett väldigt effektiv sätt blir jag tveksam. Vad har du att säga om detta?

 78. Har du ibland motgångar i din träning eller kost? Finns det dagar du du bara inte orkar eller blir sugen på något riktigt onyttigt? Hur tänker du då? Undrar också hur du gör när du äter med kompisar och ni ska fika, tar du något då eller sitter bara med? Jag Tycker själv detta kan vara jobbigt, vill ju gärna umgås med mina vänner, men inte äta något onyttigt.. Men jag vill ju heller inte få frågan om jag bantar, det handlar ju faktiskt bara om att hålla en sund livsstil. Hoppa över kanelbullen, chipsen på kvällarna… Bara för att jag vet att jag mår så himla mycket bättre av det!! Hur ofta blir du tvungen att göra undantag?

 79. Hej! Jag vill gärna få större lår och rumpa och undrar om du har bra tips på övningar till för att få det? Gärna hemma. 🙂

 80. Hej Ida! Tycker du man ska fokusera på vikt när man tränar ler bara kroppen och ens hälsa? Var kanske en dum fråga, men jag tränar självfallet för att må bra, känna mig stark, orka mer, etc men kan man liksom träna styrka och kondition (löpning) utan att gå upp i vikt pga muskler väger mer än fettet dom ersätter?
  Ha de fint!

 81. Hej Ida! Skulle du kunna ge några tips till discodansare? Hur tar man sig upp i klasser och hur stickar man ut från mängden i brons och silver?

 82. Hej! Jag brukar styrketräna 5-6 ggr i veckan och äta väldigt bra, men just nu är jag utomlands en vecka och har inte möjlighet att träna. dessutom äter jag väldigt mycket socker och snabba kolhydrater eftersom det inte finns många nyttiga alternativ, och när jag väl börjar äta onyttigt så får jag så mycket sockersug och vill ha kakor och godis hela tiden. Min fråga är hur denna vecka kommer att påverka min träning? Har jag förstört mina resultat? kram 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar