Annons
Annons


VARFÖR HAR VI VARSITT KYLSKÅP?


FRÅGA: I podden pratade ni om att Alexander frågade om han kunde ta ‘din sallad’ och ‘ditt’ resp ‘hans’ kylskåp. Har ni separata kylskåp och köper ni mat separat? I så fall varför då? Blir ni irriterade om en produkt är slut och den andra har ätit upp det eller vad är grejen med att ha separat mat?

Annons

SVAR: Ja vi har både separata kylskåp och mat vilket funkar hur bra som helst! Det kanske låter konstigt för vissa men i vår relation funkar det toppen då Alex äter ungefär 3-4 gånger så mycket som mig och han handlar heller aldrig hem mat. Vi kan ta ett exempel… Om jag köper hem en havremjölk och bär som jag vill ha på min gröt så räcker det i ca 5 dagar till 5 frukostar. När Alex lagar gröt och ska äta/dricka havremjölk så tar han hela paketet både bär och mjölk på en gång och tänker att han ska köpa nytt men så gör han inte det. Sedan kommer jag dagen efter och tror jag har både bär och mjölk men så är allt slut och jag har ingen frukost. SÅ IRRITERANDE!

Nu gör vi så att jag beställer hem mat till oss båda varje vecka via vårt gemensamma konto och och ställer halva i hans kylskåp och halva i mitt kylskåp. När hans då är slut så får han fylla på sitt och ta ansvar. Hade vi haft samma hade ju han svept allt och så hade jag fått handla igen. Nej nej det har jag inte tid med! Haha. Tror att en sådan grej kan vara en irriterande grej i många förhållanden så lika bra att lösa den från början. Sedan så om jag har slut på något som han har eller tvärt om så är det ju klart att vi delar med oss och jag lagar även ofta middag till oss båda när vi är hemma samtidigt. Men är man irriterad på sin partner för att hen aldrig handlar hem mat eller att den ena äter mycket mer än den andra så är ett tips att dela upp. Det här har funkar hur bra som helst för oss i 7,5 år nu.

12 kommentarer till “VARFÖR HAR VI VARSITT KYLSKÅP?”

 1. Hej, jag vill bara kommentera namnet Adrian till erat barn. Ni har ju redan bestämt men kände att jag ville kommentera det😊 / du och Alexander äger💕

 2. Jag har en fråga helt orelaterat till inlägget, vet att du tidigare skrivit om att du åt vitamin b6 tidigt under graviditeten för att lindra ditt illamående. Tyvärr fungerar inte länken i det inlägget längre, finns de fortfarande kvar på welloteket att köpa? Tack för en inspirerande blogg!

 3. Vilken lösning skönt att ni hittar ett sätt som funkar för er. Men lagar ni då olika middagar också? Eller tar ni lite från ditt kylskåp och lite från hans? Hur ska ni göra med barn sen ?
  Min make äter ju också mer men vi skriver veckomatsedel och tar något slut åker en av oss och handlar.

  1. Ja oftast gör vi det då jag äter middag kl 18 och Alex vid 21. Han kommer hem ganska sent på kvällen så därför. Då brukar jag äta kvällsmat och hålla honom sällskap 🙂 När mini kommer så ska vi försöka ha gemensamma middagar så ofta vi kan och då kommer vi ta från det kylskåpet som har det vi behöver. Sedan så får den som är med Mini ha ansvar över maten om båda inte är där. Kan återkomma exakt hur vi lägger upp det sedan 🙂

 4. Åh tack för svar på min fråga, blev lite förvirrad i podden men tycker det är jättebra att ni hittat ett upplägg som funkar bra för er!

 5. Vi har det exakt likadant hemma och jag är sjukt nöjd över det. Säger man det till andra par blir de sjukt förvånade och kan inte fatta hur det ens går ihop. Lite tråkigt tycker jag. Man hittar ju sona egna vägar och lösningar, inget förhållande ”ska” eller måste vara på ett specifikt sätt tycker jag!

  1. Precis så! Man hittar sin grej som funkar för båda, det är allt som ska spela någon roll tycker jag 🙂 kramkram

 6. Känns det bra för er så är det väl toppen! Finns inga rätt och fel så länge båda är nöjda och mår bra 🙂 vi gör så att vi veckohandlar tillsammans, hinner vi inte det så hörs vi under dagen och kommer överens om vad vi ska äta ikväll och vem som ska handla (från gemensamt konto), beroende på vem som kommer hem tidigast/vem det passar bäst för. Sen tänker vi så att han å ena sidan äter mer, men jag äter mer matlåda medan han väljer att köpa utelunch (från sitt eget konto). Så vi tänker att det borde gå ganska jämt ut att han äter mer men jag oftast tar de matlådor som blir. Känns bra för oss, har dock aldrig räknat på om det faktiskt stämmer 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar