Annons
Annons


FÖRRA VECKANS LÖPSCHEMA


_OON1725 _OON1817-2 _OON1997 _OON2033 _OON2072 _OON2214

God morgon mina hjärtan! Hoppas ni mår toppen? Själv mår jag bra men är lite sliten då jag kört ganska tuffa löppass det senaste. Midnattsloppet börjar närma sig så distanserna i mitt löpschema ligger på 8-10km nu vilket jag absolut inte är van med men det går ändå bra när jag kör i lugnt tempo. Förra veckan var jag även på ett superroligt löpevent med min löpcoach Lisa och adidas. Vi körde backintervaller och teknikträning i en av backarna som vi kommer springa i på midnattsloppet. Det var riktigt roligt och annorlunda att springa i grupp! Kan verkligen rekommendera alla att testa löpträna i grupp!

Annons

FÖRRA VECKANS LÖPSCHEMA:

Måndag:
8 km löpning i skönt tempo

Onsdag: 
Uppvärmning: 15 minuter lugn löpning
Intervaller: (60s löpning i 12km/h + 30s vila X 6) X 3 Med ca 2 min vila mellan seten.
Nedvarvning: 15 min lugn löpning

Torsdag: 
Uppvärmning: Lätt jogg i 10 min
Löpteknik med olika övningar
Backintervaller: 20s rusha upp för backen och sedan lätt jogg ner X 10
Nedvarvning: Jag och Hannah tog en långpromenad hem på 45min

Men måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv som lyckats få upp konditionen så snabbt. Kan säga som så att för drygt en månad sedan när jag började löpträna höll jag på att dö efter 3 km och 1 mil kändes väldigt långt borta. Nu känns ändå 1 mil rimligt och jag ser fram emot lördag och Midnattsloppet. Wohoo. Någon av er som ska springa?

24 kommentarer till “FÖRRA VECKANS LÖPSCHEMA”

 1. Hej Ida!
  Jag har läst allt jag kan hitta på din blogg om msm/andra preparat och jag har en fråga. Jag har ätit msm i snart tre veckor nu och vet inte riktigt hur jag känner kring det. Jag har väldigt mycket magproblem, samt problem med gaser och jag vet att du haft problem med magen. Jag är redan uppe i 1/2tsk, sedan någon dag tillbaka (hade utrensningssynpom i nån vecka), men min fråga är då, när blir magen bättre? Kommer gaserna att försvinna? Vet inte hur dina magproblem var/är men jag börjar bli väldigt desperat och ledsen nu när ingenting funkar 🙁 (ja jag är gluten och laktos intollerant och sköter mig) Fungerar något annat bättre? För msm ska ju vara de bästa till magen, eller?

  1. Hej Amanda! Jag förstår din frustration och magproblem går inte över bara så där på 3 veckor. 3 veckor är ingen tid alls och för mig har det tagit flera år att komma dit jag är nu men man blir successivt bättre. Det tar tid att läka och rensa ut och dessutom så är det bra om du äter ”rätt” under tiden.Jag har ingen aning om hur/vad du äter men se till att undvika sådant som du blir mer uppblåst av. Jag skulle verkligen råda till att utesluta alla mjölkprodukter och gluten under några månader och se om det blir bättre. Sedan saker du kan hålla koll på är ägg, vitlök, lök, nötter, avokado, bönor. Sedan blev min mage betydligt bättre när jag blev vegan. Kött, fisk, fågel tar ganska lång tid att smälta vilket stoppade upp mitt system. Har du inte testat Cellenzym så kan jag rekommendera att köpa det och ta 2 st innan varje måltid som du känner att du kommer bli uppblåst av och ta dem innan. Jag har alltid med mig det på restaurang och när jag reser. Lycka till!

 2. Jag såg på din snap att du har en otroligt fin bomber jacka. Kan du göra ett inlägg så vi får se mer av den? Vart hittar man den? Kramar!

 3. Vilka härliga bilder! Att springa just backintervaller i grupp är bland den bästa grupplöpningen. Alla blir taggade, man tar i det lilla extra och får nytt ochh snyggt tryck i steget. Härligt tränar inför loppet, tror du kommer överraska dig själv med resultatet sedan!

 4. Hej! Jag har fått en stressfaktor i benet efter för mycket löpning, men det kan också bero på för dålig kost. Jag äter bra men har du någon ide vad det kan vara?

  1. Har du rådfrågat din läkare? Kan bero på brist av vitaminer/mineraler men bästa är att kolla upp det genom en hårmineralanalys. Googla på det så kan du beställa på nätet.

 5. Hej Ida! Kan börja med och säga att din blogg är helt fantastisk! Jag har en fråga till dig! Vilka vitaminer/mineralet rekommenderar du att man äter om man är runt 15års åldern?

  1. Hj Matilda och tack snälla vad glad jag blir! Jag tycker att spirulina är toppen att börja med då det fungerar som en multivitamin/multimineral + innehåller massa bra aminoryror. Sedan beror det på vad du har för problem? Spirulina kan du dock ta även om du inte har problem då det är bra för allt. Kramar

   Spirulina: http://welloteket.se/produkt/spirulina/

 6. Hej! Jag har en fråga som inte har med inlägget att göra.
  Jag har under ca 1 år haft väldigt mycket problem med finnar. Dem sätter sig nästan bara runt munnen, de försvinner ibland men kommer alltid tillbaka under mensen. Jag antar att det beror på hormonerna. Jag är väldigt noga med att rengöra ansiktet, inte peta i ansiktet och att i övrigt byta ut handdukar och örngott. Undrar om det finns nått ytterligare jag kan göra? 🙂

 7. Ja! Vad kul att du ska springa – jag springer för sjunde året i år. Det är ett himla roligt lopp – njut när du kommer upp i Sofia och möts av gospel. Det är det bästa. Och målet såklart :p

  1. Men wow vad kul och ååå jag ÄLSKAR gospel! hade ingen aning om att det var där! Wohoo nu längtar jag till lördag. Man ska alltså inte ha musik i öronen?

 8. Ska springa men är så nervös för att hitta med tidsgränsen. Skulle vara jättekul att träffa dig där, lycka till sedan på loppet bästa Ida

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar