Annons
Annons


FLYGRÄDD


Idag flyger jag till Marbella och som vanligt har jag ångest som alla dagar då jag ska flyga. Det är verkligen en av de saker jag hatar mest då jag hatar att vänta, är rädd för terrorister på flygplatsen och sedan hela flygresan sitter jag och kallsvettas för jag tror vi ska störta. Efter en dag med flyg är jag HELT slut! Vad beror det här på egentligen? Är det mitt kontrollbehov? Eller varför är jag så rädd för att flyga. Jag är exakt lika rädd för att åka berg och dalbana. Får grov dödsångest av det!

Annons

Just flygplan är värst då jag inte fattar hur ett så tungt och stort plan ens kan lyfta? Helikopter är cool lugnt för mig då min hjärna mer förstår hur det kan lyfta men flygplan är kaos.

Någon mer än jag som är flygräd här? Har ni några tips?

11 kommentarer till “FLYGRÄDD”

 1. Jag är inte rädd för att flyga men däremot livrädd för hundar. Sämsta tipset är att försöka slappna av men lättare sagt än gjort. Precis samma sak för min hundrädsla som för din flygrädsla antar jag.

 2. Hejsan!
  Skulle du inte kunna göra en video om självkänsla och självförtroende? Vet att du redan gjort det men vore roligt att höra mer om din resa. Alltså där du berättar om perioder som du haft det tuffare i och hur du tagit dig ur det?
  Ha det fint!
  Kram

 3. Stackare att ha sådan ångest inför flygresor. Det känns som om det borde bli bättre för varje gång. Något tips har jag nog inte. Jag hade supermycket ångest inför min första flygning men det gav sig efter det. Kanske att fokusera mer på målet än resan hjälper lite. Vad du kommer att se och uppleva när du väl kommer fram. Så försöker jag tänka mig igenom andra gånger när jag har ångest inför saker och ting.

 4. Jag tror definitivt i grund och botten det handlar om kontrollbehov.
  Sen blir det en sån stor grej på nyheterna varje gång det händer något med ett flygplan (terrorism, olyckor).
  Om det hade blivit en lika stor grej varje gång en bil krockade så hade vi nog känt liknande inför en bilfärd…?
  Det händer ju hur mycket fler bilolyckor som helst men det blir liksom ”vardag” så vi tar inte åt oss lika mycket av det.

 5. Känner igen mig i det du beskriver. Är också nervös flera dagar innan och under resan sitter jag på helspänn. Tycker framförallt det är obehagligt med turbulens. Jag hittade nyligen en podcast som heter Flygvärdinnepodden. Efter att ha lyssnat på några avsnitt känner jag mig faktiskt lite lugnare vid tanken på att flyga. De berättar bla att turbulens inte är farligt och att ett flygplan inte kan störta pga det. Vilket jag blev glad över att höra, hehe. Så tips från mig! 🙂

 6. Hej.
  En fråga som inte rör inlägget. Du har ju testat Imu300 mot födoämnesallergier. Hur upplever du nu senare att det fungerat? Är du fri från dina magbesvär? Tog det lång tid att se resultat? Jag har själv besvär och ska ta detta test imorgon (går till näringsterapeut och har gjort det ca 8 mån), äter kosttillskott mm men känner än så länge att magen inte blivit påverkad även om många andra mindre ”besvär” blivit mycket bättre. Tack på förhand 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar