Annons
Annons


ENKEL VEGANSK LUNCH – RECEPT


vegan-lunch-sötpotatis-nyttig

Enkel, nyttig vegansk lunch.

God lördag finisar! Själv sitter jag här med världens träningsvärk i överkroppen. Har nu äntligen kört mitt första riktiga styrkepass på över 2 månader och det känns. Haha. Men berättar mer om det imorgon. Nu kommer här ett supergott recepet på en vegansk lunch. Så gott och nyttigt och jag kan inte få nog av sötpotatis! Bästa jag vet just nu!

Annons

VEGANSK LUNCH

Ingredienser:
2 sötpotatisar
blomkål
grönkål
Groddar
Tomat
Basilika
Avokado
Havssalt, peppar
Bjäst (reklamlänk)

Gör så här: Skala sötpotatis och hacka alla grönsaker till bitar. Ångkoka allt förutom basilika, avokado, bjäst och kryddor. Har man ingen ångkokare så går det bra att koka eller ugnsbaka. Toppa med hackad färsk basilika, salt, peppar och bjäst. Bjäst är veganskt och är fylld med B-vitaminer. Det bästa är också att det smakar som parmensanost. MUMS! Jag har det även på pasta och som smaksättning i såser.

Läs också:
Vegansk pasta med sötpotatis
Enkel vegansk pizza

5 kommentarer till “ENKEL VEGANSK LUNCH – RECEPT”

 1. Hej Ida!

  Ville bara börja med att säga att jag älskar din blogg! Jag gillar verkligen dina fräscha inlägg och alla tips på mat 🙂 Har följt den sporadiskt till och från i några år nu, och kommer alltid tillbaka på hösten för att finna peppen.

  För ungefär 5 månader sedan la jag om hela min livsstil eftersom att jag ville förändra mig. Innan åt jag vegansk mat men nu äter jag ”normalt”. Med hjälp av bra kost och träning har jag i alla fall gått ner 15 kilo (81kg -> 66kg) och nu är det så att jag har börjat känna mig tillräckligt trygg i min nya livsstil och kosthållning (hur man ska tänka) att jag vill börja gå mer och mer åt det veganska hållet (kommer nog sluta som vegetarian eftersom ägg och mejeri är najs att laga mat med) men jag skulle ändå vilja variera vegetarian och vegan en del, varva liksom.

  Men min fråga är väl hur man ska äta som vegan/vegetarian om man vill kunna få i sig tillräckligt med protein utan att få i sig det där extra fettet eller de andra extra ämnena som t.ex. kikärtor innehåller. T.ex. för kidneybönor innehåller ju massvis av protein men också massa kolhydrater, samma med kikärter.

  Tacksam för svar 🙂

 2. Hej! Har du någon rekommendation på majs? Spelar det någon roll vilket märke eller sort man köper? Någon som är nyttigare?

 3. Hej ida! Har mailat dig o victor några ggr ang numret till eran spådam marisol, skulle bli jätteglad om ja kunde få de då ja verkligen behöver hjälp! Tack för en toppen blogg!! ?? Kram

 4. Hej ida!
  ville bara säja att du är sååååå snygg och fin
  jag uppskatar verkligen dina blog inläg och dina videor på Youtube!!!
  skulle vara roligt om du tog med det här i en video/vloog
  Göm inte att jag älskar dig du är sååå fin!!!
  (du är min förebild)!!!!!!!!!!!!! ILYSM

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar