Annons
Annons


EN GLUTEN- & MJÖLKFRI DAG – SÅ ÄTER MAN MJÖLK- & GLUTENFRITT


Jag tror att jag är känslig mot mjölk och gluten..och tänkte prova att vara utan det i en eller två veckor och känna hur kroppen mår utan.. Men jag har jättesvårt att veta hur jag ska äta.. Jag äter mycke keso, och yoghurt till frukost te.x..

Annons

Kan du berätta hur du lägger upp en dag eller ännu hellre en vecka utan mjölk och gluten? Vore jättesnällt med lite olika recept förslag! =) Tack!

SVAR: Det låter som en mycket bra ide att testa utesluta mjölk och gluten. Din kropp kommer att tacka dig 🙂

Så här kan en dag se ut i mitt komjölks och glutenfria liv…

FRUKOST: Proteingröt gjort på glutenfria havregryn och ägg som serveras med blåbär, mandelmjölk och en stor klick ekologisk kokosolja – LÄNK!

MELLIS: 1 äpple

LUNCH: Laxsallad med avokado, rödbetor, rivna morötter, blandad sallad och en pressad citron över.

MELLIS: Naturellt Jordnötssmör – LÄNK på ekologisk råriskkaka och en kopp svart kaffe eller te.

MIDDAG: Ugnsbakad kyckling med ugnsbakade rotfrukter som serveras med sallad och hummus.

KVÄLLSMAT: En skål med havregurt (Yoghurt baserad på havre från Oatly), gojibär och hemmagjord glutenfri musli (havregryn, blandade nötter, mandlar och frön)

1. Havregrynsgröt. // 2. Detoxsallad med varmrökt lax. // 3. Kaffe, riskaka och jordnötssmör. 

(0)

18 kommentarer till “EN GLUTEN- & MJÖLKFRI DAG – SÅ ÄTER MAN MJÖLK- & GLUTENFRITT”

  1. Hej Ida! jag vill få en platt och snygg magen. hur ska jag göra för att få det? ska man träna mycket styrka för magen eller ska man minska på styrka? om man ska köra styrka, ska man i så fall träna med tunga vikter eller lätta? hade varit jätte snällt om du ville berätta lite hur jag ska gå till väga 🙂

  2. Å havregurt! Använder havremjölk i mina proteinsmoothies (äter inga mejeriprodukter) men havregurten har jag ju inte tänkt på, niice! Undrar över mandelmjölken bara, gör du den själv eller har du hittat en bra tillverkare? Jag orkar inte göra egen – äter hellre mandlar isåfall, men om det fanns en schysst att köpa hade jag gjort det men hittar ingen som inte är fullproppad med konstigheter. Havremjölken är ju lätt att köpa ren så det har blivit den istället…

    1. Ja testa havreyoghurten. I början gillade jag den inte men nu tycker jag den är supergod med glutenfri musli och blåbär till 🙂 Mandlemjölk hittar du i mataffären. Alpro har en sötad och en osötad 🙂

  3. Hello! Även jag funderar på att pröva att dra ner på mejerierna men jag vill ha något bra alternativ till keso och kesella som är proteinrikt, någon som vet något alternativ? 🙂

      1. Tack för svar! Är inte gluten allergiker men är knäckebröd nyttigare? Vilken knäckebröd rekommenderar du? Är frukost fullkorn från Wasa ett bra knäckebröd? 🙂

  4. Hej! En liten kommentar till ovanstående inlägg. Misstänker man att man är glutenallergiker så bör man utesluta gluten under en betydligt längre tid än ett par veckor. Magen behöver tid att återhämta sig och bygga upp nytt tarmludd bland annat. Så vill man göra ett ordenligt försökt så bör det vara under en längre period och noggrant.

  5. hej ida! jag är lite nyfiken/har en fråga på hur långtid du väntar mellan varje måltid? är det bra att vänta en längre tid eller ska man äta var tredje timma? kan du inte skriva ett inlägg om detta? tack för en jättebra blogg! kram

  6. Åh, jag måste bara säga att det är lite synd att uppmuntra till självdiagnostisering… Visst kan man TESTA att utesluta saker men jag tycker att man alltid bör gå till läkare och få sin allergi bekräftad för att inte utesluta en massa härliga produkter i onödan!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)



Annons



Laddar