Annons
Annons


EKOLOGISKA RESTAURANGER I STOCKHOLM


Ni vet att jag senaste tiden har tjatat om det här med ekologiskt. Jag själv har varit dålig på det fram tills någon månad tillbaka men jag jobbar på det varje dag för det känns så mycket bättre att både köpa och använda ekologiska produkter.

Annons

I helgen var jag och min pojkvän och storhandlade och jag tror inte jag köpte en enda grej som inte var ekologisk. Som jag sagt innan så tar det emot när man står vid tex gurkan där vanlig svensk gurka kostar 14.90kr/kg och ekologisk svensk gurka 59.90kr/kg. MEN i de lägena tänker jag… vill jag ha en billig gurka som endast är fylld med vatten och gift eller vill jag faktiskt ha en gurka som ger näring till kroppen och som inte förpestar min kropp? Antingen köper jag gift för 14.90kr/kg eller så köper jag en gurka? Hmm, helt plötsligt blir valet enkelt.

Sedan vet jag att det är en kostnadsfråga om man tex. är student (tro mig jag har varit där) och då får man helt enkelt välja sina strider. Vilka produkter är mest besprutade? Vad jag har hört så är det banan, kaffe, vindruvor, paprika? Rätta mig någon om jag har fel? Då kan man ju börja med dessa och tex ägg där prisskillnaden inte är så stor.

Jobbigast blir ju dock när man ska äta ute, vilket jag gör väldigt ofta pga. av mitt jobb. Som tur är finns det bra matställen runt omkring och jag vill pusha lite extra för…

Ecoist på Sibyllegatan som enbart serverar ekologiskt. De har allt från goda luncher till bakelser, kaffe, våffellördag och en liten shop med ekologiska råvaror. Så mysigt och nästan allt de serverar är helt gluten och mjölkfritt.

-En annan favorit som jag nyss har upptäckt är Matdistriktet i Vasastan som serverar en hel ekologisk buffé på vardagar. MUMS!

– Sedan finns också YogaYamas restaurang på ötsremalm som har grym mat.

Kan varmt rekommendera de här reastaurangerna om man har vägarna förbi Stockholm och Vasastan/Östermalm. (Det här är absolut inget sponsrat utan en varm rekommendation).

.

Har ni fler grymma ekologiska restauranger att rekommendera så kör?! Vet att det ska finnas en hel del på söder. Jag vill ha alla tips!

.

Här är min favorit… Ekologisk laxsallad med zucchini, kokos, melon och citronmajo.

ekologisk matekologisk mat 1

45 kommentarer | Translate


Annons
Laddar