Annons
Annons


DRÖMMEN OM EN SPLITT


20140714-220048-79248689.jpg20140714-220051-79251581.jpg20140714-220050-79250124.jpg

Några av er vet men jag tror inte så många har koll på att jag i grund och botten är utbildad proffsdansare. Jag har tävlat på elitnivå i en dansstil som heter disco i många år och sedan har jag utbildat mig 3 år på Balettakademien i Stockholm.

Annons

En av mina högsta önskemål under min 16-åriga danskarriär har varit att kunna gå ner i splitt.

Som dansare är det viktigt och sjukt snyggt att ha ”öppna höfter” men tyvärr var jag ingen naturbegåvning på splitt och kämpade därför varje dag i 1-2 timmar efter skolan med massa olika galna stretchövningar med vikter, pressar och andra sjuka saker. Jag kommer ihåg en övning där jag låg på rygg med benen upp i vädret och två klasskamrater tog tag i varsitt ben och lyfte upp och sedan ut benen i en splitt medan de drog allt vad de hade utåt (tänk att de drog i varsitt ben åt varsitt håll som en dragkamp) för att typ lossa höftkulan ur höften. Ja ni hör ju vad sjuka saker vi höll på med! Inte konstigt att många dansare måste byta höften när de blir runt 40 år.

Efter 2 år av stretching varje dag började jag närma mig splitten men kom aldrig helt ner vilket var otroligt frustrerande. Vissa nätter drömde jag att jag kom ner helt  i splitt och jag var sååå lycklig när jag vaknade! Synd bara att det inte riktigt gick i verkligheten sedan. Haha. I alla fall så var det 2,5 år sedan jag slutade dansa och har inte stretchat mycket alls sedan dess och absolut inte några extrema stretcher utan bara min  sköna yoga.

Igår på gymmet skulle jag visa Alexandra massa stretchövningar som är bra att göra om man vill bli vigare och helt plötsligt sitter jag i splitt utan att ha stretchat något innan och utan problem. Haha vad fan?! Jag skulle kunnat döda för den splitten under min danskarriär men nu kommer den? Synd att det tog sådan tid, ja menar vad ska jag med splitten till nu? I alla fall, så ska jag se till att hålla vigheten uppe för det är ju sjukt coolt att kunna splitt!

tWas teaching Alexandra some split stretches at the gym yesterday. It was 2,5 year since I stopped dancing but my flexibility is still there. During my dance career my highest desire was to manage middle split but I never succeeded. But I don´t know what happened yesterday because all of a sudden I was sitting there in a middle split without problems. So nice but when should I use it now? Anyway I intend to keep i up because I think it´s cool to be flexible. 

31 kommentarer | Translate


Annons
Laddar