Annons
Annons


DET HÄR GJORDE MIG TILL VEGETARIAN


God morgon! Jag kom hem efter en dag men Natasha igår och möttes av 130 kommentarer på mitt –> inlägg igår!? Wow vad mycket åsikter och det var exakt det jag ville ha. En sak som jag dock blev lite ledsen över är allt hat mot varandra, det är inte nödvändigt. Skriva med stora bokstäver, kalla varandra mördare och mig för en korkad idiot. Det är inte nödvändigt för att få fram sin åsikt så snälla sluta med det.

Annons

Men väldigt kul att mitt inlägg väckte en diskussion i den här viktiga frågan och tack snälla ni som delar med er av era åsikter och kunskap. Många av er är så mycket mer pålästa än mig i ämnet men jag jobbar på det och lär mig mer för varje dag som går och blir mer och mer peppad på att bli helvegan.

Men det är några punker jag vill ta upp som jag känner många har fått fel uppfattning om.

1. Att man måste ta massa tillskott som vegetarian/vegan. Det är felaktigt. Det enda som kan vara bra att ta till skillnad från köttätare är B12. Sedan behöver man ta exakt lika mycket/lite tillskott som köttätare.

2. Att vegetarisk/vegansk kost är dyrt. Jag förstår inte hur man tänker här? Jag har aldrig haft så billig kosthållning som vegetarian. Det är ju kött, fisk, fågel, ost som är dyrt. Att basera sin kost på rotfrukter, linser, bönor, frukt, grönsaker, frön, havre, quinoa mm. är ju mycket billigare.

3. Att vegetarisk/vegansk kost är onyttigt. Alla kosthållningar kan vara nyttiga och onyttiga. Väljer man att bara konsumera socker, vitt mjöl, vegansk fett som margarin, halvfabrikat mm. så absolut, men det är inte den maten jag pratar om. Jag pratar om ren och bra mat som råvarorna jag nämnde i punk 2.

4. Att det ska vara svårt och ta lång tid att laga vegetarisk/vegansk kost. Nej tvärt om, det går supersnabbt och det är det jag gillar så mycket! Jag tror att allt handlar om en vanesak. När man väl hittat sina favorit veggorätter så kommer det bli mycket enklare men såklart att det blir ovant och en omställning i början.

Jag lär mig hela tiden och kommer försöka fortsätta att inspirera med mer vegetarisk och vegansk kost. Kanske inspirerar jag er köttätare att testa och införa en veggo dag i veckan eller vi kanske till och med ska ha en veggo vecka som utmaning?

Men innan jag avslutar det här inlägget så skulle jag verkligen vilja dela med mig av en föreläsning som är så grym som jag tycker ni alla borde se om ni inte redan gjort det. Så himla intressant och viktig video som jag tycker ni alla borde ägna 60min till. Det var den här videon som startade min och min pojkväns resa mot veggisar ♥

34 kommentarer | Translate


Annons
Laddar