Annons
Annons


DELFIN DÖD PÅ GRUND AV SELFIE


delfin död selfie

Igår på FaceBook såg jag en hemsk artikel om att en delfinunge dött pga. att folk ville ta selfies med den. Så galet hemskt och jag förstår inte hur människor tänker? Men jag blir samtidigt väldigt provocerad pga. att det är ickevegatarianer/veganer som skriver om det och talar om hur hemskt det är. Jag håller självklart med men är en delfin värd mer än en kyckling, ko eller gris?

Annons

Varje dag misshandlas och dör miljontals kycklingar, kor och grisar pga. att vi människor ska äta dem när vi egentligen både kan och mår bättre av annan mat. I mina ögon är en selfie lika onödig död som att massföda upp och döda djur för att vi ska äta. Samtidigt så blir jag sjukt arg på mig själv som inte slutat äta kött tidigare!? Vad fan, vad tänkte jag med? Varför litade jag inte på min kropp som skrek nej varje gång jag stoppade in ett dött djur i munnen? När jag var liten så var jag vegetarian och där jag fick välja (i skolan) så har jag aldrig käkat kött utan har alltid varit vegetarian. Min fröken tvingade i mig en köttbulle första dagen i skolan och jag mådde så illa att jag kommer ihåg att jag gick på toan och spydde. Jag har aldrig tyckt att kött varit gott men har bara ätit det ändå eftersom tränare och andra runt om mig sagt att jag måste för att jag tränar så mycket. Vilken lögn! Nu vill jag inte påstå att jag varit en storkonsument av kött i alla fall, då jag i stort sett bara ätit fisk när jag lagat själv. Fisk har jag nästan alltid tyckt varit gott ända tills någon månad innan jag blev vegetarian då jag flera gånger tillagade fisk, men tillslut blev så äcklad att det slutade med att jag slängde den.

Tycker egentligen inte jag har rätt att skriva det här inlägget då jag fortfarande ibland äter ost även om jag väljer ekologiskt så blir säkert de djuren säkert också misshandlade 🙁 Jag vet inte vart jag vill komma med det här inlägget utan tror nog bara jag ville skriva av mig. Vill egentligen bara ha positiva inlägg på bloggen men jag var bara tvungen.

Vad tycker ni om det här? Berätta gärna era åsikter ♥

162 kommentarer | Translate


Annons
Laddar