Annons
Annons


DÅLIGA MATTIDER


God söndag finingar! Sitter nere på frukostbuffen och njuter av en ekologisk frukost på vårt Hotel som heter Midmost. Har lite dålig erfarenhet av spanska frukostar så bokade först inte någon frukost men nu har jag käkat här 3 dagar i rad. Dels för att andra ställen inte öppnar för ens typ 10.00 och jag är svinhungrig redan vid 8.00 och för att de hade helt ok frukost. Mina favoriter på buffén är kallpressad morotsjuice, melon, blåbär, ananas, valnötter, valnötsbrödet, hemmagjorda madnelmjölken och deras ekologiska vita te. MUMS! Buffén kostade 160kr så tycker ändå att det är helt okej. Jag kan rekommendera hotellet då det är väldigt bra läge, fin inredning och hyfsat bra frukost. Dock så är det ganska trånga rum, dyrt och personalen är inte den trevligaste. Men tycker överlag inte att folket är så trevliga i Spanien så inget man kan räkna med.

Annons

Men kan vi prata lite om det här med tider i Spanien för de matchar inte alls med mina. Jag vaknar mellan 7.00-7.30 och vill gärna äta med en gång. Men spanjorerna verkar vakna vid 10 så staden är helt död och inga frukostställen är öppna. Vill de inte njuta av morgonen? Lunchen funkar fine men middagen blir kaos! Jag brukar äta 18.00 hemma men här så är alla middagsrestauranger stängda fram tills 20.00. Så första tiden att boka för middag är 20.00 och då är jag så hungrig att jag dör. haha. Jag frågade en spanjor igår varför de äter middag så sent och han sa att det är för att dagen blir så lång annars. Många är nämligen vakna till långt in på natten. Ska man gå ut och festa så börjar festen 00.00 och de går ut på klubben runt 03.00 och går hem vid 6.00. Haha det där är inga tider för mig, men där får jag min förklaring på den sena frukosten 😀

Nog om mattider, kan vi nu pratat om min pojkväns fotominer. Försökte ta en seriös bild på honom och det här blev den bästa. haha.

Vi hade i alla fall en supermysig midsommarafton. Vi käkade middag på Flax & Kale och sedan promenerade vi runt i staden. De firar också midsommar här i Barcelona men tror det heter San Juans dag. Därför var det massa uppträdanden på gatan, fyrverkerier mm och staden är fullproppad med folk. Så mysigt!

Det bästa av allt är de varma kvällarna här. Att kunna vandra omkring i tunna sommarkläder på kvällen är det bästa jag vet! Så härligt!

Nu ska vi packa ihop och bege oss mot flygplatsen och Sverige igen. På torsdag börjar husbilsturnen så måste hem och förbereda 🙂 Puss, I

4 kommentarer till “DÅLIGA MATTIDER”

  1. San Juans dag är översatt till Sankt Johannes dag. Det är en kristen högtid så som midsommar är en kristen högtid. I Sverige så heter midsommardagen även Johannes döparens dag. Tyvärr så tror många att grunden till midsommar är just att vi firar mitten av sommaren men så är ju inte fallet. Johannes döparen är ett halvt år yngre än Jesus och därför firar man denna dagen för att hedra Johannes döparen. Det är cirka ett halvt år innan Jesus födelsedag (julen). Denna högtid uppkom redan på 400-talet efter Kristus.

  2. Idaaaa!!! Är SÅ glad, du inspirerar mig galet mycket med träningen. Jag har inte tränat regelbundet på säkert 10 år, och när jag väl tränat har det varit mestadels styrka hemma. Nu ikväll drog pappa med mig till motionsspåret för en joggingtur och kände väl att jag skulle orka springa typ 300m (brukar ge upp ungefär då när jag är ute själv och springer). Slutade med att jag på riktigt sprang ca 4,4km. Jag har ALDRIG i hela mitt liv sprungit så långt. Visserligen på lite över 26 minuter, men hallå!!! Jag gick inte en enda gång! Inte direkt optimalt med noll träning till att pusha sig själv till att springa det längsta man någonsin sprungit kanske, hehe. Är så glad så var bara tvungen att dela med mig haha! Tack för en toppenblogg, youtube, podd osvosv. Kram!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar