Annons
Annons


DAGS ATT LÄGGA OM TRÄNINGSUPPLÄGGET


I söndags efter att ha avslutat helgens event kände jag att jag verkligen behövde träna av mig. Jag har under vintern kört styrketräning med tyngre vikter och vila mellan seten och känner verkligen att jag byggt upp min styrka och fått kontakt med de muskler som jag innan haft svårt med och då menar jag framförallt ryggen och rumpan.

Nu sedan några veckor tillbaka har jag lagt om min träning lite då jag känner att både kondition och uthållighet behöver förbättras och kommer därför köra mer cirkelträning, superset och triset med mer repetitioner och lägre vikter och även lagt till mer löpning. Det här är också bra timing då jag under sommaren kommer resa endel och inte ha tillgång till gym på samma sätt och med det här upplägget så funkar egen kroppsvikt kanon.

Vill ni ha tips på grymma cirkelträningspass så hittar ni det på min Youtubekanal och fler kommer så in och prenumerera HÄR!

I söndag så såg mitt pass ut så här…

20 marklyft 35kg skivstång

40 utfall egen kroppsvikt

20 stående rodd 25kg

15 boxjumps 60cm

30 twisted plank

1 min vila

X 5

love lunges

 

Annons

11 kommentarer till “DAGS ATT LÄGGA OM TRÄNINGSUPPLÄGGET”

 1. Hej Ida! Jag är 15 år, jag har haft väldigt ont i mina leder och när jag va hos doktorn idag så berättade hon att jag var överrörlig och att jag måste bygga mer muskler för att stabilisera lederna och inte belasta dem fel. Jag tycker styrketräning är riktigt tråkigt men älskar kondition och har rätt bra kondition. Jag rider 5 gånger i veckan och tränar löpning 3gånger/veckan. Jag behöver lägga in i alla fall 3 styrke pass i veckan. Har du några tips på enkla kom-igång-övningar? Det är alla leder som behöver tränas upp, knän, ryggen, axlar, ja allt. Jag har tillgång till olika viktor osv. Tack för en väldigt inspirerande blogg, du är bäst!!
  // Annie

  1. Hej Annie och tack snälla för din kommentar! 🙂 <3 ja styrketräning behövs och det blir roligt nätr man märker utveckling. Stora övningar som är bra är knäböj, marklyft, chins, utfall mm. Dock tycker jag att du ska besöka en sjukgymnast som kan hjälpa dig med övningar som s´pecifikt stärker upp de områden du är svag på. Har du öevrrörliga knän kan och svag så kan du behöva stärka upp musklerna runt knä och höfter innan du börjar göra de större övningrana. Kram Ida

 2. Hej Ida,

  Jag har otroliga problem med min mage och det har alltmer börjat påverka mig psykiskt. Har konstant ont och känner mig väldigt ledsen nu förtiden. Nu är vi dessutom inne i en tentaperiod vilket lett till att jag vart väldigt mycket sittastillande och det har förvärrat situation. Har fått så himla mycket ont det senaste att jag inte ens kan med att dra mig till träningen. Det känns så fel att säga men pga att jag har så himla ont så har det nu lett till att jag inte orkar med någonting, känner mig värdelös. Vet att du har haft problem med din mage och undrar om du har något tips för mig? Har uteslutit gluten i några månader nu och det har hjälpt, men har fortfarande ont. Får ibland ångest när jag måste äta för jag vt att jag kommer ha ont efter, kan ju inte direkt utesluta all mat.. Hur hjälpte din zonterapeth dig? Är det något du rekommenderar? Förstår om du inte hinner svara men jag hoppas verkligen du skulle kunna ge mig något tips. Har ingen jag kan vända mig till och läkarna säger ju bara att det är IBS..

  Kram,
  Helen

  1. hej Helene och tack för din kommentar! Jag förstår verkligen din frustration då en ond mage kan förstöra så mycket. Att sluta med mjölk, sötningsmedel av alla slag och gluten och att dricka mycket vatten är det första jag tycker du ska göra. Zonterapie och akupunktur har hjälpt för att stressa ner och för att lugna magen. Det här tar tid så man måste ha tålamod. Ofta beror magont på obalans i mineral och vitaminer. Jag rekommenderar dig verkligen att göre en hårmineralanalys. jag har gjort en precis och fick reda på mycket intressanta saker. Man kan nämligen ha alla möjliga olika gifter i kroppen som ställer till det och i denna analys får du reda på allt och hur du ska göra för att balansera upp just din kropp. Lycka till Kram Ida

 3. Hej Ida! Har en fråga som jag hoppas att du skulle kunna svara på. Jag har ganska stor rumpa, det har jag alltid haft och är ingenting jag har tränat mig till. Idag var det ben och rumpa som gällde på gymmet och då började jag fundera: Tänk om jag tränar min rumpa så den blir mindre? Jag är nöjd med min rumpa och anledningen till att jag tränar den är att jag framför allt vill lyfta upp den och få den mera putig. Vilka övningar är bäst för att ”lyfta och få den mera putig?” Ha en bra dag, kram Louise!

  1. Hej Louise! Härligt att höra. Det är svårt för mig att säga. Består din rumpa av mycket fett så kan det försvinna om du går ner i fettprocent men kör du tyngre vikter och ca 6-12 reps så tajtar du till och får rumpmuskeln att växa om du äter rätt 🙂 KRam Ida

 4. Hej ida! Finns det någon muskel på insida lår, mina insidor har växt en hel del efter mycket tung styrketräning på gymmet! Tacksam för svar ❤️ /Josefine

 5. Hej ida. Jag är 13 år och har ett ganska stort problem. Jag är verkligen inte överviktig men verkligen inte heller jättesmal. Jag har haft jättemycket ångest över min kropp jättelänge. Jag vet att det inte är bra eftersom att jag är så ung men det är svårt när jag jämför mig med alla andra. Det jag har åmgest för är framförallt mina lår och min mage. Hur skulle jag kunna göra för att tajta till lite? Behöver oxå förbättra min kondition eftersom jag dansar väldigt mycket och tävlar. Har du nåt tips på de oxå? Vill ju vara fit till beach 2014 men är ju kanke ute i lite sen tid. Jag har verkligen försökt sluta med onyttigheter o sånt men det har aldrig funkat helt. Hur ska jag tänka med maten? Antingen känns det som jag överdriver med att vara nyttig eller tvärtom. Vet inte hur jag ska göra lixom.
  Skulle verkligen bli superglad om du svarade eftersom att jag mår väldigt dåligt av det. <3

 6. Hej Ida! Tack för din inspirerande blogg och Instagram, de får mig att vilja springa till gymmet och inte släpa mig dit som förr. För ett tag sedan drog jag axeln ur led och varje gång jag ska stå i plankan, speciellt sidoplankan, göra armhävningar osv. gör det ont, blir så förbannad på mig själv att det inte går så då slutar det med att jag skiter i det istället…sen är jag ganska rädd för att axeln ska hoppa ur led igen… Har du några bra tips på övningar för axeln? //Vickan

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar