Annons
Annons


DAG 8


God Morgon!

Dagarna på PT-School går i racerfart! Redan 8:e dagen och bara 2 dagar kvar innan råplugget inför alla prov börjar.

Igår hade vi parktik i stretching och konditionsmaskinerna. Har lärt mig massa grymma stretchövningar som verkligen tar på rätt ställen. Har nog aldrig känt mig så lång i framsidalår, rumpa och höftböjare som efter denna klass. Haha borde köra det innan varje dansklass så kommer jag ha högst ben av alla 🙂

Annons

Efter skolan var jag 2 timmar i gymmet tillsammans med några av mina härliga klasskompisar då vi gick igenom och övade på ”baning” (hur man lär ut övningar till klienterna”. Det är svårare än vad man tror och det är hur mycket saker som helst att tänka på som PT för att få klienten att göra tekniskt rätt så man får så bra kontakt med rätt muskel som möjligt och för att undvika alla skaderisker som finns med styrketräning.

Det finns faktiskt fler skaderisker än vad man tror och alla som tränar på gym borde verkligen ta några pass med en PT för att lära sig rätt teknik i övningarna.

Nä nu ska jag bege mig till skolan. Här får ni en fin bild på mig och mina sköna klasspolare från gymmet igår… 🙂

4 kommentarer till “DAG 8”

  1. Hej Ida! Jag svänger förbi din blogg ibland för att få lite tips kring träning och framför allt dans, vilket du har koll på 🙂 Men jag saknar en mer nyanserad bild av hälsa här på bloggen. Enligt WHO:s definition från -46 (vilket också är den mest använda) är hälsa ”a state of complete physical, mental and social well being and not merely the absence of illness or informity”. Hälsa är alltså att må bra, där den fysiska aspekten bara är en av tre komponenter. Hur man mår bra är därmed väldigt individuellt.
    En person som älskar att träna kanske mår bra av att lägga upp sitt liv kring sin träning, men en person som älskar film men inte är intresserad av träning kanske mår bättre av att ta långa promenader och investera i ett cinemateketkort snarare än en PT. Många mår bra av att kunna ta en mysig fika med kaffe och bulle ibland, andra gillar att sitta och dricka rödvin med vänner en fredagkväll, men detta behöver ju inte vara ohälsosamt om man mår bra av det. Då kanske det snarare är ohälsosamt att lägga om hela sin tillvaro efter sin träning och kost så att man känner att man inskränker sin tillvaro och slutligen blir nedstämd. En person som lidit av en ätstörning t.ex. skulle nå en fruktansvärd ohälsa om de började utesluta ”onyttiga” livsmedel ur sin kost och prioritera sin träning över sina intressen.
    Det behöver ju inte vara allt eller inget. Ditt sätt att leva är ganska extremt, och med tanke på att ditt levebröd är beroende av din kropps fysiska förmåga är inte det speciellt underligt. Jag minns dock att du någonstans har skrivit att du hellre äter nyttigt än ”trycker i dig bullar”, men man trycker inte i sig bullar för att man fikar, äter utav allt och lever normalt snarare än som en elitidrottare. Valet av uttryck innehåller däremot en värdering av människor som har ett annorlunda förhållningssätt till hälsa som människor med sämre karaktär.
    Det är fantastiskt om du känner att du motiverar dig till och mår bra av att fysiskt bli starkare varje dag. Andra motiverar sig till och mår bra av att fördjupa sig i nya vågen filmer eller whiskeybryggerier. Självdisciplin och hälsa handlar om mer än kost och träning. Alla mår bra av olika livsstilar.

    Såg att du hade börjat undervisa på Lidingö igen, superkul tycker jag! Lycka till med allt, saknar dina klasser 🙂 kram!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar