Annons
Annons


BRA I MAGEN MEN YR AV VEGANSK KOST


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

träning

Boosta din smoothie med Spirulina och hampaprotein för extra näring.

Hej Ida! Jag har gått över till att bli vegan nu och har varit det i snart 1 månad. Jag har IBS och har följt fodmap i ungefär 2 år men inte blivit bra. det har hjälpt men inte blivit helt bra men nu den här månaden med vegankost har jag blivit helt bra skulle jag faktiskt vilja säga 🙂 Men jag har lite funderingar, vad bör man ta för tillskott när man är vegan? jag äter spirulina, vetegräs och msm varje dag (nästan varje dag) men känner väl att det egentligen är mer jag borde få i mig? Jag äter väldigt lite och känner mig yr ganska ofta men jag får inte i mig så mycket mat då jag alltid blir så illamående när jag äter. har du några tips?

Annons

Vilka tillskott bör man äta vid en vegansk kost?
Har du några tips på att bli mindre illamående, så jag får i mig mer mat och inte är så yr hela tiden?

Kram/kajsa 

SVAR: Hej Kajsa och tack för din kommentar! Vad kul att du blivit vegan och GRATTIS till en välfungerande mage. Vegankost är verkligen en fantastisk kosthållning som kan vara till bra hjälp för mycket! Det att du blir yr är antagligen för att du äter för lite och när man är vegan/vegetarian är det extra viktigt att man äter mycket så man får i sig allt man behöver. Det är svårt att råda dig vad du ska äta för att inte bli illamående då det kan vara så olika från person till person.

Jag personligen föredrar en kost på mer kolhydrater och mindre fett då jag kan bli illamående av mycket fett. För mig funkar frukt, vissa grönsaker, rotfrukter, glutenfria gryn, glutenfri pasta bröd och en mindre mängd av avokado och frön bäst med magen. Testa dig fram och känn efter vad din mage funkar bäst med.

Sedan är ett bra tips att äta flera mål fast mindre mål om du tycker det är jobbigt att äta mycket mat åt gången. Testa att äta 6 lagom stora måltider under dagen istället.

När det kommer till kosttillskott så tycker jag att de du tar (Spirulina, Vetegräs och MSM) är toppen. Det du kan lägga till som veganer kan få brist på är:

Sedan kan det vara en bra ide att lägga till något proteinpulver som:

Inflamino är verkligen grymt bra och väldigt läkande för magen då det innehåller örter, vitaminer, mineraler och aminosyrer som hjälper till att läka tarmen.

Hoppas du fick tips som kan vara till hjälp. Lycka till! Kram Ida

(Alla länkarna är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket.se)

13 kommentarer | Translate


Annons
Laddar