Annons
Annons


BORT MED DUMMA TANKAR!


Till att börja med vill jag säga att jag älskar din blogg/instagram för den är så otroligt inspirerande! Jag vet att du har fullt upp och späckat schema men jag skulle behöva lite hjälp. Jag är just nu i behandling mot min ätstörning (tränar gym 3 ggr i veckan 1 timme inkluderat med 10 min spring.) Mitt mål är att få lite fina muskler (som du) och vackra ben.

Annons

Jag har som tusen andra tjejer ångest över mina ben och jag skulle verkligen vilja tighta till dem lite. Hur ska jag göra? jag vågar inte köra mycket vikt för då får jag känslan av att de kommer växa och bli större samt som fettet är kvar men hur ska man träna på bästa sätt?

Gud vad flummig jag låter men jag behöver verkligen hjälp för jag blir helt galen. Hur ska jag alltså göra för att få en bättre mindre/snyggare/tightare kropp? Kommer man gå UPP i vikt av träning? om jag äter lika mycket som innan? gud förlåt mig men jag är verkligen vilsen och vet inte vart jag ska ta vägen, vill verkligen träna för jag älskar det men min rädsla över stora ben tar kål på mig.

Hoppas jag inte slösat din tid eller liknande men jag hoppas att jag får något litet svar eller något.
Du är grym, fortsätt tjejen för du är världens inspiration.
KRAM

SVAR: Hej tjejen och tack snälla för din kommentar! Skönt att höra att du fått hjälp och är på bättringsvägen från din ätstörning. Att man skulle bli större av styrketräning är bara en myt, för att bli stor så krävs noga planering med både träning och kost. Man kan absolut gå upp i vikt då muskler väger mer än fett men det betyder inte att du blir större utan man får ofta en känsla av att man blir tajtare. Vikten spelar ingen roll, sluta väg dig är ett bra tips.

Jag tror att du måste jobba bort lite hjärnspöken som har med din ätstörning att göra. Fullfölj din behandling och lägg all kraft OCH FOKUS på att bli frisk. Träna och ät för att du ska må bra och lär dig tycka om din kropp, först då kommer du bli nöjd! Jag håller mina tummar för dig! Kram Ida

4 kommentarer till “BORT MED DUMMA TANKAR!”

  1. Åh va ledsen jag blir när jag ser hur lite tjejer vet om styrketräning och dess effekter.. och TACK Ida för att du förklarar för dem att man inte ”hur som helst” bara bygger bulkiga muskler. Mer såna inlägg tack! Tjejer måste lära sig att de får en tight kropp genom en kombo av styrka och kondition (eller bara styrka).. inte timmar på löpbandet!!! 😛

    Jag har tränat styrketräning med tyngder som gjort att jag bara orkat 3-6 reps per set.. så har jag tränat i ett år (ca 6-8 ggr i veckan)! Plus bra och ”rätt” mat. Och om folk bara kunde se bilder på mig så skulle de se att man inte bulkig av den träningen, utan tight och snyggt muskulös samt går ner i fettprocent (om man, som mig, har det målet).

    Bra inlägg!

    1. Haj Malin och tack för din kommentar! Härligt att du också fattat hur grymt styrketräning är 🙂 Ska göra mitt bästa för att sprida detta bland alla tjejer där ute som lägger alldeles för många timmar på löpbandet 🙂 Ha en fin söndag! Kram Ida

  2. Tycker jag läser över allt att styrketräning ej gör benen större, men tycker tyvärr inte alls det stämmer på mig. När jag kör igång med hård träning och fokus på nyttig mat plussar jag nästan alltid några kilo och även några centimeter! Detta antagligen för att träningen gör mig sjukt hungrig så även om jag fokuserar på nyttig mat blir det ändå en del kalorier. Upplever att jag blir starkare, men liiiite mer muskler + liiiite mer fett gör tyvärr att jag både ser och känner mig större och inte alls slankare tyvärr. Självklart blir benen slankare om jag är mer strikt med kaloriintaget, men äter jag bara på känsla tills jag är mätt händer alltid detta. Lägger jag däremot fokus på lågintensiv träning som mycket morgonpromenader och lättare träning (ex spinning, step, lätt styrka med kroppsvikt) ca 2 gånger per vecka (max) går däremot hungern inte upp lika mkt och trotts att jag då ofta blandar nyttigt och onyttigt ser jag slankare ut och väger mindre. Så vill jag ha en vardag där jag kan äta mig mätt och hålla mig slank utan att känna att jag behöver hålla igen på maten är det ”timmar på löpbandet” och inte intensiv styrka som gäller. Jag vet att man inte bygger muskler så lätt och för min del handlar det inte om stora bulkiga muskler som bara ploppar upp utan mer fett + lite muskler som ger större lår pga att min aptit går out of control. Så för mig innebär tyvärr tyng träning = större ben, men ett recept kan ju inte funka på alla, eller? 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar