Annons
Annons


BÖRJA DET NYA ÅRET MED EN DETOX


Tror att det är många som har som nyårslöfte att man ska börja ett hälsosammare liv med träning och bra kost!? Det är inte mitt eftersom jag redan gör detta 🙂 Men vill ni ha ett grymt tips så tycker jag att ni ska göra som min kusin Victoria och börja det nya året med en Detox.

Så här skriver hon i sin blogg att hon ska lägga upp det hela:

Annons

Fas 1 – vecka 1 (uppvärmning)

Här tänkte jag mjukstarta lite med att ”bara” undvika socker men även börja dra ner på andra sorts snabba kolhydrater (som vitt mjöl, vit pasta, vitt ris & potatis) och salt, kaffe, rött kött & mjölkprodukter.

Fas 2 – vecka 2 & 3

I den här fasen kommer jag att utesluta vitt mjöl/pasta/potatis/ris, rött kött och mjölkprodukter i så stor utsträckning som möjligt. Jag undviker såklart fortfarande socker, men även salt & kaffe.

Fas 3 – vecka 4

Här kommer jag sakta ”släppa lite på tyglarna” igen, genom att börja tillåta lite mer av det jag i den tidigare fasen uteslutit. Socker håller jag dock fortfarande igen på – det kommer jag vara mest noggrann med att undvika under hela perioden.”

Och så här har hon tänkt att lägga upp sin kost under en dag:

”Såhär är det tänkt att min meny ska se ut, på ett ungefär, under den första ”uppvärmningsveckan” av min detox:

Innan frukost – 1 glas varmt/ljummet vatten (med lite mald ingefära i)

Frukost – 1 port. havregrynsgröt med torkad/tinad frukt el. bär + lite mjölk & ev. 1 ägg

Mellis – 1 frukt-/bärsmoothie med vatten el. mjölk som bas

Lunch – 1/2 tallrik sallad &/el. grönsaker, 1/4 med (helst) fisk/kyckling & 1/4 fullkornspasta/bulgur/råris/quinoa

Mellis – 1 frukt + 1 sked jordnötssmör (Green Choice) el. 5-10 mandlar

Middag – Samma som vid lunch (ev. lite mindre kolhydrater om det är sent på kvällen)

Kvällsmellis – Keso/kesella med bär/frukt el. fil & naturell müsli

Vid träning – Innan: proteinshake på mjölk/vatten, Efter: 1 banan + ev. proteinshake på mjölk/vatten”

Besök hennes blogg här och läs mer om det hela 🙂

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar