Annons
Annons


BLIR MAN FET AV PROTEINPULVER? VEM KAN ÄTA PROTEINPULVER?


Svar på kommentar…

Hej Ida!

Tack för en fantastiskt bra blogg full av inspiration och motivation, något som verkligen uppskattas 🙂 Jag har alltid haft någon vrickad syn på proteinpulver, är lite rädd för att ta det just då jag har fått för mig att man går upp i vikt och lägger på sig fett! Jag tränar väldigt ofta, gymmar 4-5 gånger i veckan innehållandes både cardio och styrketräning, på sidan om spelar jag även ishockey.

Annons

Vet, eller har iallafall fått för mig att alla kanske inte ska äta just proteinpulver då det faktiskt kan få den effekten – att man istället för att bygga muskler lägger på sig fett (eller har jag fel?), tror du att jag skulle riskera det? Är väldigt dålig på att få i mig just protein efter träning så är sugen på att klicka hem ett proteinpulver för att göra shakes och kanske några andra ”bakverk” som proteingröt, pannkakor etc. VILKET skulle du rekommendera då? Om jag bara tänker köpa ett? 🙂

kram

Mathilda

SVAR: Hej Matilda och tack snälla för din kommentar 🙂 Du är inte ensam om att tro det här om proteinpulver och jag kan inte förstå vart de här spekulationerna kommer från? Proteinpulver är nästen helt och hållet rent protein och det är väldigt svårt att lagra in som fett. Tränar man mycket är kroppen i stort behov av protein för att bygga muskler. Protein är byggstenar för kroppen medan kolhydrater och fett är bränsle/energi. Alla kategorier behövs men protein är det näringsämne som du behöver vara minst rädd för ska lagra in sig som fett i kroppen. Ingen behöver äta proteinpulver, men det är ett enkelt och smidigt sätt att få i sig protein.

Förklaring på det… Ibland kan det vara krångligt att ta med sig proteinrika mellanmål i väskan som tex. kött, fisk, fågel, ägg, mejeriprodukter. Istället för att ta med dig en kycklingfile att äta efter träningen så tar du med en proteinshake.

Så det här med att man måste träna för att äta proteinpulver stämmer inte heller utan har man svårt att ta med sig proteinrika mellanmål så kan en proteinshake vara kanon till mellanmål även för en person som inte tränar.

Jag använder mig av Fitnessgurus protein och äter ONE BAKE som är helt naturligt och smakar ingenting. Det är också värmetåligt så perfekt att ha det i gröten eller när man bakar. Vill man ha något med smak så rekommenderar jag ONE Isolate från Fitnessguru. Min favorit är French Vanilla men alla smaker är goda.

10 kommentarer | Translate


Annons
Laddar