Annons
Annons


BLI AV MED SÖTSUGET?!


Har fått många frågor från er läsare hur man blir av med sitt sötsug? Här kommer en artikel från efven.com, med tips om hur man blir av med det och det kommer komma mer 🙂

”Är du ofta sötsugen? Kanske har du behov av något sött efter måltiden, eller på eftermiddagen. Det finns några knep att ta till om man vill ha hjälp att kontrollera sötsuget. Exempelvis påverkar smakerna på det du äter vad du blir sugen på i övrigt. SALT exempelvis får ditt sötsug att öka. Det kanske du har märkt, att om du äter en salt måltid som en pizza eller liknande, så blir du sugen på något sött efteråt. Att minska på saltet är alltså ingen dålig idé om du vill gå ner i vikt eller sluta äta socker.
BESKT och SURT däremot ska du äta om du vill minska på sötsuget. Av sura födoämnen drar tillbaka matspjälkningsenzymerna och minskar på så sätt sötsuget. Citron, grape, äppelcidervinäger är tre tips till dig som vill bli kvitt sockersuget.

Annons

SÖTT däremot gör att du blir sugen på mer sött. Skippa allt som smakar sött, så kommer du att vänja dig av med sötsuget.”


12 kommentarer | Translate


Annons
Laddar