Annons
Annons


BLI AV MED DIN HAMSTRINGSKADA


Behandling finns för kronisk hamstrings skada!

Många av er som läser Idas blogg är dansare, och en skada som är ganska vanlig inom dansen är hamstringsskada. Jag vet att vissa av er är drabbade av problem med baksida av låret.

Annons

Detta har visat sig vara en skada som är besvärlig, dvs svår att helt bli av med! Ofta tror man att man blivit bra efter vila/rehab, men när man börjar ta i lite hårdare, visar det sig att man lätt ”slår” upp skadan igen. Vid mindre problem hjälper oftast massage och stretching bra. Men i vissa fall har man fått problem med det muskelfäste som sitter uppe vid sittbenet. Problemen där kan uppstå efter små bristningar i muskelfästet som uppkommer vid långvarig överbelastning, och som läker med ärrbilningar. Dessa gör då ont vid träning/belastning, men känns inte speciellt mycket i vila. En studie (MD. Jan D. Rhompe et al.)gjord september 2010 på professionella idrottsmän visar att Shockwave therapy/stötvågsbehandling är en mycket effektiv metod för behandling av dessa skador. 80% av idrottsmännen var tillbaka till sin idrott inom tre månader, efter att ha fått fyra stycken stötvågsbehandlingar. I kontrollgruppen var ingen tillbaka i full aktivitet efter tre månader!(antiinflammatorisk medicin, sjukgymnastik, träningsprogram)

Så, det jag vill säga med detta är att det finns hjälp att få! Känner du igen dig på beskrivningen, ring gärna oss och fråga om råd, eller boka tid för undersökning www.agilokliniken.se

Om du vill läsa mer om stötvåg: http://www.agilokliniken.se/behandlingar/radial-shockwave-therapy.html

Hälsningar Patrik Sundström

Delägare

www.agilokliniken.se

2 kommentarer | Translate


Annons
Laddar