Annons
Annons


BEST EXERCISE FOR BUTT AND BACKSIDE LEG – HIP THRUSTERS WITH BARBELL


hip-thrusters-

Hej mina hjärtan! Just nu sitter jag och laddar upp inför ett löppass ikväll. Har inte känt mig helt 100 idag då jag sovit så dåligt de senaste dagarna så får se hur mycket jag orkar. I alla fall så kommer här en av mina favoritövningar för baksida ben och rumpa, nämligen höftlyft med skivstång.

Annons

Så himla bra övning då man kan lasta på ganska tungt. Jag brukar köra 12 reps på 60kg och planerar att höja vikten lite nästa vecka.

Viktigt att tänka på om man vill komma åt rumpan är att pusha upp höften högt. Känner man inget i rumpan har man antagligen inte fått upp höften tillräckligt högt och man kan då testa att ta av lite vikt för att få upp höften. Ett annat tips är också att sätta i hälarna istället för hela foten och klämma ihop rumpan ordentligt högst upp. Se bara till att ha skydd så det inte gör ont på fiffi 😀 haha. Jag brukar vika en matta 3-4 gånger och det funkar perfekt. Kör hårt!

//English: Hi my sweethearts! Im gather energy for today’s Running workout. Slept poorly the last few days you will see how well it goes. Anyway, here is one of my favourite exercises for backside leg and butt, hip thrusters with barbell. Love it and its so nice tho you can put a lot of weight on. I use to do 12 reps with 60kg. Important to think about if you want to activate your butt is to push up your hip. Happy training! Love, I

 

11 kommentarer till “BEST EXERCISE FOR BUTT AND BACKSIDE LEG – HIP THRUSTERS WITH BARBELL”

  1. Det gäller att ha höga vikter på den så man kan lägga sig ner under och rulla den farm 🙂 Kramis

 1. Hej Ida,
  Tack för en helt fantastisk och inspirerande blogg! 🙂
  Jag har en fråga.. Jag tränar väl i snitt 3-4 gånger i veckan, och har börjat komma igång med min träning ordentligt de senaste 6 månaderna, är helt hooked på träning och tokälskar det! Jag har inte ätit frukost på 15 år och äter i vanliga fall lunch, mellis (mycket frukt!), middag. Men dem senaste veckorna har jag vaknat hungrig mitt i natten vid 03.00, och är helt plötsligt jättehungrig hela tiden. Antar att det har med träningen och göra? Känns konstigt att börja med frukost när jag inte ätit det på 15år.. Blir väl på ngt sätt rädd att jag ska stoppa i mig mer än vad jag förbränner.. Men om man håller sig till nyttig/bra mat behöver man kanske inte oroa sig för det? Har svårt att balansera mat och träning helt enkelt och skulle behöva lite tips kring mat och hur man ska tänka kring ”mat och träning”.
  Tack för en toppen blogg!!! Kramar

  1. Hej och tack snälla för din kommentar! 🙂 <3 Ja det har garanterat med träningen att göra då den gör att du gör åt mer energi. Att vara hungrig är ett bra tecken på att man är frisk och att förbränningen fungerar. Klart du ska äta frukost! Håll dig till rätt mat. Gör gröt, smoothie, omelett, proteinshaake mm. Vi alla är olika men jag gillar att äta frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat varje dag. Det får mig att må som bäst. Kramis

 2. Hey Ida ! I am a fan of you & your blog is just GREAT !It’s so important to have a daily motivation & inspiration when iit’s time to go to the gym after a long day at work…I had to take a break from gym from 3 VERY long months due to knee injury 🙁 Your blog kept me company, i tried to do as much as i could at home…It helped me A LOT, I am greatful for that ! I hope that maybe in the future you can make videos with english subtitles..? 🙂 Unfortunately i still have problems with lunges and squats due to my injury, but i try to do the rest of your exercises…do you have any tips for me that i can use for Butt/Leg exercise without Lunges /Squats? Keep up with the good work, Greetings from Germany xx

  1. Hi sweetie and thank you so much <3 Oh I see but good that you rest your knee. You always get stronger after an injury. Exercises you can try is the one on the pic above. If it hurts with weight, try to do hip thrusters without weights and do single leg hip lifts. Stiff dead lifts are god and also single leg stiff dead lifts. I just started to do subs on my videos and you have it on my latest video – butt and leg workout 🙂 Love, I

 3. Det här är en övning som jag inte riktigt vågar mig på när jag är på gymmet. Jag tränar en hel del men känner att jag kommer göra det så osmidigt som det bara går och att alla tittar… :/. Har du några tips?

  Kram

  1. Jag förstår vad du menar men den är inte farlig alls. lägg dig bara ner på en matta och rulla sedan skivstången över dig så är det bara att börja med höftlyfte. Finns det stora plattor som väger mindre som ex 2,5-5kg så börja med dem så du är säker på att du kan lyfta dem. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar