Annons
Annons


BEACH 2013 – DEL 4


Jag har sagt det förut och säger det igen, kosten är så viktig för att nå ett mål! Det många gör fel när man vill gå ner i vikt eller tappa fettprocent är att äta för lite eller att gå på någon idiotisk sopp- eller pulverdiet.

Annons

Visst, man kanske går ner några kilo när man väl håller dieten, men vad händer sedan? En sådan diet är väldigt kortsiktig och man förstör för sig själv i framtiden.

När man ligger på ett alldeles för lågt kaloriintag så tappar man inte bara fett utan man bryter även ner muskler. När man sedan inte orkar hålla den stenhårda dieten längre och börjar äta som normalt igen så går man upp igen och då i fett. Yes, så då väger man alltså samma som innan men man har istället bytt ut musklerna mot fett. Inte att föredra va? 

Så när man ska komma i form så måste man alltså äta och se till att få i sig tillräckligt med protein så man inte bryter ner muskler. När jag lägger upp kostschema till klienter som ska ner i vikt får jag alltid samma kommentar: ”Ska jag äta allt det där?” Haha jajamen det ska du och du kommer inte bli besviken!

Så för att komma i form och gå ner i vikt eller tappa fett så ska man absolut inte svälta sig själv utan se till att äta rätt! 

Välj bra råvaror med mycket protein, grönsaker, bra fetter och välj alltid långsamma kolhydrater.

4 kommentarer till “BEACH 2013 – DEL 4”

 1. Fina Ida!
  Har en fråga som jag undrar om du skulle kunna råda mig i! Har under ca 2 veckors tid lidit av extrem trötthet, yrsel och svaghet i kroppen. Tränar varje dag och mycket samt äter mycket men extremt hälsosamt dvs för mig väldigt lite fett, ensidigt. Mycket frukt och grönsaker. Var hos doktorn idag och fick diagnosen näringsbrist. Är mycket smal, 51 kg o 175 cm. Har alltid varit smal och tränat mycket men känner att kosten skurits ner inte i mängd utan näringsmässigt. Måste vända detta nu då jag precis fått veta att jag fått mitt drömjobb!!! Måste ju orka o få tillbaka min energi och glädje till livet!

  Läkaren föreslog näringsdryck men skulle vilja häva denna näringsbrist och komma i balans med bra mat. Både frukost, lunch och middag samt mellanmål.

  Skulle bli jätteglad och tacksam om du har tid och lust att hjälpa mig med detta för mig otroligt stora och viktiga problem!

  Varm kram och hoppas du får en fantastisk Alla Hjärtans Dag!

  Kram Fia

 2. Hej Ida! Måste först säga att din blogg är grym, en riktigt inspirationskälla är du. Min fråga är hur ofta man bör äta? Jag försöker äta var 3 timme för att kroppen hela tiden ska förbränna något. Äter ju självklart inte stora mål varje gång utan mellanmål 2 gånger av dessa. Är det rätt att göra så? Eller hur ofta ska man äta för att förbränna mest? Mina vänner påstår nämligen motsatsen så vore kul och veta, med tanke på att du är så grym på kost och hälsa. Kram Rebecca

 3. Hej. Jag läste just det här inlägget (om än något sent men samma metod gäller ju år efter år) och du skriver att det är viktigt att inte äta för lite kalorier. Jag laddade ner en app i dagarna för att just då koll på hur många kalorier jag stoppar i mig på en dag och det variera. Enligt den ska jag äta drygt 1700 kalorier/dag, jag är 160 cm lång och väger 59 kilo. Tycker du det verkar rimligt? Enligt en annan app skulle jag äta drygt 1200 och det är ju alldeles för lite och därför blir jag lite misstänksam även mot denna app jag följer nu.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar