Annons
Annons


BÄSTA STRETCHÖVNINGARNA FÖR HÖFTEN


God morgon älsklingar! Gif-bilderna är tillbaka och efter starkt önskemål så kommer här nu några av mina favoritövningar för att stretcha ut höfterna.

Många är väldigt stela just i höfterna då mycket stress och oro kan sätta sig där. Sitter man eller står still mycket i vardagen så behövs höfterna antagligen sträckas ut flera gånger i veckan. En stel höft kan bidra till ryggproblem så mycket viktigt att hålla höften i god rörlighet.

Annons

Stå med ena benet fram i 90 grader, spänn rumpan och pusha fram höften och rotera. Håll där i 2 minuter/sida. 

Vill man gå vidare med denna stretch så sträck upp ena armen som på bilden ovan, spänn rumpa och bål och börja böja framåt i knät om det känns bra. Vill, man ha ännu mer så börja göra en bakåtböjning (brukar göra det men nu när jag är gravid kan/får jag inte göra det). Kör 2 min på varje sida.

Detta är en av mina favorit stretchar för höften då man bara kan vila in i den och andas. Böj benen som på bilden ovan och börja luta bak. Detta ska sträcka rejält i höftböjaren och kan den kännas i framsida lår. Kanske räcker det att stanna på armbågarna eller så kommer du hela vägen ner. Vill man ha ännu mer där kan man lyfta ena benet. Håll i minst 2 minuter på varje sida. Jag brukar ligga tills spänningarna i höften är helt borta. 

Denna hemska stretch tar på framsida lår. Håll i minst 2 minuter på varje sida. 

Stå som på bilden ovan och se till att sträcka igenom bakbenet ordentligt. Vill du så kom ner på armbågarna. Håll stretchen minst 2 min på varje sida och andas in i höften. 

Vill du och känner du dig redo så avsluta med en spagat som du håller minst 1 minut på varje sida. Har du tårna i på bakbenet sträcker det mer i höftböjaren. 

Hoppas ni fick lite inspiration till att stretcha 🙂 Puss, I

5 kommentarer till “BÄSTA STRETCHÖVNINGARNA FÖR HÖFTEN”

  1. Vilka bra övningar! 3an har jag inte testat, ska göra det! Den enda jag skulle vilja lägga till är Duvan (antingen på golvet eller upp med benet på sängen) som både stretchar höft och rumpa 🙂

  2. Helt klart ett inlägg jag är i behov av då jag är väldigt stel i mina höfter, ska testa och göra dessa övningarna sen ikväll 🙂

  3. Jättebra övningar, ska testa här på jobbet alldeles strax :D. Var på blodomloppet igår så tror kroppen skulle behöva det.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar