Annons
Annons


BARRE BALETT TRÄNING


barre barre1 barre2

Hej mina finisar! Igår fick jag och Madde för oss att vi skulle testa ett pass som heter Barre på gymmet. Jag har aldrig tidigare tagit ett gruppass men eftersom både jag och Madde har varit dansare så tänkte vi att det skulle vara kul att testa Barre som är träning vid balettstången.

Annons

Alltså jag vet inte riktigt vad jag tyckte om klassen faktiskt?! För mig som har tagit en hel del balettklasser tyckte inte att det var särskilt roligt. Jag går mycket hellre och tar en riktig balettklass och det skulle jag nog faktiskt rekommendera alla, även nybörjare att göra. Vissa övningar var bra och var i bra tempo men de flesta gick alldeles för fort och inte ens jag som har tränat balett kunde hänga med och hålla rätt teknik i övningarna. Läraren sa också att om vi inte tyckte det var jobbigt så betyder det inte att vi är vältränade utan tvärt om, vi hade då fel teknik. Det stämmer absolut att det blir jobbigare ju bättre man kan tekniken, men det är svårt att stå och få rätt teknik för en nybörjare när inte tekniken förklaras på rätt sätt. Alla personer på klassen borde får individuell feedback och hjälp för att kunna lära sig rätt teknik. Nej det är mycket bättre man går till en riktig balettklass med en riktig balettlärare och tränar balettekniken ordentligt istället enligt mig.

Har någon av er testat det passet? Vad tyckte ni?

10 kommentarer till “BARRE BALETT TRÄNING”

 1. Kände precis lika efter klassen! Tagit den två gånger för jag saknar dans, men det är så länge sedan jag tagit klass att tröskeln har blivit för hög… Men jösses vilket tempo? Och vissa övningar utfördes helt klart fel, så jag gjorde som jag visste själv att är rätt även om jag var den ända…

 2. Hej Ida! Jag har senaste tiden varit rätt så slarvig med mat samt träning vilket har lagt sig rätt mycket på magen.. Magen har börjat ”puta” mer samt lagt på sig mer fett och lite fler valkar.. Vad är det mest effektiva för att bli av med detta när det kommer till kost och träning? Känns så himla trist när alla tröjor sitter åt runt magen och att alltid känna sig lite för stor om du förstår.. Tack på förhand!

  1. Hej Lovisa! Det mest effektiva är att träna regelbundet och sköta kosten då den är A-O. Dra ner/undvik socker, snabba kolhyfrater och halvfabrikat och ät bra kolhydrater, fett och protein. Kramis

  1. Haha nej du behöver inte vara nervös. Det är inte svårt så men svårt att hinna göra rätt teknik. Jag är nog lite kräsen också eftersom jag tagit en hel del balettklasser i mina dagar 🙂 Ha så kul! Kramis

 3. Hej Ida!

  Jag är överrörlig i rygg och mage från att ha svankat i många år. Jag har börjat träna upp musklerna för att stabilisera och bättra min hållning, och det går framåt. Däremot har jag ingen aning om hur man stretchar ut dessa partier. Har du några bra tips? Tack på förhand!

  1. Hej Elin! Det är svårt att säga för jag vet ju inte vart du är stel? Har man problem med en svank så skulle jag gissa på att dina höftböjare behöver stretchas ut. Tips är att testa min yogavideo på youtube och känn efter vart du är som stelast och stretcha där varje dag. Kramis

 4. Hej ida, du har verkligen fått mig att bli inspirerad sista månaderna till att äta bättre. Äter mycket veg men vill inte bli helvegitarian. Igår testade jag att göra pesto med ekologisk pasta gjord på sojabönor (edamer) men hur ser du på soja? Vad jag har förstått är det inte heller så himla nyttigt? Jag testade eftersom jag har insett att min mage tycker gluten är halvkul, så ska minska ner på det lite. Riktigt gott var det, men hur nyttigt?

  1. Nej Soja är inte jättenyttigt det heller men jag ser det som så att man kan äta lite av varje även om det inte är nyttigt. Äter du soja 1 gång i veckan kommer det antagligen inte att skada dig på något vis. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar