Annons
Annons


BANAN DETOX STARTAR IDAG – BANANA ISLAND


IMG_8043.JPGIMG_8045.JPGIMG_8047.JPGIMG_8042.JPGIMG_8044.JPG

God morgon mina fina hjärtan! Hoppas att ni mår kalas en fin lördag som denna 🙂 Ni som följt mina vloggar vet redan vad jag pratar om och att jag har väntat på den här dagen länge. För att fira 80K på youtube så har jag bestämt mig för att köra en Banana Island. Många av er kommer säkert tycka att jag är knäpp medan många tycker det här ska bli superkul att följa.

Annons

Själv är jag supertaggad med lite rädd. Hur fan ska det här gå?! haha. Banana Island betyder att man endast äter bananer som en detox. Jag kommer köra i 5-6 dagar (beror på om jag ska resa eller ej) men många kör i upp till 4v. Som tjej ska man äta runt 25 bananer/dag och som kille 30 bananer/dag. Men man får även äta mer eller mindre om man känner för det. Man får även lägga till gröna grejer som spenat och andra gröna blad.

Jag har ingen aning om hur jag kommer må eller vad som kommer hända med min kropp? Jag förespråkar ej den här detoxen utan gör det endast för en rolig grej. Har kollat på många utländska youtubers som kört Banana Island och bara älskar den då de får massa energi, ett matsmältningssystem som funkar fläckfritt, klarare i huvudet och massa andra positiva effekter. Det kan även vara en bra övergång till om man vill börja äta veganskt eller mer raw. Jag tycker det ska bli itressant att se om den här detoxen kan förbättra mitt matsmältningssystem och maghälsa.

Men den största grejen för mig kommer vara att det kommer vara såå skönt att slippa tänka på mat och vad man ska äta, planering mm. Jag brukar alltid annars gå och tänka på mat hela tiden, få in det i planering och när jag är uttråkad så äter jag. Haha. Nu vet jag liksom vad jag ska äta och om jag är uttråkad så kommer jag nog inte vara så sugen på att äta en till banan efter de där 25st.

Men men, vi får se hur det går och är ni intresserade så kan ni följa allt på min youtube HÄR. Kommer börja filma idag så första videon med Banana Island kommer upp i början av nästa v men ligger redan videos uppe med förberedelser 🙂 Ni kan även hänga med live på min snapchat: idawarg

Är det någon av er som testat det här eller känner någon som gjort det? 

30 kommentarer till “BANAN DETOX STARTAR IDAG – BANANA ISLAND”

 1. Har kollat mycket på freelee the banana girls youtube-kanal bara för att jag tycker det är underhållande, men om det är något jag lärt mig så är det att bananerna måste vara mognare än vad dina verkar vara, annars kommer du få ont i magen! så bananerna du har på bilderna bör du vänta några dagar med att äta! Och om du tröttnar på att bara äta bananer så gör en stor god smoothie på dem! 🙂

  1. Ja hon är grym Freelee så himla orädd 😀 haha älskar det! Tack för tipsen. Det här var någon dag innan så nu är bananerna perfekta och mogna. Ville vänta så jag inte får ont i magen av dem 🙂

 2. Jag ÄLSKAR sådana här kroppsexperiment. Tycker ”är lagom av allt och träna för att må bra” är så trååååkigt, haha! Själv kör jag vattefasta ibland när jag vill skaka om systemet, och om det bara handlar om några dagar kan knappast varken vattenfasta, banandetox eller något annat skada kroppen särskilt mycket (om man i övrigt är hyfsat frisk). Däremot kan man få spännande psykologiska resultat. Att fasta/detoxa när man är van vid att livet kretsar kring mat har verkligen lärt mig jättemycket om mig själv!

  1. Alltså jag håller HELT med dig! När folk säger att det kan vara farligt och att jag kan få näringsbrist mm så tänker jag alltid att folk klarar sig ju i flera veckor utan mat, då måste ju jag klara mig hur bra som helst på obegränsat med bananer i 5 dagar. hahaha. Om man dessutom får en bra effekt av det så är det ju en bonus + att det blir en utmaning för psyket och att jag sparar tid. Love it!

   1. Håller med om att det är ofarligt, men däremot kan jag inte låta bli att fundera över hur folk i allmänhet kommer se på veganism om det här är den enda bilden man får. För medelsvensken så låter en banandetox säkert väldigt extremt och då kanske de blir avskräckta ifrån veganism som helhet. Det är synd att förstärka stereotyper om att ”veganer är extrema” ”veganer äter bara frukt och grönsaker” etc. Tycker att du (Ida) borde tänka på att du är ansikte utåt för veganism! Menar ingenting elakt med den här kommentaren, alla ska få äta precis vad de vill, men jag vill att så många som möjlgit ska bli veganer och därför är det viktigt att bilden de får av veganism är god.

    1. Den här detoxen är som sagt bara en utmaning för mig och inget jag promotor som en vegansk livsstil. Det är en rolig grej och kommer det något bra utav det så är det ett +. Sedan kommer jag fortsätta inspirera till en varierad vegansk kost med recept mm. 🙂

   2. Men eller hur! Tänk de som käkat pommes och burgare hela livet, de har ju näringsbrist om några! Nej, låt folk upptäcka sina kroppar lite för guds skull, är det inte att ”lyssna på kroppen” som det predikas om? Hur ska man lära sig lyssna om man bara följer andras råd? Följer din banandetox med spänning! 😀

  2. Men alltså varför ens hålla på att mixtra med detox och fasta? Även fast man bara kör några dagar så kan det i längden skada tarmarna, låt kroppen ha sin egen rytm!

 3. Skulle Freelee the bananagirl gilla 😉
  Ska bli väldigt intressant detta, och se vad du upplever om detta expriment! 🙂

  Jag skulle lätt vilja testa… (kanske inte en hel vecka) men 1-3 dagar med att bara äta tex banan eller något (EKOLOGISKT) frukt/bär + massa vatten! Tror det är bra att äta mildare mat emellanåt, för att tarmen ska läka sig från all skit man stoppar i sig.

  1. Haha ja hon skulle älska det 🙂 Får se vad för resultat man kommer få 🙂 Ja man kan göra det med vilken frukt man vill men grejen är att man bara ska äta en och samma så tarmen får så lite jobb som möjligt och kan läka 🙂

 4. åh vad spännande, har undrat om just detta massor då jag följer freelee och älskar hennes videos haha, men tänkte kolla hur du gör med chlorella osv osv under tiden du kör banandetox, äter du det också eller tar du paus med det medans du gör detoxen? 🙂

  1. Ja ska bli så kul att testa 🙂 Jag kör chlorella och spirulina som vanligt. Alla säger olika då vissa säger att det är ok och andra inte men jag känner att det är bra så kör på det 🙂

 5. Vad som kommer hända? Du kommer att tröttna på bananer. Vad menar du med detox? Vad är det för gift du försöker få bort? Känns som att du borde uppsöka vård för det istället.

  1. Positiva Gabriel som kommenterar 🙂 Vi får varje dag i oss gifter bara av att andas och genom kosten. Att äta mono meals (samma mat) ska göra att matsmältnings systemet har lättare att ta hand om maten och istället kan lägga energi till att läka kroppen + att matsmältningssystemet förbättras. Och jag kan säga redan nu att det funkar bättre än vanligt.

 6. Gud vad roligt att du gör detta, har också sett flera på youtube som varit positiva till det så det ska bli kul att se hur du tycker!
  Jag undrar dock om resultaten man får bara är tillfälliga under dieten eller om det kommer hålla i sig efteråt också? ??

 7. Gud vad kul!! Vill också prova, men VAR hittar man eller var kan man beställa en kartong bananer? Känns konstigt att rensa hela banan-delen på ICA liksom haha…

  1. Haha ja man ser lite skum ut om man kommer med 100 bananer 😀 Jag beställde på mathem. De har boxar med ekologiska 🙂

 8. Idaaaa uppdatera då med hur det går!!! 😀 Så nyfiken. Har själv verkligen lust att testa då jag ofta har problem med magen. Låter så skönt att bara äta en grej och slippa tänka så mycket och låta magen vila lite från alla olika saker att bryta ned. Tänkte bara göra kanske 3 dagar när jag är långledig till helgen, vet inte om jag vågar mig på det samtidigt som jag jobbar och liksom är hemifrån 10 timmar om dagen och isåfall bara måste äta bananer direkt som dom är.. Hur har det funkat för dig med träningen? Lika mycket energi? 🙂 Längtar till youtube poppar upp och säger att du har lagt ut en ny video! 😀

 9. Haha det första jag tänkte var: Hur fan kommer bajset att se ut med bananätning i 4 veckor?! hahahaha

 10. Haha ….. nej jag inte provat men det blir intressant att följa.

  Eftersom jag själv pluggat medicin och är dansare med bra koll på vad jag käkar så är jag inte helt 100% på en sån här diet då det ju egentligen bara blir en massa kolhydrater me få näringsämnen men men . . . experiment är kul. Jag ska se om jag hittar nåt mer inlägg och följa upp det här.

  Är du intresserad kolla gärna in min clean eatingblogg på Nouw, massor med pep, bra tips, dieter, artiklar om hälsosam och ohälsosam mat mm sist men inte minst massor av goa recept!!!

  http://www.nouw.com/sizezero

 11. Jag är 14 år och tränar ungefär 4 dagar i veckan om inte mer. Är jättesugen på den här detoxen och jag undrar om du skulle rekommendera det. Vet att du sa på din yt att du inte rekommenderade den till någon under 18 men är verkligen supersugen. Kram

  1. Hej Linn! Nej jag tycker du ska vänta med den tills du är äldre. Lägg in bananmåltider i din dag istället 🙂 Kramis

 12. Hej ida!
  Hur delar du upp bananerna över en dag, alltså tar tyo 5 stycken 5 gånger om dagen ?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar