Annons
Annons


BACK AT THE GYM – BUTT & LEG WORKOUT


trana-ben-rumpa

Tights – Rivia Sport // Shoes – Nike // Top – Casall

God morgon mina hjärtan! Sitter här och har ganska ont i röva 😀 Haha. Efter dryga 3 veckor med detox från styrketräning så besökte jag gymmet igår.

Annons

Nu förstår jag bättre hur det är för er som försöker komma igång. Gaaah så jobbigt det var! Efter varje set så tänkte jag, nej nu går jag hem det här var för jobbigt! Men jag bet ihop och i näst sista övningen så började jag komma igång. Haha. Så till alla er som vill komma igång vill jag bara säga… BIT IHOP, det kommer bli lättare och lättare! Ge det några veckor med regelbunden träning och gärna minst 3 pass för annars blir det som att ni börjar om varje vecka och ni kommer inte in i flowet. Ni kan se mitt pass nedan och eftersom jag inte tränat på ett tag så väntar jag in den grova träningsvärken som kommer att komma 😀 Underbart, visst älskar vi träning?! Puss, I

//English: Good morning sweeties! My butt is a little bit sore after yesterdays leg and butt workout. Haven´t been to the gym for over 3 weeks and it was hard! Now I understand better what it is like for those who are trying to get started. Gaaah ! After each set, I thought, now I go home this was too hard! But I bit the bullet and the second last exercise, I began to enjoy it. Haha. So to all of you who want to get started, it will become easier and easier! Give it a few weeks of regular training and at least 3 workouts/week. You can see yesterdays workout below. Love, I

LEG & BUTT WORKOUT

10 min crosstrainer warm-up

10 front squats 20kg X 2

2 front squats 40 kg X 6

10/side lunges in smith 40kg X 4

12 leg curl machine X 3

10 leg extensions machine X 3

12/side one leg leg press X 3

12 abduktion X 4

21 kommentarer till “BACK AT THE GYM – BUTT & LEG WORKOUT”

 1. Hej Ida:D När det gäller rump och benträning så är det somliga övningar som jag inte får så mycket kontakt i, ska man då strunta i dessa övningar och lägga fokus på dom som man känner något av i kroppen? Är så sur på att abduktion-maskinen inte finns i mitt gym :(( skulle gärna vilja testa den, för den verkar ta på lårens utsida som jag vill lägga extra fokus på. Har du några tips på bra övningar till lårens utsida? Inte då framsida lår utan på sidorna.

  1. Hej Louise! Jag gör det och satsar ett tag på de övningar jag får kontakt med för att sedan ge mig på ex squats som jag har svårt att få kontakt med rumpan i. Efter en period med kontaktövningar har jag MYCKET lättare att hitta kontakt i squats så testa det 🙂 Kramis

  1. Igår körde jag en i taget. Ibland brukar jag köra superset eller triset men så svårt då maskinerna ofta är upptagna. Kramis

 2. Hej Ida! 🙂
  För det första vill jag tacka för en supergrym blogg Ida!
  Jag började fundera då jag läste ditt inlägg att ifall man inte tränat på länge, låt säga en sommar och man tränat regelbundet innan, är det som att börja om från början då? Eller hur länge tar det för muskler att brytas ned samt konditionen att försämras? Och för att bibehålla muskelmassa & bra kondition, hur många ggr i veckan borde man minst träna?
  Tack på förhand!
  Kram

  1. Min teori om det hela:
   Jag har förstått det som att ju fortare du kan skaffa det, desto fortare blir du av med det. Kondition går att skaffa sig en hyfsad på några veckor och den försvinner fortast. Musklerna tar längre tid att bygga och därför lite längre tid att bryta ner. Efter flera månader kan jag tänka mig att man förlorat det mesta av både styrka och kondition tyvärr. DÄREMOT så handlar skaderisken för nybörjare ofta om saker som fel teknik, att nervsystemet är otränat och att senfästen och liknande inte hänger med när man ökar träningen (man orkar ju mer, varför inte träna mer liksom). Därför är det så lätt att skada sig i början och därför man rekommenderas att ta det lugnt i början, öka långsamt och inte ”ta ut sig”. Senfästen och nervsystem tar minst ett halvår att bygga upp och jag tror att den tiden avsevärt kan förkortas om man tränat regelbundet tidigare. Alltså: man förlorar både kondition och styrka snabbt, men har man vart vältränad relativt nyligen så kan man öka träningsmängden fortare än om man är total nybörjare, och återfå konditionen och musklerna snabbare utan att riskera skador. Vad tror ni andra om min teori? Ida?

   1. Hej Emma och tack för ditt svar! Absolut men så snabbt tror jag inte styrkan försvinner. Inte om man äter ordentligt och rör på sig. Dock är det jobbigt att börja lyfta igen och träningsvärken blir ju helt sinner om man börjar på samma nivå som man slutade. Men har man en gång haft muskler är det mycket lättare att hitta tillbaka. Kramis

    1. Ah jag har ju ingen erfarenhet av att vara riktigt stark så vet inte hur fort det försvinner om man slutar träna, men tror ändå det ligger något i min hypotes =) Det är ju senfästen och liknande som tar mest stryk av träningen trots allt.

   2. Konditionen försvinner på enbart några veckor. Så vill man behålla den utan att backa tillbaka i sin träning så kan man inte göra för långa uppehåll. Den minskar redan vid ett par veckors utebliven träning.

 3. Åh jag håller med! Det är läskigt hur snabbt det kan gå från att man äääälskar träning, till att man står där och bara” varför GÖR JAG DET HÄR” haha
  Jag har haft 2 veckors ofrivillig vila ( öroninflammation och en rejäl förkylning som vägrar släppa ) men idag har jag bestämt mig. Nu är det dags! 😀 Hela hjärnan bara skriker neeeeeej, men jag vet att det förmodligen är för att det har gått för lång tid emellan träningarna haha

  Ha en underbar dag kompis och välkommen hem! kram

  1. haha ja jag vet så himla galet men som tur är tar det inte lång tid innan man är tillbaka på banan igen 🙂 Härligt att du är frisk igen! Kramis

 4. Hej ida! Nu har ja en sak jag undrar över som inte har alls med ditt inlägg att göra, men jag har problem med svullen mage.. jag vaknar på morgonen och är hur nöjd som helst med det ja ser i spegeln men på kvällen ser ja ut som en ballong! Och det sätter sig i övre delen av magen. Jag äter även ganska lätta måltider som kycklingsallad och magen sväller lika mycket för det :/ riktigt obehagligt och trivs inte alls med det.

 5. När du skriver 40kg, är det ink vikten på stången då? Eller har du lastat på 2 20kg vikter? 🙂

  1. Haha ja hur tänker jag nu… Nej men jag har tränat så mycket så min kropp behöver vila från styrketräningen lite för att återhämta sig. Kramis

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Annons
Laddar