Annons
Annons


ATT VÄLJA PT


SVAR PÅ KOMMENTARHej Ida, tack för en riktigt peppande blogg!

Förra hösten bestämde jag mig för att ta tag i träningen och maten vilket att jag blev av med min ”övervikt”. Under vintern och våren hade jag tyvärr återkommande förkylningar och under samma tid försvann passen på gymmet som jag gillade..

Annons

Sedan sommaren har jag tränat till och från men fått problem med en höft som försvårar allt.. Så jag funderar på att skaffa en pt som skulle kunna hjälpa mig att få koll på träning och nå mina mål. Men nu till min fråga, hur går det till när man skaffar en pt? Hur ofta träffas man och under hur lång tid? Jag gillar att träna själv, så det är inte så att jag vill träna med en okänd person speciellt ofta, jag vill mest ha en person som finns där som ett stöd och som kan hjälpa mig att lägga upp ett träningsschema som passar mig och mina mål. Går det att göra så? Hur skulle jag kunna lägga upp det? Jag är student och har därför inte råd att ha en pt en gång i veckan.. hur skulle jag kunna lägga upp det? 🙂

Tack igen för en riktigt bra blogg!!
Kram

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar! Tycker du gör helt rätt i att skaffa en PT. Alla som har möjlighet borde ha en PT, även en PT behöver ha en PT för att få ut maximalt av träningen.

Att ha en första konsultation med en PT brukar ingå på det gymmet man är medlem på. Jag skulle rekommendera att läsa lite om de olika PT:sarna som finns att välja på och boka ett första möte med de som verkar vara intressanta. Det viktigaste är att du och din PT klickar med varandra och att PT:n har en bra utbildning och/eller mycket erfarenhet av träning. Berätta för denna hur du vill ha det, om din budget och så får denna PT:n berätta vad den kan göra för dig och vilket upplägg den rekommenderar.

Ett bra tips är också att spana på när PT:n har andra klienter i gymmet så kan du se vilka metoder de olika använder och vilka som tilltalar dig. Lycka till och hoppas du hittar en bra PT 🙂

Kram Ida

.

Bilder från inspelningen av Kickstart.

unnamed

6 kommentarer | Translate


Annons
Laddar